بایدن روز سه شنبه در نشست"دنیای بهتری بسازیم" در حاشیه بیست و ششمین اجلاس آب و هوایی سازمان ملل در گلاسکو اسکاتلند افزود که کشورها از زمان آغاز پروژه های زیرساختی خود باید به انرژی تجدید پذیر و سبز و مبارزه با تغییرات اقلیمی اولویت دهند.
رئیس جمهوری آمریکا وعده داد با توجه به استانداردهای بالا، زیرساخت هایی خواهیم ساخت که به رشد جوامع کمک کند.
وی با تاکید بر اهمیت شفافیت وعده داد که با کمک و پاسخ به نیازهای کشورهای درحال توسعه به جای دیکته کردن پروژه ها از فاصله دور، می توانیم بیشترین تاثیر را بر آنهایی که بیشترین نیاز را دارند، داشته باشیم.
بایدن اضافه کرد که با اتحاد برای ایجاد تغییر در زندگی مردم در سراسر جهان، ما باید نشان دهیم که دموکراسی بهترین روش برای نتیجه گرفتن است.
وی سپس به پنج نکته در سرمایه گذاری ها در زیر ساخت ها اشاره کرد و گفت که هر پروژه باید در مقابل آب و هوا انعطاف پذیر باشد و آغاز هر پروژه باید بر اساس چشم انداز آب و هوا باشد.
به گفته وی، طراحی زیرساخت های جدید حمل و نقل باید با توجه به افزایش سطح آب دریاها باشد. زیرساخت های دیجیتالی باید به گونه ای ساخته شود که در مقابل شرایط هوایی شدید مقاومت کند.
رئیس جمهوری آمریکا با بیان اینکه در این دهه باید در انرژی خورشیدی و باد سرمایه گذاری بیشتری شود، باز هم وعده داد در این راستا، آمریکا، انگلیس، فرانسه، آلمان و اتحادیه اروپا همکاری جدیدی با آفریقای جنوبی را اعلام می کند تا اقتصاد این کشور را سریع تر به اقتصادی با انرژی پاک تبدیل کند.
بایدن با بیان اینکه آفریقای جنوبی بزرگ ترین تولید کننده گازهای گلخانه ای در قاره آفریقا است، این امر را به دلیل وابستگی زیاد این کشور به زغال سنگ برای انرژی دانست و وعده داد که با تعطیلی نیروگاه های زغال سنگ و کمک به آفریقای جنوبی برای استفاده از انرژی پاک، به همراه کشورهای گروه ۷ به کشورهای درحال توسعه کمک می کنیم.
رئیس جمهوری آمریکا در ادامه با بیان اینکه تمام پروژه های ما باید با همکاری نزدیک کشورهایی باشد که این پروژه ها در آنها اتفاق می افتد، افزود که پروژه ها تنها زمانی موثر خواهند بود که از سوی جوامع مورد استقبال قرار گیرند و امتیازها برای جوامع باید مساوی و فوری باشند.
بایدن اضافه کرد که پروژه جهان بهتر بسازیم، باید با کیفیت و استاندارد بالا باشد به این معنی که باید از روندهای شفاف و رقابتی استفاده شود که از فساد جلوگیری شود.
رئیس جمهوری آمریکا با تاکید بر ضرورت همکاری تصریح کرد برای توقف تولید گازهای گلخانه ای تا سال ۲۰۵۰ ما به تامین تریلیون ها دلار بودجه نیاز داریم تا از منابع بخش های خصوصی و دولتی استفاده کنیم.
وی ادامه داد که ساخت و توسعه زیرساخت ها باید به بهبودی اقتصادی پایدار کمک کند. این امر می تواند به اشتغال زایی در جهان در حال توسعه و همچنین جهان توسعه یافته کمک کند.
وی ادامه داد که پیش بینی می شود انتقال اقتصاد جهان به اقتصادی بدون گازهای گلخانه ای تا سال ۲۰۳۰ حدود ۳۰ میلیون شغل در جهان ایجاد کند. بنابراین بحران آب و هوایی فرصت بزرگی است که می تواند به اشتغال زایی کمک کند.
سران کشورهای جهان در کنار کارشناسان و فعالان زیست محیطی از دیروز (دوشنبه) در شهر گلاسکو گردهم آمدهاند تا در چارچوب بیست و ششمین اجلاس آب و هوایی گلاسکو (کاپ ۲۶) درباره ادامه حیات موافقتنامه زیست محیطی ۲۰۱۵ پاریس که در آن کشورها متعهد به کاهش دمای هوا شدهاند بحث و تبادل نظر کنند.
پیمان پاریس پیمان جهانی مربوط به آب و هوا و گرم شدن کره زمین است که متعاقب کنفرانس ۲۰۱۵ پاریس راجع به تغییرات آب و هوایی ذیل «کنوانسیون چتری (کادر) ملل متحد پیرامون تغییرات آب و هوایی ۱۹۹۲» به تصویب رسید.
همزمان با گشایش این نشست؛ سازمان جهانی هواشناسی هشدار داد که دمای هفت سال گذشته زمین، گرم ترین دمای ثبت شده در تاریخ این سیاره بوده و در سال ۲۰۲۱ سطح آب دریاها تا ارتفاع بی سابقه ای بالا آمده و آسیب ها و زیان های آب و هوای نابود کننده مرتبط با اقلیم، بیشتر از گذشته بوده است.
دیروز صدها تن از فعالان زیست محیطی در نقاط مختلف گلاسکو دست به تظاهرات زده و با سردادن شعارهایی خواستار تعهد سران کشورها به انجام اقداماتی شدند که روند گرم شدن زمین را کاهش دهد. این اعتراضات قرار است تا پایان اجلاس گلاسکو ادامه پیدا کند.
نظر شما