به گزارش خبرنگاران ایرنا در استان ها، با وجود شتابگیری تامین و تزریق واکسن کرونا و در حالی که سیر نزولی ابتلا و بستری در تعدادی از استان ها و شهرستان ها تداوم دارد، غفلت یا سهل انگاری برخی شهروندان در رعایت توصیهها و پروتکلهای بهداشتی مجال بیشتری برای چرخش کووید ۱۹ سایر استان ها فراهم کرده است.
در تازه ترین نقشه کرونایی اسان ها که در اپلیکیشن ماسک منتشر شد و از امروز چهارشنبه ۱۲ آبان اعمال می شود، شهرستان های جلفا، مرند (آذربایجان شرقی)، اشنویه، پیرانشهر، چایپاره (آذربایجان غربی)، مبارکه (اصفهان)، چرداول، درهشهر (ایلام)، کیار (چهارمحال و بختیاری)، قائنات (خراسان جنوبی)، خلیل آباد، سبزوار، کاشمر (خراسان رضوی)، دامغان، شاهرود (سمنان)، زابل (سیستان و بلوچستان)، استهبان، سرچهان، ممسنی (فارس)، آبیک (قزوین)، بانه، دیواندره، مریوان (کردستان)، شهربابک (کرمان)، پاوه، روانسر، سرپل ذهاب (کرمانشاه)، پلدختر (لرستان) و مهریز (یزد) در وضعیت قرمز کرونایی محسوب می شوند.
به بیان کارشناسان، شرکت در مراسم شادی و عزا، بازگشایی حتی موقت بعضی مدارس، سهلانگاری هموطنان در رعایت پروتکل ها و اعتماد بیش از حد به اینکه با زدن واکسن دیگر مبتلا نمیشویم، از جمله دلایل خیز مجدد کرونا در این مناطق است.
در استان خراسان جنوبی که شهرستان قائنات آن به تازگی در وضعیت قرمز قرار گرفت، بستری شدن بیماران تنفسی و کرونایی در بیمارستان ولیعصر (عج) بیرجند، طی سه روز اخیر افزایش چند برابری داشته و آغاز فصل سرما و احتمال شیوع بیماری های این فصل می تواند شرایط دشوارتری را در این استان ایجاد کند.
"مسعود ضیایی" رییس بخش عفونی این بیمارستان با اشاره به افزایش احتمال پر شدن تخت های بیمارستانی با توجه به تجربه های قبلی، ابراز امیدواری کرده است که پوشش چند برابر واکسیناسیون طی چند ماه اخیر مانع از تحقق این امر شود.
در خراسان رضوی، شهرستانهای مه ولات، تربت حیدریه و زاوه در وضعیت زرد (خطر متوسط) قرار گرفتند و و شهرستان های کاشمر و سبزوار در وضعیت قرمز کرونایی به سبزوار و ششتمد اضافه شدند. در حال حاضر از بین ۳۳ شهرستان خراسان رضوی، ۲ شهرستان خواف و تایباد در وضعیت نارنجی قرار دارند، مشهد و ۱۶ شهرستان در وضعیت زرد و ۱۰ شهرستان در وضعیت آبی قرار دارند.
بر این اساس شهرستانهایی مانند مشهد، تایباد، بینالود، چناران، تربتحیدریه، مه ولات، درگز، قوچان، گناباد، نیشابور، کلات، بجستان، بردسکن، داورزن و جوین در وضعیت زرد کرونایی هستند. همچنین ۱۰ شهرستان تربتجام، باخرز، فریمان، رشتخوار، سرخس، چناران، زاوه، خوشاب، جغتای و صالح آباد در شرایط آبی کرونایی قرار دارند.
در استان هایی نیز همچون آذربایجان شرقی که روند نزولی ابتلا و مرگ و میر ناشی از کرونا گزارش شده است، کارشناسان و مسوولان حوزه بهداشت و درمان وضعیت را شکننده می دانند و به همگان تاکید می کنند که خاطرجمعی و فراغ بال تنها در گرو واکسیناسیون حداکثری جامعه و رعایت پروتکل هاست.
از آذربایجان شرقی خبر رسیده است که تعداد بستریهای کرونایی استان به کمتر از یک هزار نفر کاهش یافته و اساسا روند شیوع کرونا در استان با شیب ملایم در حال کاهش است. گزارش شده است که در هر شبانه روز ۱۳۰ تا ۱۴۰ نفر مبتلا به کرونا در مراکز درمانی آذربایجان شرقی بستری میشوند و روزانه به طور متوسط ۱۲ تا ۱۳ نفر بر اثر کرونا در استان فوت می کنند که آمار نسبت به قبل کاهش یافته است.
تاکنون ۶۹ درصد از جمعیت کل استان دُز اول واکسن کرونا را دریافت کرده اند. همچنان تاکنون به ۵۱ درصد از مردم آذربایجان شرقی دُز دوم واکسن کرونا تزریق شده است.
در اردبیل آمار ابتلا به بیماری کووید ۱۹ در استان که تا چند روز اخیر در حال کاهش بود، متوقف شده و نگرانی از احتمال اوج گیری امار را افزایش داده است. ۳۲ بیمار جدید مبتلا به ویروس کرونا طی شبانه روز گذشته در مراکز درمانی استان بستری شدند و این میزان بستری نسبت به بالاترین آمار ثبت شده در ۲.۵ ماه قبل، ۱۵۷ نفر کاهش را نشان میدهد. طی شبانهروز گذشته مجموع بستری مبتلایان کرونا در مراکز درمانی استان اردبیل نیز به ۱۸۶ نفر رسیده که ۷۱۱ نفر کمتر از بالاترین آمار ثبت شده در ۲.۵ ماه پیش است. با فوت یک فرد مبتلای دیگر طی شبانهروز گذشته، آمار جانباختگان کرونا طی ۲۰ ماه گذشته در این استان به رقم ۲ هزار و ۵۲۶ نفر رسید.
در استان بوشهر، هیچ گونه تغییر وضعیت و رنگ کرونایی گزارش نشده و در زمان حاضر بوشهر و سیستان و بلوچستان تنها استانهای کشور هستند که در وضعیت آبی (کم خطر) قرار دارند. ۶۰ درصد شهرستانهای استان بوشهر در وضعیت آبی کرونایی و ۴۰ درصد نیز در وضعیت زرد (خطر متوسط) کرونایی قرار دارند.
ورودی روزانه ناشی از کرونا به بیمارستانهای استان بوشهر به ۳۵ نفر رسیده و تعداد کل بستریهای بیمارستانی نیز ۱۰۰ نفر است. همچنین شمار مبتلایان روزانه به کرونا در استان بوشهر به کمتر از ۱۰ درصد رسیده است و این نشان میدهد آلودگی و گردش ویروس در این استان پایین است.
در زمان حاضر بیمارستانهای شهرستانهای دشتستان، دشتی، جم، دیر، عسلویه و کنگان که در وضعیت آبی قرار دارند کمترین بستریهای ناشی از کرونا دارند و بیشترین شمار بستریهای ناشی از کرونا در شهرستانهای بوشهر، گناوه و دیلم است.
همچنین در ایلام، شهرستان های چرداول و دره شهر در وضعیت قرمز، سه شهرستان ایلام، آبدانان و ایوان در وضعیت نارنجی و شهرستان های دهلران، بدره، سیروان، ملکشاهی، هلیلان و مهران نیز در وضعیت زرد قرار دارند.
بر اساس اعلام رییس دانشگاه علوم پزشکی ایلام، یک فوتی ناشی از کرونا در شبانه روز گذشته ثبت شد و مجموع فوتی های استان به هزار و ۳۱ نفر افزایش یافت.
همچنین ۱۵۰ ابتلای جدید کرونا در شبانه روز گذشته در استان شناسایی و ۳۷ بیمار جدید کرونایی در مراکز درمانی بستری شدند
اما در لرستان، ۲ بیمار مبتلا به کرونا طی شبانه روز گذشته در این استان جان باختند و شمار قربانیان به ۲ هزار و ۵۹۸ نفر رسید.هم اکنون ۳۸۵مبتلا یا بیمار مشکوک به کرونا در بیمارستانها و مراکز درمانی این استان بستری و در حال درمان هستند.در حال حاضر وضعیت کرونایی شهرستان های ازنا، چگنی، سلسله، دلفان، الیگودرز و رومشکان زرد، خرمآباد، بروجرد، کوهدشت و دورود نارنجی و پلدختر قرمز می باشد.
از استان اصفهان هم خبر رسیده است که شمار آزمایش مثبت ویروس کرونا در شهرستانهای کاشان و آران و بیدگل با ثبت ۹۴ مورد جدید به ۵۳ هزار و ۳۸۳ نفر رسید. ودر ۲۴ ساعت گذشته ۳۳۳ نفر به کلینیکهای حاد تنفسی دانشگاه علوم پزشکی کاشان مراجعه کردند.
کرمانشاه استان کرونازده دیگری است که در آن، طی شبانهروز گذشته پنج نفر بر اثر ابتلای قطعی به این ویروس فوت کردند و با احتساب قربانیان جدید، مجموع جان باختگان استان از ابتدای شیوع کرونا تاکنون به ۲ هزار و ۷۸۸ نفر رسید. هماکنون ۶۰۷ بیمار کووید ۱۹ در مراکز درمانی این استان بستری هستند که تعداد آنها نسبت به روز گذشته ۲ نفر بیشتر شده است.
شهرستانهای جوانرود و قصرشیرین از امروز (چهارشنبه ۱۲ آبان) در وضعیت نارنجی کرونایی قرار گرفتند. براساس رنگ بندی جدید شهرستانهای پاوه، سرپل ذهاب و روانسر همچنان در وضعیت قرمز کرونایی قرار دارند و شهرستان های کرمانشاه، هرسین، سنقروکلیایی، کنگاور، صحنه، اسلام آبادغرب، گیلانغرب، قصرشیرین و روانسر در وضعیت نارنجی و شهرستانهای ثلاث باباجانی و دالاهو نیز در وضعیت زرد کرونایی قرار دارند.
امروز همچنین رییس دانشگاه علوم پزشکی، خدمات درمانی و بهداشتی چهارمحال و بختیاری درباره تازهترین وضعیت این استان گفت: با وجود اینکه در نرمافزار ماسک شهرستان کیار در وضعیت قرمز شیوع کرونا قرار گرفته اما هنوز علائمی حاکی از افزایش شیوع این ویروس در استان گزارش نشده است.
مجید شیرانی افزود: روند شیوع کرونا در استان همچنان در وضعیت باثباتی قرار دارد و حتی در تعداد بیماران بستری همچنان روند کاهشی است و هنوز هیچ علائمی مبنی بر شروع موج ششم در استان گزارش نشده است.
وضعیت دیگر شهرستانها کماکان بدون تغییر است به طوری که شهرستانهای شهرکرد، بروجن، فارسان و لردگان در وضعیت نارنجی (پرخطر) و شهرستانهای بن، سامان، کوهرنگ و خانمیرزا در وضعیت زرد (خطر متوسط) قرار دارند.
تازه ترین نقشه کرونایی استان ها نشان می دهد که در البرز، شهرستان کرج در وضعیت نارنجی ، پنج شهرستان ساوجبلاغ ، فردیس، نظرآباد ، چهارباغ و اشتهارد در وضعیت زرد و شهرستان طالقان آبی کرونایی است.
۷۰ بیمار بدحال کووید ۱۹ طی ۲۴ ساعت گذشته در مراکز درمانی استان پذیرش و تحت مراقبتهای پزشکی قرار گرفتند. هفت بیمار کووید ۱۹ طی ۲۴ ساعت گذشته در استان البرز جان خود را از دست دادند و مجموع جانباختگان این بیماری در استان به ۶ هزارو ۳۴۶ نفر رسید.
واکسیناسیون در استانها چگونه پیش میرود
واکسیناسیون به عنوان راهکاری برای مقابله با کووید ۱۹ و پیامد مرگبار آن در مناطق مختلف گشور با شتاب در حال پیگیری است و کارشناسان معتقدند که وخامت حال و یا مرگ و میر بر اثر کرونا در افراد واکسینه شده بسیار کمتر است.
تازه ترین اخبار دریافتی حاکی از آن است که در برخی مناطق کشور از امروز امکان تزریق دُز سوم واکسن برای افراد بالای ۶۰ سال فراهم شده است.
از خوزستان که تاکنون ۷۳ درصد جمعیت بالای ۱۸ سال آن زیر پوشش واکسیناسیون قرار گرفتهاند و هم اکنون بیش از ۴۰۰ بیمار کرونایی بستری دارد، خبر رسیده است که کلیه افراد بالای ۶۰ سال که واکسن "سینوفارم، بهارات وکووبرکت" دریافت کردهاند، میتوانند نسبت به تزریق دز سوم اقدام کنند و این افراد میتوانند پس از گذشت چهار ماه از تزریق نوبت دوم، برای دریافت نوبت سوم واکسن مشابه نوبتهای قبل به مراکز واکسیناسیون مراجعه کنند.
- همچنین مرحله سوم واکسیناسیون برای افراد بالای ۶۰ سال در شهرستان گراش استان فارس از چهارشنبه ۱۲ آبان آغاز شد و افراد بالای ۶٠ سال که دو نوبت واکسیناسیون اولیه از واکسن های غیرفعال شده (سینوفارم، کوواکسین ،بهارات و کووایران برکت) استفاده کرده اند آماده دریافت دُز سوم باشند.
ساکنان بالای ۶۰ سال در جزیره کیش واقع در هرمزگان هم که چهار ماه از نوبت دوم واکسن آنها گذشتهاست، می توانند دز سوم واکسن را دریافت کنند.
اما در بوشهر، تا کنون ۸۰ درصد جمعیت بالای ۱۲ سال استان یک نوبت و ۵۵ درصد نیز هر دو نوبت واکسن خود را دریافت کرده اند و با توجه به تزریق روزانه ۱۲ تا ۱۵ هزار دز واکسن در استان انتظار میرود تا پایان آبان ماه ۷۰ درصد جمعیت بالای ۱۲ سال این استان هر ۲ نوبت واکسن خود را دریافت کنند.
همچنین بیش از ۱۰۲ هزار دانش آموز در استان مرکزی نوبت نخست و ۲۸ هزار دانشآموز دُز دوم واکسن کرونا را دریافت کردهاند. بیش از ۹۰ درصد فرهنگیان استان نیز تاکنون واکسن کرونا را دریافت کردهاند
در قم نیز که روند نزولی ولی کُند شیوع کرونا ادامه دارد، ۳۸ درصد مردم ۲ دُز واکسن کرونا را دریافت کرده اند. در واقع، تاکنون یک میلیون و ۱۲۷ هزار دُز واکسن در این استان تزریق شده که ۷۱۶ هزار دُز مربوط به مرحله اول و ۴۲۰ هزار نیز دُز دوم طرح واکسیناسیون سراسری بوده است.
برای سرعت بخشی و دسترسی بیشتر شهروندان طی هفته جاری مرکز واکسیناسیون حرم مطهر حضرت معصومه(س) و مسجد مقدس جمکران فعال شده و ۲ اتوبوس آمبولانس نیز در سطح شهر مستقر شده است.
با این همه به گفته رییس دانشگاه علوم پزشکی قم، پایین بودن پوشش واکسیناسیون در آموزش و پرورش استان سبب شده تا آمار کلی استان در این زمینه پایین باشد.
این در حالی است که در خراسان شمالی، تاکنون ۹۲ درصد از جمعیت دانش آموزی ۱۲ تا ۱۸ سال این استان دُز اول واکسن کرونا را دریافت کرده اند و در مجموع ۷۷ هزار و ۳۰ نفر از دانش آموزان گروه سنی ۱۲ تا ۱۸ سال در سال تحصیلی جدید ثبت نام کرده اند. ۹۵ درصد فرهنگیان استان نیز واکسن کرونا را دریافت کرده اند.
اما در البرز که در روزهای اخیر شاهد کاهش نسبی تعداد مبتلایان و مرگ و میرهای کرونایی هستیم، سخنگوی قرارگاه مقابله با کرونا استان البرز با اشاره به خیز دوباره کرونا در برخی استان های همجوار و شیوع ویروس های فصل سرما، از ساکنان البرز خواست با رعایت کامل پروتکل ها و واکسیناسیون از شیوع موج ششم کرونا جلوگیری کنند.
دکتر مهرداد بابایی اظهار داشت: اکنون ۲ شهرستان کرج و فردیس استان البرز همچنان نارنجی هستند و وضعیت کرونایی استان شکننده است.
تاکنون سه میلیون دز واکسن کرونا در استان البرز تزریق شده است و تزریق دز سوم واکسن کرونا به تازگی آغاز شده و کارکنان بهداشت و درمان و بیماران صعب العلاج که ۶ ماه از تزریق دز دوم واکسن آنها گذشته در حال دریافت دز سوم هستند.
سایر خبرهای کرونایی
افزایش وسواس فکری با شیوع کرونا/ صدیقه حمزه لو روانپزشک قزوینی گفت: وسواس فکری شهروندان با شیوع کرونا افزایش یافته است و فرد مبتلا به این اختلال روانی از نظر فکری، گفتاری و عصبی دچار مشکل میشود.
رونمایی از پنج اثر مکتوب با عنوان کرونا در ایلام/ پنج اثر مکتوب با موضوع کرونا در آیینی با عنوان کرونا، کتاب و فرهنگ عمومی روز چهارشنبه در مجتمع فرهنگی، هنری ارشاد اسلامی ایلام رونمایی شد.این آثار با عنوان ماسک اثر خداداد ابراهیمی، کرونا آتش بدون دود اثر مرتضی حاتمی، نقش تغذیه مناسب در پیشگیری و درمان کرونا ویروس اثر مشترک صادق امیدی و دینا قلی پور، راهنمای مراقبت از قهرمانان کوچولو اثر وحیده میرزایی و لار و کرونا اثر مشترک منصور محبی و رومینا ملکشاهی در این آیین رونمایی شدند.
کرونا و تازه ترین آمار کشوری
-وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی امروز اعلام کرد که ۱۴۷ نفر دیگر طی ۲۴ ساعت گذشته جان خود را بر اثر کرونا از دست دادند و این درحالیست که واکسنهای تزریق در کشور از ۹۰ میلیون دز عبور کرد.
از دیروز(سه شنبه) تا امروز چهارشنبه ۱۲ آبان ۱۴۰۰ و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، ۱۰ هزار و ۳۶۳ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شد که یک هزار و ۳۵۳ نفر از آنها بستری شدند.
تا کنون ۵۳ میلیون و ۳۱۰ هزار و ۴۵۶ نفر دُز اول، ۳۶ میلیون و ۶۵۵ هزار و ۵۳۴ نفر دُز دوم و ۱۰۲ هزار و ۸۶۶ نفر، دُز سوم واکسن کرونا را تزریق کرده اند و مجموع واکسن های تزریق شده در کشور به ۹۰ میلیون و ۶۸ هزار و ۸۶۵ دُز رسید.در شبانه روز گذشته، ۸۱۳ هزار و ۶۵۴ دُز واکسن کرونا در کشور تزریق شد.
گزارش های کرونایی
۲۰ ماه آزگار با کرونا در آذربایجانغربی
نظر شما