«حسین ویسی» روز چهارشنبه به خبرنگار ایرنا اعلام کرد: باتوجه به اینکه صدور مجوزهای کارگاهی، انفرادی و کارت شناسایی از جمله موارد اصلی رصد اشتغال ایجادی این معاونت است، به منظور جلوگیری از هرگونه انحراف، این فرآیند با نظارت دقیق و دقت عمل پرسنل معاونت و مدیران شهرستان انجام میشود.
او افزود: از ابتدای سال جاری تاکنون ۲۳ فقره پروانه تولید کارگاهی، ۲۵۷ مورد پروانه تولید انفرادی و کارت شناسایی برای ۸۵ نفر در سطح استان صادر شده است.
ویسی تاکید کرد: همچنین ۷۴ نفر اشتغال ایجادی دیگر در حوزه صنایعدستی استان به ایجاد بازارچههای دایمی صنایع دستی در شهرستانها مربوط است.
معاون صنایع دستی استان کرمانشاه گفت: در شهرستانهای صحنه با ایجاد ۱۵ غرفه و اشتغالزایی ۳۰ نفر، اسلامآبادغرب با ایجاد ۱۴ غرفه و اشتغالزایی ۲۸ نفر، روانسر با ایجاد هشت غرفه و اشتغالزایی ۱۶ نفر، نمایشگاههای دایمی صنایع دستی مراحل پایانی کار را پشت سرگذاشته و به زودی افتتاح میشوند.
او ادامه داد: همچنین ۶۶۴ نفر از صنعتگران کرمانشاه به صندوق بیمه اجتماعی روستاییان، کشاورزان و عشایر استان معرفی شدهاند.
معاون صنایع دستی کرمانشاه، با تاکید براهمیت نظارت بر فعالیت کارگاههای صنایعدستی، گفت: ۳۴۲ مورد بازدید از کارگاه های صنایع دستی توسط کارشناسان استان انجام و گزارش ماهیانه بازدید از این کارگاهها، بهصورت مکتوب و مستند به معاونت صنایع دستی وزارتخانه، ارسال شده است.
ویسی یادآور شد: همچنین ۱۵۰ نفر از متقاضیان و علاقهمندان به صنایعدستی، در رشتههای گیوهبافی، ساخت سازهای سنتی، سراجی و زیورآلات سنتی در سطح استان آموزش دیدهاند.
به گزارش ایرنا، هم اکنون ۲۵۰ رشته صنایع دستی مصوب در کشور وجود دارد که از این تعداد ۶۰ رشته آن در استان کرمانشاه فعال است.
جاجیم بافی، چاقوسازی و ابزارآلات فلزی قلمزنی منبت، معرق، پارچه دستباف، نازک کاری چوب و ریزه کاری چوب، نمد مالی، مصنوعات چرمی و ساخت زیورآلات محلی، چیخ بافی و فلزکاری را میتوان از جمله صنایع دستی کرمانشاه نام برد.
همچنین دوختهای سنتی (رودوزی)، گلیم گل برجسته، سفالگری، طراحی سنتی، سبد بافی، نساجی (موج بافی و اهرامی بافی) تراش شیشه، رنگرزی سنتی، طراحی فرش، تذهیب، نگارگری، خراطی و مجسمه سازی از جمله دیگر تولیدات کنونی استان کرمانشاه است.
ماشته بافی، دواتگری سنتی (مسگری)، علامت سازی یا علم سازی، دباغی سنتی، هوربافی، جاجیم بافی، رنگریزی سنتی، داوربافی (سیاه چادر)، موج بافی را میتوان از جمله صنایع دستی فراموش شده کرمانشاه دانست که در گیلانغرب، کرمانشاه، دالاهو، اورامانات، سومار و در میان عشایر استان بیشتر وجود داشته است.
استان کرمانشاه با ۲ میلیون نفر جمعیت دارای بیش از چهار هزار اثر تاریخی است که ۲ هزار و ۲۵۰ اثر آن ثبت ملی شده است.
سنگ نگاره و کتیبه داریوش هخامنشی در شهر بیستون تنها اثر ثبت شده جهانی استان کرمانشاه است.
نظر شما