آگاهی‌بخشی در مورد میراث فرهنگی کشور ماموریت باستان‌شناسی است

تهران- ایرنا- مدیرکل موزه ملی ایران با اشاره به ضرورت آشتی مردم با میراث فرهنگی گفت: آگاهی‌بخشی در مورد میراث فرهنگی کشور، ماموریت باستان‌شناسی است.

به گزارش خبرنگار فرهنگی ایرنا جبرئیل نوکنده در دومین همایش بین المللی انجمن علمی باستان‌شناسی که بصورت مجازی برگزار شد، درباره ویژگی‌های این دوره از همایش گفت: یکی از موضوعاتی که بسیار جالب در این همایش توجه به موضوعاتی است که نیاز روز جامعه باستان شناسی و این رشته است؛ محور هایی که در این همایش دنبال شود، این است که  تلاش دارد باستان شناسی را مردم محور کند.
وی افزود: هر زمان که بتوانیم باستان‌شناسی و میراث فرهنگی را با مردم آشتی دهیم موفق شده‌ایم؛  زیرا مردم با عمق تاریخ و فرهنگ ایران آشنا و  آگاه می‌شوند تامیراث سرزمینی کشور خودشان را حفظ کنند و این ماموریت جدی باستان شناسی است.
نوکنده گفت: با وجودی که مطالعات یک قرن باستان شناسی در ایران انجام شده اما آنطور که باید و شاید مردم این حرفه را نمی‌شناسند و با آن آشنا نیستند؛ در موضوعات این همایش، راهکارهایی ارائه می‌شود که می‌تواند که به باستان‌شناسی ایران کمک کند.  

مرتضی خانی پور دبیر اجرایی همایش با بیان این که باستان‌شناسان باید علاوه بر پژوهش های تخصصی دستاوردهای خود را به جامعه ارائه کنند، گفت: مدیریت صحیح میراث فرهنگی از تخریب های پیشرو جلوگیری می‌کند که این امر در جامعه باستان شناسی ایران مغفول مانده است. با توجه به اهمیت حفاظت و لزوم توسعه رویکرد باستان شناسی دومین همایش آن امسال برگزار می‌شود.
وی با اشاره به انتخاب اساتید مختلف برای این همایش از دانشگاه‌های مختلف گفت: همچنین از مراکز مختلف برای همکاری در این همایش کمک گرفته شد؛ از جمله دانشگاه تربیت مدرس، دانشگاه تهران، پژوهشگاه میراث فرهنگی، دانشگاه سلیمانیه عراق و موسسه باستان شناسی آلمان در ایران در این همایش همکاری دارند.
وی با بیان اینکه از فروردین ماه فراخوان این همایش اعلام شد، گفت: همه گیری کرونا و تعطیلی دانشگاه‌ها سبب تغییرات زمان برگزاری و برگزاری مجازی این همایش شد؛ ۸۱ چکیده فارسی و ۱۳ چکیده غیر فارسی از پژوهشگرانی از کشورهای آلمان، انگلیس، آمریکا، لهستان به دبیرخانه ارسال شد و ۵۶ چکیده برای ارسال مقاله انتخاب شد، ۱۸ مقاله فارسی و هفت مقاله انگلیسی جهت سخنرانی و ۱۴ مقاله جهت چاپ در مجله انتخاب شد در این دو روز همایش ۲۵ سخنران تخصصی در قالب ۷ نشست ارائه خواهد شد.

در این همایش حکمت الله ملا صالحی با مقاله «معاصر بودگی سرگشتگی تاریخی و آشفتگی هویتی»، سید منصور سید سجادی با «مقاله کوتاهی از مدیریت ۱۸ فصل کاوش و پژوهش در شهر سوخته»، عباس علیزاده با مقاله «چند نکته در راستای باستان‌شناسی و جامعه و اهمیت فلسفه در باستان شناسی اخلاق»، حسن فاضلی نشلی با مقاله «از زاگرس و البرز و جهانی شدن نوسنگی»، رحمت الله عباس نژاد با مقاله «آموزش عالی یادگیری فناورانه و اشتغال در باستان شناسی»، عباس سرداری با مقاله «باستان‌شناسی و توسعه پایدار مطالعات میراث فرهنگی و کاوش های نجات بخشی در ایران» و سجاد علی‌بیگی با مقاله «روند تغییرات و تقریبا در چشم انداز باستانی سرپل ذهاب در چند دهه اخیر» در این همایش سخنرانی خواهند کرد. همچنین ابرهارد سوئر از دانشگاه ادینبور اسکاتلند با مقاله «از دیوار گرگان تا دروازه‌های کاسپین در قفقاز: انتشارات پس از کاوش های مشترک ایران و اسکاتلند در دیوار
دفاعی شمالی ساسانیان»، حمید فدایی با مقاله «مدیر پایگاه میراث فرهنگی جهانی تخت جمشید با مقاله مدیریت حفاظت و مرمت در محوطه های میراث جهانی تخت جمشید و پاسارگاد: مروری بر تجارب مشترک جهانی»، حسنعلی عرب با مقاله «تپه پوستچی شیراز، ضعف‌، فرصت‌، تهدید و چشم انداز توسعه پایدار شهری» و فرهاد شمالـ  با مطلبی با عنوان «جستاری بر رابطه مردم و میراث فرهنگی در افغانستان» ایراد سخن خواهند کرد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha