به گزارش روز چهارشنبه ایرنا، روزنامه گاردین نوشت: طرح تولید جهانی فناوری های سبز به منظور کاهش هزینه های آن در اجلاس آب و هوایی گلاسکو Cop۲۶ از سوی رهبران جهان که دو سوم اقتصاد جهانی را تشکیل می دهند مورد توافق قرار گرفته است.
طرح انتقال جهانی به انرژی سبز و وسایلی که با استفاده از چنین انرژی هایی کار می کنند نقش کلیدی در مقابله با بحران آب و هوایی دارد و این مفهوم را دارد که همانند پنل های خورشیدی و لامپ های ال ای دی هزینه ها کاهش یابد.
بیش از ۴۰ کشور وعده داده اند با استانداردهایی که تولید این محصولات را تسریع می کند همسو خواهند شد و سرمایه گذاری ها در زمینه فناوری سبز را تسریع خواهند کرد.
اولین گام های برداشته شده در این زمینه در راستای تولید برق سبز، وسایل نقلیه برقی، فولاد سبز، هیدورژن و کشاورزی پایدار خواهد بود.
طرح های برقی که هند و انگلیس آغاز کرده اند مورد تایید ۸۰ کشور قرار گرفته است. طرح شبکه های برق رسانی سبز بسیج اراده سیاسی و سرمایه گذاری برای ایجاد اَبَر شبکه های بین المللی در همه قاره های جهان و متصل کردن بیابان های خورشیدی و سواحل بادی با مراکز جمعیتی است. ابر شبکه ها با ارتباط برقرار کردن بین اماکن مختلف نقش کلیدی را در تولید برق با استفاده از انرژی تجدید شدنی دارند.
پیشرفت های حاصل آمده به دنبال توافقات داوطلبانه شرکت کنندگان در اجلاس گلاسکو درباره پایان دادن به جنگل زدایی تا سال ۲۰۳۰ و کاهش انتشار گاز متان تا ۳۰ درصد انجام شده که مورد استقبال گسترده ای نیز قرار گرفته است اما برخی از هیات های حاضر در این اجلاس هشدار داده اند که فقط در صورتی که چنین طرح هایی جنبه واقعی و عینی پیدا کند می توان از گرم شدن جهان جلوگیری کرد.
در یک دهه گذشته هزینه لامپ های ال ای دی و باتری های لیتیومی و نیروگاه های خورشیدی حدود ۹۰ درصد کاهش یافته است و اکنون انرژی خورشیدی و باد در بیشتر مناطق جهان ارزان تر هستند. اکنون استفاده از خودروهای برقی ارزان تر از انواعی هستند که از سوخت فسیلی استفاده می کنند و این امر می تواند خرید آنها را ارزان تر کند و الزام خودروسازان برای تولید سهمی از این نوع خودروها می تواند باعث کاهش بیشتر قیمت این محصولات شود.
تحقیقات جدید دانشگاه آکسفورد نشان می دهد که هزینه فناوری های انرژی پاک همچون باتری ها و الکترولیزرها هیدروژنی می تواند تا سال ۲۰۳۰ تا ۴۵ درصد و تا سال ۲۰۵۰ تا ۷۵ درصد کاهش یابد.
در بخش کشاورزی مقررات هماهنگ برای جلوگیری از واردات گوشت گاو، سویا، نخل و کاکائو که با جنگل زدایی در ارتباط است می تواند پایان تخریب جنگل ها را تسریع بخشد.طرح مشترک آمریکا و امارت که مورد حمایت ۳۰ کشور جهان است ۴ میلیارد دلار برای سرمایه گذاری در بخش کشاورزی هوشمند آب و هوایی جمع آوری کرده است.
استاد مدرسه اقتصاد لندن هفته گذشته هشدار داد که بیشتر کشورهای بزرگ اقتصادی جهان سرعتی را که باید هزینه های فناوری های سبز را کاهش داد کم اهمیت می شمرند و تاکنون نتوانسته اند مسئولیت تهدیدهای جدی و نابودی حیات ناشی از بحران اب و هوایی را برعهده بگیرند.
نظر شما