نمایندگان مجلس در تذکر به دستگاه‌های اجرایی کشور چه گفتند؟

تهران - ایرنا - بهبود شرایط بورس، رفع آلودگی هوای کلان شهرها، اطلاع‌رسانی درباره شایعات، تامین شغل برای جوانان و اینترنت شهرهای محروم از مهمترین تذکرات شفاهی نمایندگان مجلس در جلسه علنی امروز بود.

به گزارش خبرنگار سیاسی ایرنا، شصت‌وششمین جلسه مجلس شورای اسلامی در سال ۱۴۰۰ در حالی امروز  برگزار شد که نمایندگان مردم در بهارستان در قالب تذکرات شفاهی به بیان دغدغه ها و مطالبات مردم پرداختند.

می‌توان اعتماد مردم به بورس را برگرداند

«مصطفی طاهری» در تذکر شفاهی با بیان اینکه این روزها بورس وضعیت خوبی ندارد، گفت: در حالی که وضعیت سوددهی شرکت‌ها در شرایط مناسبی است، نباید بورس منفی یا قرمز باشد که دلایل مختلفی برای این امر وجود دارد.

نماینده مردم زنجان و طارم در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: در سال‌های گذشته زیان شرکت‌های بورسی برطرف شده و امروز سوددهی خوبی دارند اما به دلیل بی‌اعتمادی که با گذشت زمان برطرف می‌شود شاهد قرمز بودن بورس هستیم. از سوی دیگر اگر سود سهام‌ها برای مردم تشریح شود و سهام در سامانه سجا ارائه شود می‌توان مجدد اعتماد مردم را به بورس برگرداند.

وی تأکید کرد: عدم ثبات اقتصادی از دیگر دلایل قرمز بودن بورس است، باید نگرانی فعالان اقتصادی در زمینه مالیات، گمرک و اصلاح اقتصادی برطرف شود تا بتوانند برای ۱۰ تا ۱۵ سال برنامه‌ریزی داشته باشند.

آلودگی هوای کلانشهرها رو به افزایش است

«مهدی طغیانی» هم در تذکر شفاهی با اشاره به موضوع آلودگی هوای کلانشهرها بیان کرد: متاسفانه وضعیت آلودگی هوا در کلان شهرها و به ویژه شهر اصفهان مختص به مقطع و فصل خاصی نیست به طوری که طبق گزارش‌های واصله اصفهان ۶۲ روز هوای ناسالم را تجربه کرده است.

نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه قانون هوای پاک برای تک تک دستگاه ها وظیفه مشخص تعیین کرده است، گفت: در تبصره ۳ ماده ۱۱ قانون هوای پاک آمده که تمامی واحدهای تولیدی بزرگ و متوسط باید به صورت برخط اطلاعات زیست محیطی و آلایندگی خود را در سامانه وارد کنند.

وی افزود: براساس گزارش اداره محیط زیست اصفهان فقط ۱۰ درصد واحدهای صنعتی این کار را انجام می دهند و سایر واحدها اطلاعات خود را وارد سامانه نمی کنند. همکاران عزیز ما در قبال سلامت مردم مسئولیم و باید نظارت ویژه ای بر روی اجرای قانون هوای پاک داشته باشیم.

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس تاکید کرد: آمارها نشان می دهد سالیانه ۳۰ هزار نفر در کشور بر اثر آلودگی هوا فوت می‌شوند در حالی که آمار کرونا پس از ۲ سال به این حدود رسیده است. وی از رئیس جمهور و رئیس سازمان محیط زیست درخواست کرد هرچه سریع تر نسبت به این مسئله راهکار عملیاتی ارائه کنند

فهرست ۱۱۷ نماینده مخالف لایحه رتبه‌بندی دروغ است

«مهدی عیسی زاده» هم در تذکر شفاهی با اشاره به فهرست منتشر شده اسامی ۱۱۷ نماینده مخالف لایحه رتبه بندی در در فضای مجازی گفت: این فهرست دروغ در حالی منتشر شده که بسیاری از نمایندگان که در این لیست جا دارند مدافع و موافق رتبه بندی در جلسات علنی و غیرعلنی بوده اند.

نماینده مردم میاندوآب در مجلس شورای اسلامی با یادآوری جلسات مکرر مجلس با میرکاظمی و نوبخت روسای فعلی و سابق سازمان برنامه و بودجه و رییس سازمان امور استخدامی کشور و مسوولان آموزش و پرورش برای تدوین لایحه رتبه بندی عنوان کرد: تهیه چنین فهرستی هیچ پایه و اساسی ندارد، چطور می شود ۱۱۷ نفر با لایحه رتبه بندی مخالف باشند اما این لایحه ۲۰۰ رأی موافق در مجلس بیاورد.

وی با نام بردن اسامی برخی نمایندگان که نام آن‌ها در این لیست قرار دارد تمامی آن ها را مدافع رتبه بندی خواند و گفت: حتی نام آقای ساداتی نژاد که در حال حاضر وزیر جهاد کشاورزی است نیز در این لیست آمده است.

درباره شایعه مخالفت روس‌ها برای برداشت گاز از دریای خزر اطلاع‌رسانی شود

«علیرضا سلیمی» نماینده مردم محلات هم در تذکری با استناد به ماده ۲۳۴ مکرر گفت: بر اساس این ماده معاون نظارت مجلس باید هر سه ماه یکبار گزارشی را به صحن ارائه دهد. از سال گذشته تاکنون گزارشی در این رابطه نداده‌اند. معاونت نظارت باید این گزارش ها را قطعی کند و به صحن ارائه دهد تا به جایی برسد.

عضو هیات رییسه مجلس با اشاره به شایعات درباره مخالفت روس‌ها برای برداشت گاز از دریای خزر تاکید کرد: باید به شایعات پایان داد. درست است که سفیرمان در روسیه درباره این موضوع، موضع گرفته است، اما واقعیت چیز دیگری است. انتظار این است که وزارت خارجه، وزارت نفت و سایر مسئولان به موقع اطلاع رسانی کنند.

فرهنگیان منتظر اقدام عملی مجلس و دولت هستند

«رحمت اله نوروزی» هم در تذکر شفاهی خود در رابطه با تامین اعتبار طرح رتبه بندی فرهنگیان، گفت: رییس سازمان برنامه و بودجه در این خصوص به صراحت در مجلس اعلام کرد ۲۵ هزار میلیارد تومان برای سال ۱۴۰۰ نسبت به این امر اختصاص می‌دهد.

نماینده مردم علی آباد در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه هم اکنون آموزش و پرورش با سرپرست اداره می شود، گفت: کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس کار را با هماهنگی دولت پیش ببرند تا بحث رتبه بندی فرهنگیان سبب قوت و پویایی این وزارتخانه شود.

وی ادامه داد: قیمت تصاعدی برق اکثر مردم استان‌ها خصوصا استان مازندران را ناراحت کرده است زیرا برای برخی از آن ها قبض هایی با مبلغ ۲ الی ۴ میلیون تومان صادر شده است و وزیر نیرو باید در صحن علنی نسبت به علت این موضوع و افزایش فشار در این شرایط سخت توضیح دهد.

مسوولان وزارت خارجه درباره همکاری اقتصادی با دولت‌های ساحل دریای خزر گزارش دهند

«محمدرضا دشتی اردکانی» هم در اخطاری با استناد به اصل ۷۸ قانون اساسی گفت: نظام حقوقی دریای خزر یکی از مهمترین مسائل دریای خزر است که پس از فروپاشی شوروی، اهمیت بیشتری پیدا کرده است.

رییس فراکسیون گردشگری مجلس شورای اسلامی از هیات رییسه خواست تا با دعوت از مسوولان وزارت خارجه، در رابطه با رژیم حقوقی دریای خزر را که لایحه موافقت نامه آن در رابطه با همکاری اقتصادی تجاری بین دولت های ساحلی خزر امروز در مجلس تصویب شد، توضیحاتی را به نمایندگان مجلس ارائه شود.

«ابراهیم عزیزی»  در تذکر شفاهی با بیان اینکه اشتغال مهمترین دغدغه جوانان است، گفت: اصل ۲۸ قانون اساسی داشتن شغل را حق می‌داند و دولت موظف است امکان اشتغال را ایجاد کند. در این رابطه مجلس ۳۲ هزار میلیارد تومان از تبصره ۱۴ و ۱۸ هزار میلیارد تومان و در مجموع ۴۰ هزار میلیارد تومان منبع واقعی ایجاد کرد که با اهرمی که به وجود می‌آید و نزدیک ۱۰۰ هزار میلیارد تومان است می‌توان نسبت به ایجاد اشتغال اقدام کرد.

نماینده مردم کرمانشاه در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: منابع اشتغال پیش‌بینی شده و اگر به هر استانی ۲ تا ۴ هزار میلیارد تومان اختصاص یابد ایران آباد و جوانان دلخوش می‌شوند، برای بخش صنعت، کشاورزی، راه و ساختمان، مشاغل خانگی، حوزه دانش‌بنیان و گردشگری منابع دیده شده و می‌طلبد این مهم مورد توجه قرار گیرد.  

شرایط فولاد شهرستان میانه آشفته است

«سید مرتضی حسینی» در تذکری خطاب به وزیر صمت گفت: به رغم گذشت ۲۰ سال از بهره برداری از مجتمع فولاد میانه، همچنان این مجتمع در فاز ۲ متوقف مانده و توسعه نیافته است که این موضوع ناشی از بی برنامگی، ضعف مدیریت و بی توجهی مسئولان مربوطه وزارتخانه است.

نماینده مردم میانه در مجلس با بیان اینکه با وجود مجتمع صنعتی میانه، این شهرستان بالاترین آمار بیکاری را دارد، اظهار کرد: سازمان ایمیدرو مشکلات زیادی را به مجتمع فولاد میانه تحمیل کرده است و عملکرد ایمیدرو باعث عقب افتادگی مزمن فولاد میانه شده است.

 وی گفت: تاکنون نیز جز وعده های توخالی و حرف های تکراری و گفتار درمانی چیز دیگری از مسوولان ندیده ایم که در صورت ادامه آن قانونی عمل خواهیم کرد.

اینترنت حداقل خواسته مردم سیستان و بلوچستان است

«عبدالناصر درخشان»   در تذکری گفت: شایسته است مجلس طرحی ارائه کند تا بعد از اتمام دوره نمایندگی شاهد جذب ۶۰ نماینده ادوار در وزارت نفت و سازمان‌های دیگر نباشیم. در این طرح باید مسیر خدمت شایسته و کارآمد نماینده فراهم شود تا نگران آینده نباشند، طرحی که روح آن رفتار نماینده را در مسیر خدمت صادقانه و آزادانه هدایت کند.

نماینده مردم ایرانشهر، سرباز، دلگان، فنوج، لاشار، بنت، آشار و آهوران در مجلس خطاب به وزرای نیرو و بهداشت اظهار داشت: شهر پرجمعیت مرزی حوزه انتخابیه بنده همچنان مشکل آب دارد و در حوزه بهداشت و درمان آن از حداقل ها برخوردار نیست. از سوی دیگر وزیر نیرو از شرایط نامناسب مردم اهوران و لاشار برای دسترسی به آب شرب باخبر است اما اقدامی در این زمینه نمی شود.

درخشان ادامه داد: شایسته است مردمانی که در شاخص توسعه دنیای واقعی فاصله معناداری با سایر مناطق دارند حداقل در دنیای اینترنت تا حدودی دسترسی شان مانند سایرین باشد. متاسفانه در اکثر مناطق حوزه انتخابیه مردم مشکل جدی در زمینه دسترسی به اینترنت و آنتن دهی تلفن همراه دارند.

 عوامل حملات مکرر به خط آب شرب یزد شناسایی شود

«محمدصالح جوکار» در تذکر شفاهی خود با انتقاد از حملات مکرر به خط آب شرب حوزه انتخابیه وی گفت: علیرغم نامه‌نگاری‌های مقامات هیچ اقدامی برای تأمین امنیت این خط انجام نشده و به نظر می‌رسد اراده‌ای برای تأمین امنیت و برخورد با عوامل مخرب وجود ندارد؛ مگر امکان دارد این عوامل شناسایی نشوند، چه کسی متولی است.

نماینده مردم یزد، اشکذر، بخش ندوشن و دهستان سورک در مجلس شورای اسلامی افزود: وزارتخانه‌های کشور و اطلاعات و نیروی انتظامی کجا هستند و چه کسی متولی امنیت کشور است؟ چرا برخی نمایندگان مجلس به جای محکوم کردن این حرکت‌های ضد قانونی و امنیتی از آن به نوعی حمایت می‌کنند و موجب آسیب روحی و جسمی و میلیاردها خسارت به مردم می‌شوند.

وی ادامه داد: انتظار می‌رود کمیسیون‌های امنیت ملی یا شوراها با حضور مسئولان مربوطه در این رابطه جلسه‌ای برگزار و تصمیم‌گیری مناسب را داشته باشند تا تأمین امنیت خط آب شرب مردم در آینده تهدید نشود.  

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha