حمیدرضا آذرپور روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: گردشگری یکی از بخش هایی است که با شیوع ویروس کووید ۱۹ و به دنبال اعلام پاندمی جهانی آسیب جدی را متحمل شد و به عنوان یکی از بخش های بسیار آسیب دیده همچنان به دلیل حفظ سلامت جامعه با محدودیت های اعمال شده همراهی کرده است.
معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گیلان گفت: از ابتدای شیوع ویروس کرونا و تعطیلی مجموعه های گردشگری به دلیل محدودیت های پروتکل های بهداشتی، بیش از ۲ هزار و ۹۳ میلیارد تومان خسارت به صنعت گردشگری گیلان وارد شد.
آذرپوراظهار داشت: از مجموع میزان خسارت به صنعت گردشگری گیلان، ۶۲۵ میلیارد و ۵۱۰ میلیون تومان مربوط به ۶ ماهه نخست امسال است.
وی افزود: هتلها، هتل آپارتمان ها، مجتمع های تفریحی-توریستی، میهمان پذیرها، بومگردی، خانه مسافرها، دفاتر خدمات مسافرتی و راهنمایان گردشگری بخش های متضرر در بحث کرونا هستند.
آذرپور گفت: با شتاب واکسیناسیون قابل قبول در بسیاری از کشورهای مبدا گردشگرفرست به ایران، نگرانی در این موضوع کاهش یافته و بسیاری از کشورها با مورد ملاحظه قرار دادن پروتکل های بهداشتی به بازگشایی مرزها اقدام نموده اند.
وی ادامه داد: با توجه به اثرات مثبت گردشگری بر اقتصاد کشور ،کارآفرینی و ایجاد اشتغال و در راستای حفظ بازارهای هدف گردشگری و احیای کسب و کارهای آسیب دیده این بخش و بر اساس چارچوب رعایت بهداشت عمومی و سلامت جامعه و با بهره گیری از نظرات کارشناسان و هم اندیشی با دستگاه های متولی دستورالعمل نحوه حضور گردشگران خارجی در شرایط بیماری کرونا تهیه شده است.
وی گفت: گردشگران خارجی حتی با وجود ارائه کارت واکسیناسیون اگر در هنگام ورود به استان دارای علائم ظاهری بیماری مشخص باشند با هماهنگی دستگاههای انتظامی به کشور مبداء بازگردانده می شوند.
واکسیناسیون جامعه هدف گیلان تا پایان آبان ماه
مدیر روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات درمانی گیلان نیز گفت: ۸۷.۱ درصد جمعیت استان دُز نخست و بیش از ۴۸ درصد دُز دوم واکسن کرونا را دریافت کردهاند و از نظر میزان واکسیناسیون از میانگین کشوری بالاتر هستیم.
فیروز نصیرزاده در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار ایرنا افزود: تاکنون نصف جمعیت هدف استان، واکسن کرونا را دریافت کرده اند و آمادگی داریم تا پایان آبان ماه، کل جمعیت هدف را واکسینه کنیم و به نقطه مدنظر کارشناسان و ستاد مقابله با کرونا در استان برسیم.
بر اساس تازه ترین ارزیابی نرم افزار ماسک رنگ بندی کرونایی شهرستانهای گیلان تغییری نکرد و نسبت به ارزیابی شنبه هفته جاری ثابت ماند.
به گزارش خبرنگار ایرنا، بر این اساس شهرستان املش در رنگ بندی آبی کرونایی، رودبار در وضعیت نارنجی و بقیه شهرستان های استان گیلان زرد هستند.
به این ترتیب شهرستان های رشت، خمام، آستانه اشرفیه، لاهیجان، لنگرود، شفت، فومن، صومعه سرا، رودسر، سیاهکل، بندرانزلی، رضوانشهر، تالش، آستارا و ماسال در رنگ بندی کرونایی زرد هستند.
در موج پنجم کرونا تعداد بستری های مبتلا به بیماری کووید ١٩ به نزدیک ٢ هزار و ١٠٠ نفر رسیده بود اما از اوایل شهریور ماه روند نزولی گرفت.
براساس آخرین آمار دانشگاه علوم پزشکی گیلان هم اکنون ٣٠٠ بیمار مبتلا به کووید ١٩ در بیمارستان های استان بستری هستند.
نزدیک به سه هزار و یکصد هتل، هتل آپارتمان، مجتمع گردشگری مهمانپذیر، خانه مسافر، مجتمع سرگرمی و تفریحی، اقامتگاه بومگردی، اقامتگاه سنتی، بین راهی و اسکله گردشگری و مسافربری دریایی در گیلان فعال است.
گردشگری عضو جدایی ناپذیر از اقتصاد مردم استان باران خیز و سرسبز گیلان با جاذبههای طبیعی و فرهنگی آن است.
دریای خزر و سواحل ماسه ای، تالاب بین المللی انزلی، جنگل های هیرکانی، شهرک تاریخی ماسوله، قلعه رودخان، ییلاقات و دریاچه های زیبا بخشی از جاذبه های گردشگری دیار باران است.
نظر شما