۴۵۲ مصوبه برای ارتقای سطح فرهنگ عمومی خراسان رضوی

مشهد-ایرنا- سرپرست دبیرخانه شورای فرهنگ عمومی خراسان رضوی گفت: این شورا در سال جاری با برگزاری ۷۷ نشست، ۴۵۲ مصوبه برای ارتقای سطح فرهنگ عمومی جامعه داشته که مسوولیت اجرای هر یک از این مصوبات با یکی از دستگاه‌های اجرایی است.

یوسف امینی روز جمعه در گفتگو با خبرنگار ایرنا با گرامیداشت ۱۴ آبانماه، روز "فرهنگ عمومی"، با بیان اینکه این نشستها با ریاست امامان جمعه شهرستانها، ۲۰۰ دستور کار داشته است، افزود: شورای فرهنگ عمومی خراسان رضوی ۹ کارگروه تخصصی شامل توسعه و ترویج فعالیتهای قرآنی، حریم نور، فرهنگ سلامت، فرهنگ زیارت و گردشگری، فرهنگ ایثار و شهادت، آسیبهای اجتماعی، ساماندهی تبلیغات فرهنگی محیطی و شهری، علمی و مشورتی، ساماندهی شوون فرهنگی در مناسبتهای مذهبی دارد.

وی با بیان اینکه رویکرد دبیرخانه شورای فرهنگ عمومی هم افزایی و همراهی است، اظهار داشت: مسوولیت هر یک از کارگروه های تخصصی با یکی از دستگاه های اجرایی است که موضوعات را پیگیری و اقدامات مرتبط با آن را انجام می دهد.

سرپرست دبیرخانه شورای فرهنگ عمومی خراسان رضوی گفت: علاوه بر کارگروه های مزبور که مسوول تدوین برنامه های عملیاتی، اجرای فعالیتهایی برای اصلاح و ارتقای فرهنگ عمومی هستند، سه ساختار موضوع محور شامل اقتصاد زیارت، جمعیت، ساماندهی و توانمندسازی فرهنگی حاشیه شهر ذیل این دبیرخانه نیستند اما از طریق دستگاه های اجرایی مرتبط در چهارچوب مشخص پیگیری می شوند.

امینی با اشاره به اضافه شدن ۶ کارگروه جدید به شورای فرهنگ عمومی خراسان رضوی که به زودی فعالیت خود را آغاز می کنند، افزود: عناوین این کارگروه ها شامل ارتقای فرهنگ توانمندسازی مددجویان، ترویج فرهنگ ورزش همگانی، ارتقای فرهنگ کار و مهارت آموزی و کارآفرینی، ارتقای فرهنگ وقف، ارتقای فرهنگ حفاظت از محیط زیست و ترویج مصرف بهینه آب می شود.

وی بیان کرد: هم اینک ۳۰ شهرستان خراسان رضوی دارای شورای فرهنگ عمومی هستند که سه مورد از آنها در سال جاری و مربوط به شهرستانهای جدید التاسیس ششتمد، کوهسرخ و زبرخان بوده و ۲ مورد دیگر نیز در شهرستان های گلبهار و صالح آباد ایجاد می شود.

سرپرست دبیرخانه شورای فرهنگ عمومی خراسان رضوی به اهمیت فرهنگ عمومی جامعه و دلیل نامگذاری یکی از روزهای سال در سالنامه کشور به نام "فرهنگ عمومی" پرداخت و گفت: پس از گذشت چهار دهه از عمر با برکت انقلاب اسلامی، اینک انقلاب وارد چله دوم خود شده که مرحله خودسازی، جامعه پردازی و تمدن سازی است.

امینی افزود: در این مرحله اصلاح و ارتقای فرهنگ عمومی و تقویت عنصر سرمایه اجتماعی از عناصر اصلی و مقوم تداوم و استمرار حیات انقلاب اسلامی محسوب می شود.

وی بیان کرد: فرهنگ عمومی، فضای فرهنگی و اجتماعی زیست بوم هر جامعه ای است، کنشهای همگن و همگرای آحاد جامعه نسبت به یک موضوع و یک پدیده را شکل می دهد، فرهنگ عمومی قدر مشترک مجموعه باورها و رفتارهای آحاد یک جامعه و به مثابه شناسنامه فرهنگی یک جامعه است که مختصات فکری و رفتاری جامعه در آن پدیدار می گردد.

وی اظهار داشت: هویت فرهنگ، هویت علمی و معرفتی است و ابعاد و اجزا و سطوح مختلفی دارد که برخی نقش کلیدی داشته و برخی هویت ساز هستند، همه سطوح و لایه ها در یک سطح قرار ندارند، عمیق ترین لایه تمدن و فرهنگ، آن قسمتی است که به اهداف و آرمان ها مربوط می شود.

سرپرست دبیرخانه شورای فرهنگ عمومی خراسان رضوی گفت: در عرصه فرهنگ، زبان و نماد و الگو بسیار مهم است و فرهنگ را بدون آنها نمی توان القا کرد بویژه آنکه در دهه های اخیر با رشد فناوری و گسترش ابزارها و رسانه های ارتباطی و شکل گیری شبکه های اجتماعی در فضای مجازی، شاهد تحول در هویت و ساختار هستیم.

امینی اظهار داشت: توجه به آداب و رسوم و فرهنگ اقوام ایرانی ذیل فرهنگ و تمدن ایرانی و اسلامی از جمله اقدامات مؤثر در تقویت وحدت ملی، اسلامی و ارتقای فرهنگ عمومی و ضروری است در شورای فرهنگ عمومی به چالشهای جامعه در حوزه اخلاقیات عمومی، تغییرات هویتی و سبک زندگی پرداخته شود.

وی بیان کرد: رصد و دیدبانی فرهنگ عمومی کشور و اعلام هشدارهای به موقع، شناسایی و توجه به ظرفیتهای زیست بوم هر منطقه، برجسته سازی سنتهای فرهنگی به عنوان نمادهای اقتدار فرهنگی از مسائل مهمی است که در شورای فرهنگ عمومی باید به آنها پرداخته شود.

وی اضافه کرد: نامگذاری یک روز به نام شورای فرهنگ عمومی در تقویم رسمی کشور نیز، بیانگر اهمیت و توجه عمومی به نقش و جایگاه فرهنگ عمومی در عرصه سیاستهای راهبردی، برنامه ها و اقدامات است.


 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha