به گزارش ایرنا، گلستان با داشتن حدود ۲ میلیون نفر جمعیتی هر چند در یک منطقه خوش آب و هوا و سر سبز قرار دارد اما زیر چتر جنگل های سبز هیرکانی محرومیت مزمنی اهالی این خطه را رنج می دهد، با وجود تمام تلاش های و خدمات ارایه شده به زنان و مردان این استان در ادوار گذشته اما برخی از مشکلات این استان مانند خلیج گرگان و پتروشیمی سال هاست موجبات نگرانی گلستانی ها را فراهم کرده است.
با وجود تصویب طرح های مختلف برای عملیاتی شدن این پروژه برخی ترک فعل ها و تساهل مدیران و البته مشکلات حقوقی سبب شده تا این پروژه ها ابتر بماند، به همین دلیل استاندار گلستان، مدیران اجرایی استان و مسوولان قضایی استان تلاش دارند از همه فرصت های فراروی این استان برای به ثمر نشستن این پروژه ها بهره ببرند که از جمله این فرصت ها سفر مدیران ارشد کشور به گلستان است که در همین راستا حجت الاسلام مجمد جواد منتظری شامگاه روز چهارشنبه برای تودیع و معارفه دادستان مرکز گلستان به گرگان سفر کرد.
سفری نه صرفا برای حضور در جلسه معارفه بلکه مشکلات زیرساختی استان گلستان شناسایی شده تا اهالی استان تدریجی از دستاوردهای همت و همراهی قوای سه گانه بهره وافر ببرند.
حجت الاسلام منتظری قبل از شرکت در مراسم معارفه دادستان گرگان با آیت اله سیدکاظم نورمفیدی نماینده ولی فقیه در گلستان دیدار کرد ، در این دیدار به مباحث ریشه ای این استان شمالی پرداخته شده است.
جلوی بحرانی شدن خلیج گرگان گرفته شود
آیت الله نورمفیدی در این دیدار به موضوع خشک شدن تدریجی خلیج گرگان اشاره کرد و گفت: امیدواریم با حضور استاندار و دستگاههای متولی از تبدیل شدن این خلیج به یک بحران زیست محیطی جلوگیری شود.
نماینده ولی فقیه افزود: خلیج گرگان در حال از دست رفتن است و من در این زمینه اعلام خطر می کنم، با اینکه مصوبه برای لایروبی دارد اما در آن تعلل می شود.
در ادامه و در جلسه تودیع و معارفه دادستان گرگان که با حضور حجت الاسلام محمد جعفر منتظری دادستان کل کشور برگزار شد.
استاندار گلستان صبح پنجشنبه در آیین تودیع و معارفه دادستان گرگان با تاکید بر این که بحران زیست محیطی خلیج گرگان، یکی از مشکلات ملی است، از دادستان کل کشور خواست تا در زمینه پیشگیری از خشکی خلیج گرگان ورود جدی کند.
علی محمد زنگانه افزود: هر چند احیای خلیج گرگان دارای برخی مشکلات اجرایی است اما برای حل ابعاد حقوقی پروژه نیازمند ورود جدی مراجع قضایی هستیم .
نیازمند همراهی مجموعه قضایی هستیم
وی خاطرنشان کرد: برخی از کارخانه های استان در شرف تعطیلی هستندکه برای پویایی آنها نیازمند همراهی بیشتر مجموعه قضایی هستیم.
استاندار گلستان تصریح کرد: بسیاری از اقدامات ما در دستگاه های اجرایی زمانی می توانند به ثمر برسد که تعامل بین دستگاه قضایی و بخش اجرایی برقرار باشد.
زنگانه همچنین از دادستان کشور خواست تا یکی از دغدغه های اقتصادی بازرگانان استان را در بخش گمرک اینجه برون برطرف کنند.
وی تصریح کرد : با توجه به اینکه تبادلات پارچه ایران و ترکمنستان در اینچه برون بسیار زیاد است اما این گمرک در زمره گمرک های تخصصی کشور منطور نشده است که انتطار است با کمک دادستان کل کشور این موضوع حل شود.
حجت الاسلام محمدجعفر منتظری در ادامه برنامه های کاری خود از سه واحد تولیدی فعال در شهرک صنعتی آق قلا بازدید و با کارگران و صاحبان این واحدهای تولیدی گفت و گو کرد و مشکلات و درخواست های آنها را شنید و دستور پیگیری داد.
وی ادامه داد : عمده وظایف دادستان ها در حوزه رسیدگی به پروندههای قضایی، حل و فصل خصومتها و دفاع از حقوق عامه است اما با این حال دادستان ها از طریق ستاد پیگیری اجرای سیاست های اقتصاد مقاومتی در کنار دستگاه اجرایی و متولی، حمایت حقوقی و قضایی از تولید و رفع موانع آن را پیگیری می کند.
در این بازدید تعدادی از مدیران ، کارگران و فعالان حوزه تولیدی دغدغه ها و مشکلات خود را مطرح کردند که مهمترین این موارد در خصوص ضرورت حمایت برای تامین سرمایه در گردش، مشکلات مالیاتی و تسهیلات بانکی و ضرورت استمهال معوقات بانکی و بخشش جریمه وام ها بود.
به گزارش ایرنا ، همه مدیران اجرایی دولتی و فعالان بخش خصوصی بر این باورند که حمایت مجموعه قضا از بخش تولید می تواند نقش موثری بر شتاب گرفتن چرخ تولید ایفا کند.
حجت الاسلام محمدجعفر منتظری دادستان کل کشور پس از ابلاغ حکم دادستانی شهرستان گرگان به محمود اسپانلو، از تلاش های حجت الاسلام سیدرضا سیدحسینی دادستان پیشین این شهر قدردانی کرد.
وی همچنین در جمع خبرنگاران حاضر شد و اظهار داشت: برخی مشکلات استان مانند خلیج گرگان و پتروشیمی مباحثی ریشه ای هستند که برای حل این معضلات نیاز به زمان است.
منتظری گفت :علاوه بر استانداری ، دادستان و ریاست دادگستری استان هم مصمم هستند تا این مشکلات هر چه سریعتر بر طرف شود اما باید با برنامه ریزی مناسب و در زمان کافی این مشکلات را برطرف کنیم.
به گزارش ایرنا، بر اساس داده های سازمان نقشه برداری کشور بیش از ۲۷ درصد از وسعت ۴۰۰ کیلومتر مربعی خلیج بین المللی گرگان در سال های اخیر خشک شده و کم توجهی به آن امکان بیشتر شدن این محدوده را تشدید کرده است.
خلیج گرگان که در سدههای پیشین با برخورداری از آب فراوان زمینه ایجاد بندرگاه هایی چون گز و ترکمن را فراهم کرده و بر رونق و شکوه این مناطق افزوده بود، چند سالی است گرفتار خشکسالی شده و دیگر خبری از آن همه شکوه نیست و این پهنه آبی با مرگ تدریجی و نیستی دست و پنجه نرم می کند.
برغم وجود مصوبات طرح احیای تالاب های کشور و اتخاذ تصمیمات فنی مبنی بر لایروبی کانال های منتهی به خلیج گرگان تاکنون هیچ اقدامی عملی صورت نگرفته است.
خلیج گرگان با کارکرد اقتصادی و اکولوژیکی در تکثیر آبزیان، ماهیان استخوانی و غضروفی، جذب پرندگان مهاجر و حفظ چرخه زیست دریای خزر دارای اهمیت بوده و در معیشت جوامع محلی نیز اثرگذاری مستقیم و نقش مهمی دارد.
خلیج گرگان یکی از بزرگترین مخازن آب شیرین متصل به دریای خزر نیز هست و تداوم زندگی بسیاری از جانداران در بزرگترین دریاچه زمین به اتصال آن با دریا وابسته است.
این پهنه آبی از لحاظ موقعیت جغرافیایی در جنوب شرقی دریای خزر و حوزه شهرستان های بندرترکمن، بندرگز، نوکنده و بهشهر از ۶۰ کیلومتر طول و حداکثر ۱۲ کیلومتر عرض برخوردار بوده و دارای امتداد شرقی - غربی است.
به گزارش ایرنا ، یکی موضوعاتی که حدود ۱۰۰ هزار گلستانی سهام دار و دیگر ساکنان استان چشم انتظار افتتاح و بهره برداری آن هستند پروژه پتروشیمی گرگان است که حدود ۱۵ سال کلنگ آن به زمین خورده است.
۲۴ آبانماه سال ۱۳۸۵ بود که کلنگ پتروشیمی گلستان به زمین خورد تا مصوبه هیات وزیران در سفر نخست هیات دولت نهم به گلستان وارد مرحله اجرایی شود.
علی محمد شاعری، استاندار وقت گلستان بارها با قاطعیت اعلام کرد که این مصوبه هشت ماهه به سرانجام میرسد و در یک بازه زمانی سه ساله صحرای شمال گلستان به عسلویه شمال تبدیل میشود اما پروژه پتروشیمی گلستان پس از ۱۴ سال همچنان بلاتکلیف است.
با گذشت حدود ۱۵ سال مدیرعامل شرکت سرمایه گذاری پتروشمی به اتهام اخلال در نظام اقتصادی به مبلغ ۵۰ میلیارد تومان و انتقال بخش زیادی از سرمایه مردم به حساب شرکت خصوصی بازداشت شد. بر اساس کیفرخواست صادره نامبرده باید توضیح دهد که سرمایه ۹۵ هزار سهامدار را چگونه و در کجا هزینه کرده است.
گفتنی است ساخت مجتمع پتروشیمی گلستان که قرار بود طرح ظرف پنج سال به بهره برداری برسد، اما اکنون کمتر از ۲۰ درصد پیشرفت داشته است.
به تازگی بخشی از سهامداران شرکت پتروشیمی گلستان، سهم خود را در فرابورس به فروش رساندند و اکنون تعداد سهامداران این شرکت به حدود ۷۰ هزار نفر رسیده است.
تلاش های مجمع نمایندگان گلستان با مدیران ارشد وزارت نفت در دولت قبلی به نتیجه ثمربخشی نرسید و نمایندگان چشم انتظارند تا کابینه جدید دولت یک بار برای همیشه این خواسته پنج درصد جمعیت استان را جامه عمل بپوشانند.
به گزارش ایرنا، اهالی گلستان امیدوارند با آغاز فعالیت دولت جهادی سیزدهم و عزم مسوولان قضایی در گره گشایی از مشکلات این استان، روز های بهتری در انتظار زنان و مردان سخت کوش این خطه از شمال کشور باشد که سفرهای هفتگی مسوولان کشوری به این خطه نویدبخش حل مشکلات این منطقه است.
نظر شما