آموزش و شناخت گام نخست نقش آفرینی زنان در پدافند غیرعامل است

تهران-ایرنا- معاون رییس جمهور در امور زن و خانواده، آموزش و شناخت را گام نخست نقش آفرینی زنان در پدافند غیرعامل عنوان کرد و گفت: پدافند غیرعامل از مواردی است که در ذره و ذره زندگی ما جریان دارد. شاید نامش جدید باشد اما مسئله جدیدی نیست.

به گزارش ایرنا از پایگاه اطلاع رسانی سازمان پدافند غیرعامل، انسیه خزعلی روز شنبه در همایش زنان و پدافند غیرعامل که با حضور جمعی از فعالان برتر حوزه زنان و پدافند غیرعامل در  سازمان پدافند غیرعامل کشور برگزار شد ضمن ادای احترام به خانواده شهدا گفت: پدافندغیرعامل از مواردی است که در ذره و ذره زندگی ما جریان دارد. شاید نامش جدید باشد اما مسئله جدیدی نیست. چرا که به ایستادگی و قدرتمندی نیاز داریم تا بتوانیم با شیاطین بزرگ و کوچک مقابله کنیم و در جهادهای اصغر و اکبرموفق باشیم.

 وی اضافه کرد: تعبیرقرآن کریم در آیه «وَأَعِدّوا لَهُم مَا استَطَعتُم مِن قُوَّةٍ» به همین مطلب اشاره دارد که توانمندی، قدرت و اقتدارتان را در برابر کسانی که می‌خواهند به شما صدمه بزنند، حفظ کنید. کسانی که می خواهند به گونه ای شما را به ضعف بکشانند و در شما نفوذ کنند و اهدافشان را در میان شما پیاده کنند. بالاترین قوت اول آگاهی و بعد عمل است. مبنای همه حرکت های ما باید بر اساس آموزش و شناخت شکل بگیرد و سپس به اقدام و عمل منتهی شود.

معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده ادامه داد: امروز دشمن به نتیجه رسیده اگر بخواهد از راه‌های گذشته که به صورت جنگ سخت بود وارد شود، شکست می‌خورد و تلفات زیادی خواهد داشت بنابراین به دنبال روشهایی است که با کمترین هزینه، بیشترین نتیجه حاصل شود. ایجاد تفرقه بین گروه های مختلف و به راه انداختن جنگهای نیابتی نمونه هایی از این تلاش دشمنان است. مانند صحنه‌هایی که در کشورهای اسلامی شاهد بودیم که چگونه با ایجاد داعش تلاش کردند مسلمانان را به جان هم بیاندازند.

وی ادامه داد: بخش دیگر از تلاش دشمن، از درون و موریانه‌وار است تا بتواند با تغییر هویت ملت‌ها، اهداف خود را به جامعه هدف دیکته کند. آنطور که نظریه پردازشان می‌گوید دوران جنگ سخت و فیزیکی تمام شده است و باید از درون قلب‌ها و فکرها به ملت ها نفوذ کنیم و آنها را به عنوان سربازان و پیاده نظامان به خدمت خود بگیریم. این همان موقعیتی است که زنان باید میدان عمل را به دست بگیرند. اگر زنان، آگاهی، مهارت، کنش و عکس‌العمل لازم را در ابعاد مختلف و موقعیت هایی که روزبه روز تجدید و نو می‌شود، نداشته باشند، صدمه می بینیم.

معاون امور زنان و خانواده رئیس‌جمهور گفت: معاونت زنان و خانواده ریاست جمهوری با عنایت به اینکه عمدتا متمرکز بر این سربازان، این جایگاه و سنگر زن و خانواده است؛ (جایی که به صورت ویژه مورد هدف و برنامه ریزی دشمن برای تغییر هویت و ساختار است) وظیفه دارد در دو جنبه دفاعی و تهاجمی برنامه‌هایی را تدارک ببیند.

وی افزود: این معاونت، برنامه‌ای جامع بر مبنای شعار رئیس جمهور در راستای ایران قوی و دولت مردمی تدارک دیده است. این دولت مردمی باید از خود مردم باشد و با مردم همراه باشد. هم افزایی مردم را داشته باشد و به دست خود مردم اداره شود.

 خزعلی ادامه داد: بسیاری از حرکت‌های نرم و مسائل رسانه‌ای که افکار جوانان، زنان و خانواده‌ها را تحت تاثیر قرار می‌دهد با ابلاغ بخشنامه و دستور العمل کاری از پیش نمی‌برد بلکه خود زنان و مردم باید وارد میدان و جبهه جنگ شوند و دولت نقش حمایت کننده و پشتیبان را ایفا کند.

وی برنامه‌های این معاونت را در دو بخش مقابله با آسیب‌ها و توانمندسازی معرفی کرد و توضیح داد: در بخش مهارت آموزی و توانمندسازی خانواده‌ها، بحث‌های بهداشت و سلامت زنان را مد نظر قرار داده ایم. بخشی شامل ورزش زنان می‌شود و آشنایی با مسائل بهداشتی و مهارت آموزی های لازم در این زمینه را مد نظر قرار داده ایم. همچنین مباحث مربوط به تربیت، آموزش و پرورش و بسیاری از حرکت‌های تربیتی که باید توسط خانواده ها صورت بگیرد و باید زنان عهده دارد آن باشند را مدنظر قرار داده ایم.

خزعلی ادامه داد: خانواده از مسائل مهمی است که در سال های اخیر به دلیل عدم تاب آوری‌ها و عدم شناخت زوجین نسبت به مسئولیت‌هایشان و عدم فراهم شدن مسائل فکری و مسائل اقتصادی، از درون مورد هجمه قرار گرفته است؛ گاهی بالارفتن آمار طلاق تنها به مسائل اقتصادی نسبت داده می شود در حالی که ریشه بسیاری ازآنها فرهنگی است.

معاون امور زنان و خانواده رئیس‌جمهور توضیح داد: اشتغال از نیازهای اساسی جوانان امروز است. بخش مهمی از جنبه های آن فرهنگی است. باید فرهنگ کار صحیح، حلال و با تلاش و پشتکار و مهارت‌های مختلف کسب و کار را آموزش بدهیم. بخش مهمی از مسئله تامین و امنیت غذایی مربوط به آموزش، شناخت صحیح و دقیق از غذای سالم و ارگانیک است که بتواند سلامت جامعه را حفظ کند و از حرکات دشمن برای صدمه زدن از درون خانواده ها و از صدمه های غذایی و بیولوژیک جلوگیری کند.

 خزعلی با تاکید برلزوم آموزش زنان در حوزه رسانه اظهار کرد: سواد رسانه‌ای زنان و مادران که در نوع استفاده از رسانه و پاسخگویی به آن نوع پاتک‌هایی که فرزندمان و نوجوانمان در معرض حملات دشمن قرار می گیرند، نیاز به سواد رسانه دارد. جلوگیری از مصرف گرایی هم از مواردی است که نیاز به آموزش دارد. بخشی از این توانمندسازی‌های، معنوی و فکری و روحی است و بخشی هم توانمندسازی شغلی. آموزش کسب و کار و فراهم کردن شرایطی که بتوانند شغل‌های خانواده محور داشته باشند تا جوان ها بتواند در این شغل خانواده محور مشارکت داشته باشند.

وی افزود: مشکل اقتصادی خانواده می‌تواند زمینه برخی تهدیدات را فراهم کند. بنابراین در این بخش باید بیشتر توانمندسازی را مد نظر  قرار دهیم. یکی از مواردی که پیشنهاد دادیم و در دستور کار کمیسیون اجتماعی است این است که بتوانیم هر قانونی که در هر وزارتخانه‌ و هر آیین نامه‌ای که تصویب می شود را متناسب با موضوع خانواده بررسی کنیم.

معاون امور زنان و خانواده رئیس‌جمهور بیان کرد: الگوهایی که برای زنان و دختران ارائه می‌دهیم باید با نگاه خانواده محور باشد. شناخت نیروی انسانی، شناخت نخبگان و فراهم کردن زمینه برای شکوفایی استعداد و به ثمر رسیدن توانمندی های آنها کافی است تا ایران قوی داشته باشیم و در برابر جنگ نرم دشمن قدرتمند حاضر شویم.

خزعلی گفت: امیدوارم با حرکت‌های و برنامه‌های عملی، شاهد این باشیم که آسیب‌ها رفع شود و در این راه نیاز به حرکت مردمی و جهادهمگانی با پشتیبانی جدی دولت مردمی داریم. 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha