به گزارش ایرنا، روزنامه ایندیپندنت روز شنبه انگلیس اعلام کرد که از هر ۱۵ نماینده حزب محافظهکار، یک نفر اعتقادی به تغییرات اقلیمی ندارد. نتایج تحقیقات صورت گرفته از یکصد نمایندگان حزب حاکم انگلیس حاکیست که رگههایی از تردید در میان نمایندگان نسبت به مقوله گرمایش زمین وجود دارد.
این در حالیست که پنج درصد گفتهاند بحران اقلیمی در حد یک افسانه است و ۹ درصد آن را با فعالیتهای انسانی بی ارتباط میدانند. یک سوم نمایندگان هم بر خلاف دیدگاه دانشمندان معتقدند که تغییرات آب و هوایی سالهای اخیر ارتباطی به مسائل اقلیمی ندارد.
گروههای زیست محیطی نتیجه این نظر سنجی را مایه شرمساری دولت جانسون خوانده و میگویند که نخست وزیر انگلیس با وجود سخنانی که در اجلاس آب و هوایی مطرح کرد، حتی نتوانسته اعضای حزب خود را درباره بحران پیشرو متقاعد کند.
آدریان رمزی یکی از دو رهبر حزب سبز شکاف در حزب حاکم انگلیس را نگران کننده توصیف کرد و گفت که اگر محافظهکاران اعتقادی به هشدار دانشمندان ندارند، نخست وزیر قادر به پیشبرد اهداف زیست محیطی نخواهد بود.
نتایج تحقیقات صورت گرفته هم نشان میدهد که ۶۶ درصد نمایندگان حزب محافظهکار اعتقادی به اصلاحات زیستی برای جلوگیری از بروز فاجعه اقلیمی ندارند. این در حالیست که ۶۹ درصد از اعضای حزب مخالف دولت بعید میدانند که دولت بتواند هدف توقف گازهای گلخانهای را تا سال ۲۰۵۰ محقق کند.
البته نباید فراموش کرد که جانسون خود از جمله افراد مشکوک به تغییرات اقلیمی است. یعنی از آنهایی است که میگویند معلوم نیست مسئول گرمایش زمین، رفتار انسانها باشد. وی در مقالهای که در دسامبر ۲۰۱۵ درست پس از کنفرانس پاریس در روزنامه دیلی تلگراف منتشر کرد، این عنوان را به کار برد: «من گرمای دسامبر امسال را نمیتوانم تحمل کنم، ولی این ربطی به گرمایش زمین ندارد». در این مقاله او نسبت به نقش انسان در گرمایش زمین ابراز تردید میکند. حتی با توجه به نظریه گروهی از اقلیم شناسان ادعا میکند که احتمالاً در آغاز یک دوره یخبندان جدید هستیم. جانسون این مطلب را وقتی منتشر کرد که شهردار لندن بود.
وی در ادامه این مقاله مینویسد: «من مطمئن هستم که رهبران جهان اکنون با این هراس بدوی که گرمایش زمین به نوعی نتیجه عمل انسان است، تحریک شدهاند. (اما) این ترس، تا جایی که من از علم میفهمم، به همان اندازه بی پایه است». نکته جالب اینکه اکنون خود جانسون یکی از همان رهبرهاست. سخت میتوان قبول کرد که وی در مدت پنج سال چنین تغییر عقیدهای داده باشد. در واقع او را باید یک سیاستمدار حرفهای به حساب آورد که میتواند برای مصلحت کار، عقیدهاش را به سرعت تغییر دهد.
این در حالیست که سران و مقامات کشورهای جهان در کنار کارشناسان و فعالان زیست محیطی از دوشنبه گذشته در شهر گلاسکو گرد هم آمدهاند تا در چارچوب بیست و ششمین اجلاس آب و هوایی گلاسکو (کاپ ۲۶) درباره ادامه حیات موافقتنامه زیست محیطی ۲۰۱۵ پاریس که در آن کشورها متعهد به کاهش دمای هوا شدهاند بحث و تبادل نظر کنند.
آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل متحد در این اجلاس تصریح کرد که نتیجه گفتوگوها در سرنوشت اقلیم کره زمین تعیین کننده است. این در حالیست که به گفته وی دستیابی به توافق واحد برای کاهش گرمای زمین امری دشوار است.
سازمان جهانی هواشناسی اخیرا هشدار داده که دمای هفت سال گذشته زمین، گرم ترین دمای ثبت شده در تاریخ این سیاره بوده و در سال ۲۰۲۱ سطح آب دریاها تا ارتفاع بی سابقه ای بالا آمده و آسیبها و زیانهای آب و هوای نابود کننده مرتبط با اقلیم، بیشتر از گذشته بوده است.
نظر شما