به گزارش ایرنا، سال تحصیلی ۱۴۰۰-۱۴۰۱ به شکلی آغاز شد که سال تحصیلی پیش از آن به شکل مجازی گذشت؛ سال تحصیلیای که نظرات مختلفی با خود به همراه داشت. از حرف و حدیثها در توان همراهی خانواده ها با آموزش مجازی، تا آماده نبودن زیرساختها و برخوردهای متفاوت معلمان و ارایهدهندگان آموزشها، که نقل تمام مجالس بود.
عده ای مخالف مجازی بودن آموزش بودند، خانواده هایی توان همراهی با این شکل نظام آموزشی را نداشتند، بخش های مختلف جامعه، از آموزش و پرورش، سپاه تا خیران در تلاش بودند تا تجهیزات لازم را برای دانشآموزان نیازمند فراهم کنند و از همه مهمتر درباره بهرهوری و میزان مفیدبودن آموزش های مجازی برای دانشآموزان نیز مباحثی مطرح بود.
همچنان خانواده ها برای فرستادن دانش آموزانشان به مدارس دودل بودند تا اینکه خبر آمد دانش آموزان هم می توانند واکسن کرونا دریافت کنند و اکنون روند واکسیناسیون آنها در دز دوم در حال تکمیل است.
اداره کل آموزش و پرورش استان سمنان برای آغاز بهتر سال تحصیلی و اطمینان خانوادهها توصیههایی داشت که در صورت رعایت خانوادهها و اجراشدن دقیق در مدارس، میتواند سال تحصیلی را متناسب با شرایط به بهترین شکل رقم بزند.
آسیب دوری ۲۰ ماهه دانش آموزان از مدارس
مدیرکل آموزش و پرورش استان سمنان با اشاره به دوری ۲۰ ماهه دانشآموزان از مدارس گفت: دوری دانش آموزان از مدارس به خاطر کرونا آسیبهای جسمی، روحی و درسی زیادی به آنان وارد کرد و آعاز سال تحصیلی به صورت حضوری ضرورت نظام تعلیم و تربیت بود.
محمد دستورانی با اشاره به اینکه ٣٣٣ مدرسه در مناطق روستایی و عشایری استان سمنان از ابتدای مهر فعال شد و عمده کلاس ها با رعایت شیوهنامههای بهداشتی برقرار است، تاکید کرد: از ١۵ آبان کلاسهای دوره متوسطه دوم در پایه های نهم، دهم و دوازدهم برقرار شد.
بهرهوری تنها ۳۰ درصدی آموزش مجازی
مدیرکل آموزش و پرورش استان سمنان گفت: آموزش مجازی در بهترین حالت ٣٠ درصد مفید خواهد بود و آموزش حضوری آموزشی کامل محسوب می شود زیرا ارتباط بین آموزشدهنده و آموزشگیرنده ضرورت دارد.
وی ادامه داد: از یکم آذر نیز کلیه کلاسهای دوره متوسطه اول در پایه های هفتم، هشتم و نهم آغاز می شود که پیشبرد این مساله نیاز به همراهی اولیا و خانواده ها دارد.
دستورانی بیان کرد: شیوه نامه های بهداشتی مدارس استان سمنان در شرایط سختگیرانه اجرایی می شود و کارشناسان مراکز بهداشت و آموزش و پرورش نظارت های لازم در این زمینه را در دستور کار دارند.
وی گفت: بیش از یکهزار بازدید تاکنون توسط کمیته مشترک مراکز بهداشت و آموزش و پرورش انجام شد و این بازدیدها به منظور حفظ سلامت دانشآموزان ادامه دارد.
مدیرکل آموزش و پرورش استان سمنان بیان کرد: حساب مدارس با سرانه بهداشتی شارژ شده است تا مدیران مدارس کمبود اعتباری برای رعایت شیوهنامههای بهداشتی نداشته باشند.
خانوادههایی که عضو کرونایی دارند چه کنند؟
معاون آموزش متوسطه اداره کل آموزش و پرورش استان سمنان گفت: اگر یکی از اعضا در محیط خانواده ای کرونا دارد یا دارای علایم کرونا است، این خانواده ها از فرستادن دانش آموزشان به مدرسه جدا خودداری کنند.
حسین رشیدی با اشاره به اینکه برای این نوع دانش آموزان آموزش های جایگزین درنظرگرفته شده است، گفت: به اولیا اطمینان می دهیم به دانش آموزان خارج از آموزش گروه بندی شده حضوری از روش آموزش های مجازی و متناسب ارایه می شود.
آغاز گام به گام سال تحصیلی
معاون آموزش متوسطه اداره کل آموزش و پرورش استان سمنان خاطرنشان کرد: بر اساس دستور العمل وزارت آموزش و پرورش و توصیه های وزارت بهداشت و درمان به آموزش و پرورش استانها سال تحصیلی گام به گام آغاز شد.
وی ادامه داد: از سوم مهر بازگشایی تدریجی مدارس با دروس عملی و کارگاهی در هنرستان های فنی حرفه ای و کار دانش در دوره متوسطه دوم آغاز شد.
رشیدی بیان کرد: مدارس روستایی و عشایری استان سمنان نیز با تراکم جمعیتی و کلاس های کمتر از ۱۵ نفر سال تحصیلی خود را به صورت حضوری آغاز کردند.
وی خاطرنشان کرد: از نیمه آبان ماه نیز بازگشایی مدارس دوم نظری طبق مصوبه در شهرستان هایی دارای شرایط تعیین شده در ستاد مدیریت مقابله با کرونا آغاز شد.
معاون آموزش متوسطه اداره کل آموزش و پرورش استان سمنان با اشاره به اینکه از ابتدای آذر نیز مدارس متوسطه اول و دوره ابتدایی با رعایت کامل شیوه نامه های بهداشتی آغاز می شود، بیان کرد: توصیه به مدیران مدارس رعایت سختگیرانه شیوه نامه های بهداشتی برای حفظ و تضمین سلامت دانش آموزان است.
خانوادهها میتوانند بر شرایط بهداشتی مدارس نظارت کنند
وی با اشاره به اطمینان خاطر خانواده ها از شرایط بهداشتی مدارس بیان کرد: اولیا نیز از طریق شورای مدرسه و انجمن اولیا و مربیان می توانند بر عملکرد مدیریت روند بهداشتی مدارس نظارت کنند.
رشیدی اضافه کرد: در کلاس های درس ۳۰ نفره آموزش حضوری طبق دستور در یک گروه بندی ۱۳ نفره برقرار می شود و کلاس درس با بیشتر از این تعداد برگزار نمی شود و آموزش های حضوری طبق گروهبندی ادامه می یابد.
معاون آموزش متوسطه اداره کل آموزش و پرورش استان سمنان با اشاره به روند واکسیناسیون دانش آموزان در استان یادآور شد: تاکید آموزش و پرورش همراهی خانواده ها برای تزریق دو دز واکسن کرونا برای دانش آموزان است تا شرایط برای برگزاری حضوری کلاس ها تا جای ممکن برقرار شود.
نظر شما