به گزارش ایرنا، آمار بالای ۸۰ درصدی دریافت کنندگان دز نخست واکسن کرونا در آذربایجان شرقی از موفقیت در مدیریت این بیماری مرگبار حکایت دارد، اما کارشناسان نظام سلامت بر لزوم احساس وظیفه همگانی برای واکسیناسیون به منظور کسب موفقیت کامل در مقابل به کرونا تاکید دارند.
بنا به گفته کارشناسان بهداشت و درمان و همین طور اعلام سازمان بهداشت جهانی ۸۵درصد فوتی های کرونا در ایران و ۸۰ تا ۹۰ درصد فوتی های کرونا در جهان افرادی هستند که واکسن دریافت نکرده اند که این نشان دهنده تاثیرات واکسیناسیون در کاهش ابتلا به این بیماری و مرگ ناشی از آن است.
از سوی دیگر با وجود اینکه از جمعیت چهار میلیون نفری آذربایجان شرقی تاکنون ۶۷ درصد جمعیت استان هر ۲ دُز واکسن کرونا را تزریق کرده اند، اما گفته می شود برای رسیدن به ضریب ایمنی بالا باید ۸۰ درصد جمعیت هر ۲ دُز را دریافت کنند.
۸۵ درصد جمعیت بالای ۱۲ سال آذربایجانشرقی دُز اول واکسن کرونا را دریافت کرده اند
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی تبریز با اعلام اینکه ۸۵ درصد جمعیت آذربایجانشرقی دُز اول واکسن کرونا را دریافت کرده اند، گفت: ۶۷ درصد جمعیت استان هم هر ۲ دُز واکسن را تزریق کرده اند و برای رسیدن به ضریب ایمنی بالا باید ۸۰درصد جمعیت هر ۲ دُز را دریافت کنند.
دکتر بهمن نقی پور در گفت و گو با ایرنا اظهار کرد: ۸۱ درصد دانش آموزان ۱۲ تا ۱۷ سال آذربایجان شرقی واکسینه شدهاند و آماده رفتن به مدرسه هستند.
وی افزود: بر اساس مصوبات ستاد کرونا برای بازگشایی مدارس و دانشگاه ها از اول آذر ماه امسال فاصله اعلام شده برای چینش صندلی های دانش آموزان و دانشجویان ۱.۵ متر بوده و ساعت حضور در کلاس ها هم کاهش پیدا کرده است. بر اساس مصوبات ستاد کرونا برای بازگشایی مدارس و دانشگاه ها از اول آذر ماه امسال فاصله اعلام شده برای چینش صندلی های دانش آموزان و دانشجویان ۱.۵ متر بوده و ساعت حضور در کلاس ها هم کاهش پیدا کرده است.
نقی پور ادامه داد: تهویه مناسب، استفاده اجباری از ماسک، ضدعفونی، مطالبه کارت واکسیناسیون از دانش آموزان و دانشجویان از جمله دستورالعمل های بهداشتی بوده که به صورت جدی با نظارت مسوولان مدرسه و دانشگاه اجرا می شود.
وی همچنین از آغاز واکسیناسیون دُز سوم واکسن کرونا در آذربایجان شرقی خبر داد و افزود: در زمان حاضر افراد بالای ۶۰ سال که چهار ماه قبل دُز دوم واکسن های سینوفارم و برکت را زده اند، می توانند دُز سوم این واکسن ها را نیز دریافت کنند.
۸۷۶ کرونایی در بیمارستان های آذربایجان شرقی بستری هستند
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی تبریز همچنین با اشاره به آخرین وضعیت کرونا در آذربایجان شرقی گفت: اکنون ۸۷۶ بیمار کرونایی در بیمارستان های این استان بستری هستند و ۹ نفر نیز بر اثر ابتلا به کرونا فوت شدند.
نقی پور تعداد شهرستان های قرمز در آذربایجان شرقی را ۲ شهرستان اعلام کرد و افزود: جلفا و مرند در وضعیت قرمز کرونایی و سه شهرستان آذرشهر، عجب شیر و شبستر، نارنجی هستند؛ این در حالی است که شهرستان های هشترود و چاراویماق آبی هستند.
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی تبریز یادآور شد: تبریز و بقیه شهرستان های این استان در حالت زرد کرونایی به سر می برند.
برای رسیدن به ایمنی جمعی، مردم در تزریق واکسن کرونا تسریع کنند
رییس مرکز بهداشت شهرستان تبریز نیز در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: تاکنون ۶۵درصد کل جمعیت شهرستان تبریز واکسینه شدند که باید برای رسیدن به مصونیت جمعی مردم نسبت به واکسیناسیون تسریع کنند و برای آن حساس باشند.
دکتر احمد مردی گفت: ۸۰درصد جمعیت بالای ۱۲سال آذربایجان شرقی نسبت به دوز اول واکسینه شدند و دانش آموزان ۱۲ تا ۱۸سال نیز ۷۲درصد واکسن را دریافت کردند.
وی جمعیت جامانده از واکسیناسیون را در کمتر از یک ماه گذشته ۴۰۰هزار نفر اعلام کرد و افزود: اکنون این تعداد به ۲۸۰هزار نفر کاهش یافته و ۱۴۳هزار نفر نیز پس از دریافت دوز اول هنوز برای تزریق دوز دوم مراجعه نکردند.
مردی تاکید کرد: این افراد قبل از اینکه واکسن آنها از تاثیر بیفتد نسبت به تزریق دوز دوم اقدام کنند تا مصونیتشان کامل شود.
وی همچنین با اشاره به آغاز تزریق دوز سوم واکسن در تبریز، گفت: افراد بالای ۶۰ سالی که سینوفارم، برکت و باهارات دریافت کرده اند و از زمان تزریق دوز دوم آنها چهار ماه می گذرد، می توانند برای دریافت دوز سوم به مراکز واکسیناسیون مراجعه کنند البته این تعداد سینو فارم و برکت دریافت خواهند کرد و برای افرادی که آسترازنکا و اسپوتنیک دریافت کرده اند هنوز دستورالعملی صادر نشده بر این اساس از مراجعه برای واکسیناسیون پرهیز کنند.
فراد بالای ۶۰ سالی که سینوفارم، برکت و باهارات دریافت کرده اند و از زمان تزریق دوز دوم آنها چهار ماه می گذرد، می توانند برای دریافت دوز سوم به مراکز واکسیناسیون مراجعه کنند البته این تعداد سینو فارم و برکت دریافت خواهند کرد و برای افرادی که آسترازنکا و اسپوتنیک دریافت کرده اند هنوز دستورالعملی صادر نشده بر این اساس از مراجعه برای واکسیناسیون پرهیز کنند.
وی ادامه داد: البته فعلا آمار مراجعه به واکسیناسیون دوز سوم افزایش نیافته ولی پیش بینی می کنیم که زمان دوز سوم افراد یاد شده در روزهای آینده فرا می رسد و درخواست دوز سوم نیز افزایش خواهد یافت.
رییس مرکز بهداشت شهرستان تبریز با درخواست از جاماندگان از واکسیناسیون و دانش آموزان باقی مانده، گفت: برای رسیدن به ایمنی جمعی ۸۰ تا ۸۵درصد مردم باید واکسینه شوند بر این اساس مردم برای سلامتی خود عزیزانشان زمان را از دست ندهند.
۲۴مرکز سلامت و ۱۱ مرکز تجمیعی واکسیناسیون در شهرستان تبریز را برعهده دارند
مردی همچنین با اشاره به اینکه اکنون ۲۴ مرکز سلامت و ۱۱ مرکز تجمیعی واکسیناسیون را در شهرستان تبریز انجام می دهند، گفت: به زودی به تعداد مراکز سلامت جهت واکسیناسیون حدود ۲۰ مرکز جدید افزوده می شود.
وی ادامه داد: این مراکز سلامت از ساعت ۸ تا ۱۴ به جز روز های تعطیل واکسیناسیون را انجام می دهند اما از ۱۱ مرکز تجمیعی شهرستان ۸شت مرکز در تمام ایام هفته و روزهای تعطیل هم از ساعت ۸ تا ۱۹ واکسیناسیون عمومی را ادامه می دهند.
وی اضافه کرد: برای رفاه بیشتر مردم سه مرکز تجمیعی دیگر یعنی نصف راه از ساعت ۱۷ تا ۲۴شب، مصلی از ساعت ۸ تا ۱۹ تمام ایام هفته و تعطیل به فعالیت خود ادامه می دهد البته روزهای جمعه به علت اقامه نماز جمعه این واکسیناسیون از ساعت ۱۳.۳۰ تا ۲۴ شب و مرکز شمیم پایداری نیز از ساعت ۸ تا ۲۲ واکسیناسیون مردم را برعهده دارند.
مردی یادآور شد: ۴۴ خانه بهداشت و سلامت در ۴۴ روستای شهرستان تبریز نیز خدمات واکسیناسیون عمومی به طور مرتب انجام می دهند.
۴۴ خانه بهداشت و سلامت در ۴۴ روستای شهرستان تبریز نیز خدمات واکسیناسیون عمومی به طور مرتب انجام می دهند.
به گزارش ایرنا، خیز پنجم و مرگبار کرونا از ابتدای تیر ماه در کشور آغاز شد و وزارت بهداشت هشتم مهر ماه از عبور این خیز از کشور خبر داد، اما همچنان کارشناسان از آغاز پیک ششم کرونا در کشور ابراز نگرانی می کنند و واکسیناسیون بیش از ۸۰ درصدی جمعیت کشور را چاره جلوگیری از همه گیری کرونا در کشور می دانند.
نظر شما