به گزارش روز دوشنبه ایرنا از روابط عمومی و امور بینالملل کتابخانه، «ندا شهماری» با بیان اینکه نخستین پنجشنبه از ماه نوامبر (آبان) هر سال به عنوان روز جهانی حفاظت دیجیتال شناخته میشود، گفت: این رویداد که به همت ائتلاف حفاظت دیجیتال گرامی داشته میشود، فرصتی برای توجه به فعالیتها و اقدامات صورت گرفته در زمینه حفاظت دیجیتال و به اشتراک گذاری آنهاست.
مدیر مرکز اسناد کتابخانه مجلس ادامه داد: موضوع روز جهانی حفاظت دیجیتال در سال ۲۰۲۱ با عنوان «شکستن مرزها» انتخاب شده است تا نشان داده شود که چگونه حفاظت دیجیتال میتواند از پیوندهای دیجیتال پشتیبانی کرده، ظرفیتهای بالقوه را تحقق بخشیده و ارزشهای پایدار خلق کند
شهماری افزود: به همین منظور ضروری است که موضوع حفاظت دیجیتال و فعالیتهای انجام شده در این ارتباط مورد توجه قرار گرفته و تسهیل شوند و تمام بخشهای جامعه از جمله افراد در جایگاه تصمیمگیری و سیاستگذاران اهمیت آن را مد نظر قرار دهند.
وی یادآور شد: خوشبختانه در یک سال اخیر با دقت نظر ریاست کتابخانه مجلس و پیگیریها و همکاریهای صورت گرفته از سوی معاونت فنی و معاونت اشاعه اطلاعات، روند دیجیتالسازی تمامی منابع کتابخانه، موزه و مرکز اسناد مجلس شورای اسلامی به ویژه اسناد تاریخی تسریع شده است.
مدیر مرکز اسناد کتابخانه مجلس اضافه کرد: از شهریور ماه سال ۱۳۹۹ تا کنون بیش از دو میلیون و پانصد هزار برگ از اسناد مجالس پیش از انقلاب و مجلس شورای اسلامی دیجیتالسازی شده است که این امر گام مهمی در زمینه حفاظت دیجیتال از این گنجینه اسناد و ایجاد بسترهای مناسب برای اشاعه اطلاعات و ارائه خدمات مطلوب حضوری و غیرحضوری به جامعه و پژوهشگران است.
شهماری با اشاره به گرامیداشت پنجم آبان ماه بعنوان روز جهانی میراث شنیداری- دیداری، گفت: در راستای خط مشی کتابخانه، موزه و مرکز اسناد مجلس و مطابق با برنامه عملیاتی پیشبینی شده برای دیجیتالسازی منابع اسنادی از جمله منابع شنیداری- دیداری، پروژه دیجیتالسازی نوارهای کاست و وی. اچ. اس موجود در آرشیو شنیداری- دیداری مرکز اسناد، با تامین بودجه و امکانات مورد نیاز و با حضور یکی از موسسات برتر در زمینه دیجیتالسازی در دستور کار این مرکز قرار گرفته است.
وی درباره محتوای این منابع بیان کرد: بخشی از نوارهای کاست شامل دو مجموعه اهدایی حسن رهاورد و منابع اهدایی استاد عبدالحسین حائری است که عمده این منابع شامل مصاحبهها و سخنرانیهای شخصیتهای سیاسی، علمی و فرهنگی کشور بین سالهای ۱۳۵۷ تا اواخر دهه ۸۰ است و مابقی مجموعه، مذاکرات کمیسیونهای مختلف مجلس شورای اسلامی را در ادوار هفتم و هشتم شامل میشود.
مدیر مرکز اسناد کتابخانه مجلس با بیان اینکه در حال حاضر بیش از ۳۵۰۰ عنوان نوار کاست در آرشیو شنیداری- دیداری مرکز اسناد وجود دارد که با انتقال اسناد و منابع از بایگانی مجلس شورای اسلامی این تعداد در حال افزایش است، ادامه داد: در مرحله نخست تعداد یک هزار و ۵۰۰ نوار کاست و ۲۰۰ نوار وی. اچ. اس ظرف مدت ۳ ماه تبدیل خواهد شد
شهماری ابراز امیدواری کرد سال آینده، مابقی منابع موجود نیز به همین ترتیب دیجیتالسازی شوند تا علاوه بر حفظ و نگهداری هر چه بهتر از میراث شنیداری- دیداری نهاد پارلمان، امکان اشاعه اطلاعات و پاسخگویی به مراجعان نیز به بهترین نحو فراهم شود.
نظر شما