اشتراکات فرهنگی مزیت اصلی توسعه «گردشگری سلامت» در کشورهای اسلامی است 

تهران- ایرنا- معاون امور زنان و خانواده رئیس‌جمهوی گفت: اشتراکات و تعاملات فرهنگی مزیت اصلی برای توسعه گردشگری سلامت در کشورهای اسلامی است و سرمایه‌گذاری در بخش آموزش موجب تقویت و رشد صنعت گردشگری این کشورها می شود.

به گزارش خبرنگار فرهنگی ایرنا، انسیه خزعلی روز دوشنبه (١٧ آبان) در پنجمین کنگره بین‌المللی سلامت کشورهای اسلامی اظهار داشت: گردشگری از دوران قدیم به عنوان حرکت فرهنگی و تمدنی مطرح بوده است اما اکنون با ‌عناوین گوناگون و بر اساس تخصص‌های متفاوت تقسیم‌بندی و مطرح می‌شود. 

معاون رئیس‌جمهوری گفت: برای توسعه گردشگری سلامت باید میان کشورهای اسلامی هم افزایی صورت بگیرد. توانمندی‌های کشورهای اسلامی باید با هماهنگی و شکیبایی بیشتر فراتر از مرزهای جغرافیای در مرزهای علم و دانش و فرهنگ تقویت شود تا بتوانیم در جهان حرف اول را بزنیم و حتی خدمات خود را به کشورهای غیرمسلمان صادر کنیم. 

خزعلی با اشاره به ظرفیت طب اسلامی، گیاهان دارویی و طبیعت درمانی در ایران گفت: دسترسی آسان و قیمت مناسب خدمات، مزیت نسبی گردشگری سلامت ایران است که منجر به رشد این صنعت خواهد شد از طرف دیگر اشتراکات فرهنگی و اجتماعی و تعاملات علمی و فرهنگی با کشورهای اسلامی مزیت اصلی رشد این صنعت به ویژه گردشگری سلامتی است. 

معاون رئیس جمهوری گفت: مطابق آمار گردشگری سلامت با همه شرایط خاص و بحرانی اقتصادی و کرونا در سال‌های اخیر توانسته رشد خوبی داشته باشد. البته ظرفیت سرمایه‌گذاری بیشتر را دارد. کشورهای اسلامی باید از نظر مرجعیت علمی هم با یکدیگر تعامل داشته باشند تا انحصار علمی و تخصصی رایج در جهان غرب را از میان بردارند.  

معاون امور زنان و خانواده رئیس‌جمهوی تاکید کرد: باید با جدیت بیشتر در آموزش گردشگری پزشکی سرمایه گذاری شود. سرمایه‌گذاری در بخش آموزش در حوزه بهداشت و درمان زنان و با توجه به اشتراکات فرهنگی می‌تواند برای توسعه و جذب گردشگری سلامت کمک کند. 

تسهیل صدور مجوزهای گردشگری سلامت

خزعلی با اشاره به تلاش و برنامه دولت برای تسهیل صدور مجوزهای گردشگری سلامت، افزود: برای تضمین کیفیت خدمات گردشگری سلامت، باید خدمات درمان و گردشگری شفاف شود. همچنین خدمات پس از درمان هم باید به صورت دقیق پیگیری و روی آموزش مترجمان متخصص و مسلط به آداب میهمان‌نوازی و پرستاری، سرمایه گذاری شود.

حسینعلی شهریاری رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی در این کنگره گفت: جاذبه‌های گردشگری تاریخی، فرهنگی، مذهبی و زیارتی ایران بسیار زیاد است و به دلیل بارگاه های مقدس امام رضا (ع) در مشهد و حضرت معصومه (س) در قم مسلمان زیادی از کشورهای همسایه به ایران می‌آیند. 

نماینده مردم زاهدان در مجلس شورای اسلامی بیان کرد: هزینه‌های درمان در ایران نسبت به کشورهای دیگر بسیار ارزان تر ‌است و به دلیل وجود مراکز مدرن، میهمان‌نوازی و قیمت مناسب خدمات بسیاری از متقاضیان برای درمان در مراکز درمانی ایران به کشور ما سفر می‌کنند.

وی با اشاره به برخی اشکالات که واسطه های در خدمات گردشگری پزشکی و سلامت انجام می دهند تاکید کرد: اگر گردشگری سلامت مدیریت نشود مشکلات مختلفی برای گردشگران و بیماران ایجاد می‌شود. باید سه وزارتخانه میراث‌فرهنگی گردشگری، صنایع‌دستی امورخارجه و بهداشت و درمان آموزش پزشکی با همکاری همکاری یکدیگر این مسائل را حل کنند.  باید در کنسولگری‌ها بخشی برای هماهنگی گردشگری سلامت ایجاد شود تا جلوی برخی سو استفاده‌ها جلوگیری شود.
رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس تاکید کرد: برای حفاظت از حیثیت حرفه پزشکی و جایگاه گردشگری ایران همه نهادها از مجلس تا دولت تا وزارتخانه‌های اصلی با یکدیگر همکاری کنند. این حوزه می تواند درآمدزایی و ارزآوری خوبی داشته باشد. 

شهریاری بیان کرد: باید به نحوی عمل کنیم که گردشگران که از کشورهای اسلامی به ایران می آیند با کیفیت‌ترین و اقتصادی‌ترین خدمات را دریافت کنند و ایران را به سایر کشورهای اروپایی برای دریافت خدمات گردشگری ترجیح دهند. 


لغو روادید برای گردشگران سلامت کشورهای  اسلامی

محمدرضا دشتی اردکانی رییس فراکسیون گردشگری مجلس شورای اسلامی در این کنگره اظهار داشت: صنعت گردشگری اکنون از عناوین عام خارج شده و به ١٠٩ گونه تقسیم می‌شود که عنوان هر گونه کاملا به نیت ‌و قصد گردشگر برای سفر بر می‌گردد.

نماینده مردم اردکان در مجلس افزود: توسعه صنعت گردشگری فقط به یک دستگاه اختصاص ندارد، بلکه صنعتی چندوجهی و فرابخشی است که وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی از میان همه این نهادها در محور قرار دارد و سایر دستگاه ها باید همکاری کنند.

عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس به شرایط و نرخ دلار و ریال ایران اشاره کرد و گفت: اکنون ایران یک مقصد ارزان و جذاب و خاطره‌انگیز برای گردشگری و جذب گردشگر سلامت است. اگر خدمات مناسب ارائه شود گردشگری که از ایران به کشورش باز می گردد بهترین سفیر و مبلغ برای جذب گردشگر است.

دشتی اردکانی افزود: شاید مهمترین ضعف برای سیاستگذاری‌های گردشگری سلامت نبود هرم تصمیم‌گیری است. باید شورای استانی در این حوزه تشکیل زیرا با توجه به تفاوت اقلیم هر منطقه و مرزی بودن برخی استان‌ها شرایط گردشگری سلامت در هر منطقه ای متفاوت است.  

وی خاطرنشان کرد: سازمان اکو با جمعیت ۴٠٠ میلیون نفری فرصت مناسب برای جذب گردشگر است. توسعه گردشگری بهترین راه برای ثبات سیاسی و امنیت اقتصادی ایران و کشورهای منطقه است. 

دشتی اردکانی افزود: کشورهای اسلامی و همسایگان ایران برای ایجاد مودت و دوستی بیشتر، تقویت ثبات سیاسی و امنیت اقتصادی باید گردشگری را در برنامه‌های راهبردی خود و در اولویت قرار دهند. گردشگری سلامت می‌تواند مهمترین بخش این صنعت باشد.

نماینده مردم اردکان در مجلس شورای اسلامی پیشنهاد کرد با لغو روادید برای گردشگران سلامت کشورهای اسلامی اولین گام برداشته شود تا مسیر رشد سیاسی و اقتصادی ایران در منطقه تضمین شود.  

آینده گردشگری سلامت در منطقه روشن است 
مهدی کریمی
رئیس شورای سیاست گذاری کنگره با خیر مقدم به میهمانان داخلی و خارجی این کنگره اظهار داشت: در دوسال گذشته کرونا بسیاری رویدادهای حوزه سلامت و گردشگری را به تعویق انداخت. ما از سال گذشته تلاش کردیم مجوزهای لازم را برای برگزاری این رویداد بین المللی از ستاد ملی مقابله با کرونا دریافت کنیم.

رئیس شورای سیاست گذاری کنگره تصریح کرد: اگر دنبال اقتصادی غیرنفتی و خروج از رکود اقتصادی هستیم تنها راه گردشگری و گردشگری سلامت است. 

وی افزود: امیدوارم در دولت سیزدهم همکاری‌های منطقه‌ای به ویژه میان کشورهای اسلامی توسعه و تقویت شود؛ زیرا معتقدم اگر سرمایه‌گذاری مادی و فکری شود و بخش دولتی و خصوصی سرویس‌دهنده سلامت و گردشگری سلامت وارد میدان شود، آینده گردشگری سلامت در ایران و منطقه و میان کشورهای همسایه روشن است.


ایجاد شبکه تعامل گردشگری سلامت کشورهای اسلامی 
مجید زنگویی
دبیر اجرایی کنگره در ابتدای مراسم با ارائه گزارش از رویدادهای جانبی نمایشگاه سلامت و گردشگری سلامت گفت: هدف این کنگره مرکز توسعه گردشگری سلامت کشورهای اسلامی ایجاد شبکه ارتباطات و تعاملات موثر میان نهادها و فعالان حوزه سلامت و گردشگری سلامت است که از ماه های قبل به گفت وگو گذاشتیم و اکنون در این کنگره با فعالان گردشگری سلامت و اندیشمندان حاضر  در این رویداد در حال رایزنی هستیم.

به گزارش ایرنا، پنجمین کنگره سلامت کشورهای اسلامی امروز دوشنبه (۱۷ آبان) با حضور مسئولان حوزه بهداشت و درمان و بخش گردشگری و فعالان و مدیران بخش خصوصی، مدیران شرکت‌های خدمات گردشگری درمانی، بیمارستان‌ها و مراکز درمانی داخلی از ایران و کشورهای ترکیه، عراق، عمان، تونس، هندوستان آلمان و اتحابه اروپا و برخی سازمان‌های بین‌المللی فعال در بخش سلامت و درمان و گردشگری سلامت برگزار شد.
همچنین روز گذشته دومین رویداد بین‌المللی معرفی فرصت‌های سرمایه‌گذاری در استارتاپ‌های سلامت و گردشگری سلامت شامل: گردشگری درمانی، گردشگری ورزشی، گردشگری طبیعت و تندرستی، گردشگری روستایی و بوم‌گردی، گردشگری آموزشی، گردشگری خوراک، دارو و تجهیزات پزشکی و خدمات سلامت آغاز شد و قرار است پنج استارتاپ برتر کشورهای اسلامی معرفی شود.

همزمان با این دو رویداد از صبح دیروز  به مدت سه روز (۱۶ تا ۱۸ آبان)، نمایشگاه تجهیزات پزشکی و آزمایشگاهی و نشست‌های تخصصی پنجمین کنگره بین‌المللی سلامت کشورهای اسلامی با حضور نهادها و متخصصان سلامت و شرکت های خدمات گردشگری، درمانی و فعالان حوزه گردشگری سلامت و همچنین بیمارستان‌ها و مراکز درمانی داخلی و بین‌المللی فعال در این حوزه از کشورهای مختلف جهان با رعایت کامل دستورالعمل‌های بهداشتی کرونا در سالن همایش‌های بین‌المللی صداو سیما در تهران برگزار می‌شود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha