به گزارش ایرنا، علامت های سوال بزرگی درباره ابعاد حادثه سوءقصد برای ترور نافرجام نخست وزیر عراق وجود دارد که عمدتا هم از حیث شاخص های فنی و میدانی و هم از لحاظ سابقه تاریخی آمریکا در عراق، واشنگتن را در موضع متهم ردیف اول سوء قصد به جان مصطفی الکاظمی قرار می دهد و نهایتا پاسخ این سوال بسیار تعیین کننده است: چه طرف یا طرف هایی از ترور الکاظمی سود می برند؟
بامداد یکشنبه، سه پهپاد وارد منطقه سبز بغداد می شود؛ جایی که بسیاری از مراکز دولتی و اقامتگاه های سران کشور و نیز سفارتخانه ها از جمله سفارت آمریکا در آن واقع است، جایی که همواره سامانه دفاع هوایی «سیرام» آمریکا در آن فعال است و حتی بسیاری از مواقع با کوچکترین تهدید مشکوکی فعال می شود و شلیک می کند؛ سامانه ای که آسایش را در هر ساعتی از شبانه روز از شهروندان عراقی مجاور آن می گیرد و حتی پوکه های آن به منازل و خودروهای شهروندان آسیب می زند.
سوال این است که چگونه پهپاد تهاجمی به منزل نخست وزیر عراق در منطقه سبز می رسد و سامانه ای به این حساسی چرا در شرایط فوق العاده بغداد، از کار می افتد؟
آیا آن طور که «ازهر اوغلو» فعال سیاسی ترکمانی عراقی، «محمد الحمد» تهیه کننده و مجری کارشناس شبکه «آفاق» عراق، شخصیت هایی مانند «هادی العامری» رئیس ائتلاف «الفتح» و هزاران کاربر عراقی در شبکه های اجتماعی می گویند، این بخشی از سناریویی به کارگردانی آمریکا است که چنان که باید هالیوودی پیش نرفته و جزئیات مهمی در آن فراموش شده است؟
ازهر اوغلو می گوید سامانه دفاع هوایی آمریکا از دهها کیلومتر دورتر قادر به رصد اهداف پروازی است اما از رهگیری ۳ پهپاد عاجز مانده است!
هادی العامری رئیس ائتلاف الفتح می گوید: هر کس در پشت صحنه این سوءقصد باشد باید محاکمه شود.
او درباره طرف سوم پشت پرده اتفاق حمله به منزل نخست وزیر عراق با هدف به هم زدن برگه ها و فتنه انگیزی، هشدار داد.
«جاسم محمد الجویبراوی» یکی از سران سازمان بدر عراق گفت: هدف قرار دادن منزل الکاظمی با هدف فتنه انگیزی بین گروه های عراقی و آشوب سازی انجام شد و سازمان اطلاعاتی آمریکا در پشت پرده آن است تا اعتراض ها به نتایج انتخابات پارلمانی را ناکام گذارد.
تحسین الخفاجی فرمانده عملیات مشترک عراق می گوید به این سوال (فلج شدن یکباره سامانه سیرام) باید کارشناسان پاسخ دهند و ما با آمریکایی ها در حال تبادل نظر درباره این تعلل سامانه دفاع هوایی هستیم.
اما صرف نظر از سیرام و تغافل آن، چرا آژیر خطر سفارت آمریکا در بغداد که حتی در شرایط عادی هم برای اقدامات تمرینی و رزمایش و آمادگی نیروهای اشغالگر فعال می شود در شرایط عملیاتی اینچنینی، سکوت اختیار کرد و بعد از اصابت پهپاد به منزل نخست وزیر عراق، فعال شد؟!
اما آیا می توان این حادثه و سکوت سیستمی عجیب آمریکا را تصادفی دانست؟
سوابق آمریکا چنین غفلت ناخواسته ای را تایید نمی کند همان طور که در نبرد با گروه تروریستی داعش نیز آمریکا بر اساس مستندات موجود، ترجیح داد تروریست های داعشی را مانند استخوان لای زخم برای فشار بر همه طرف های عراقی نگه دارد و با وجود اینکه حضور خود را به بهانه داعش توجیه می کند نه تنها چند سال است هیچ عملیاتی علیه تروریست ها انجام نداده است بلکه به آنها کمک های تسلیحاتی، پشتیبانی و ترابری می دهد.
نسبت آمریکا با فجایع اخیر دیالی، صلاح الدین و کرکوک چیست؟
این سوال اگر هزاران بار دیگر پرسیده شود باز هم جا دارد؛ آمریکای مدعی مبارزه با تروریسم کجای تحولات امنیتی عراق ایستاده است؟
وقتی سفیر آمریکا در نشست اربیل برای آینده سیاسی عراق نسخه می پیچید و در حال اتهام زنی و ادعای دخالت ایران در عراق و نقض تمامیت ارضی آن بود؛ دقیقا در همان لحظات، پیاده نظام آمریکا در صفوف داعش در حال آماده شدن برای حمله به دیالی، قتل شهروندان عراقی، حمله به دوربین های امنیتی حرارتی و ناامن کردن مرزهای غربی ایران بودند.
پیش از اینها، سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه از همکاری آمریکا و گروه تروریستی داعش در سوریه و افغانستان خبر داد.
«ماریا زاخارووا»، سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه گفت: مسکو اسناد و مدارک زیادی در دست دارد که حاکی از همکاری نزدیک آمریکا و گروه تروریستی داعش است؛ اسنادی روشن و محکم که به گفته مقام روس، میتوان آنها را به نهادهای بین المللی همچون سازمان ملل متحد ارائه کرد.
سخنگوی دستگاه سیاست خارجی روسیه با بیان اینکه مدارک بدست آمده همگی دقیق و با جزییات کامل هستند، افزود: شیوه جمعآوری اسناد و مدارک از سوی روسیه به سبک آنگلو ساکسونها نیست که در شورای امنیت سازمان ملل جار و جنجال به پا کنند و سپس جعلی از آب در بیایند...برای مثال، به تازگی داعشیها نیروهای رزمی و حتی کشتهها و مجروحان خود را با بالگردهای آمریکا به مناطق مختلف جا به جا میکنند و این در حالی است که آمریکا و ناتو کاملا بر آسمان افغانستان مسلط هستند و فضای آسمانی این کشور را کنترل میکنند.
در عراق نیز همین وضعیت حاکم است.
«عدی الخدران» یکی از سران ائتلاف الفتح می گوید که آمریکا هسته های داعش را به نوار ملتهب شرق عراق در استان های دیالی و صلاح الدین بازگردانده است.
به گزارش ایرنا، الخدران در گفت و گو با رسانه های عراقی تصریح کرده است «نوار مرزی اداری بین دو استان دیالی و صلاح الدین همچنان تهدید امنیتی شدیدی در سایه حضور فعال و آشکار هسته های تروریستی داعش در روستاها و مناطق همجوار صلاح الدین و دیالی مانند المطیبیجة وجود دارد.
وی افزود: حمایت آمریکا در پشت پرده بازگشت هسته های داعش به این مناطق و واشنگتن خواهان آشوب سازی در بخش های مختلف عراق است زیرا به دستورکارهای بعد از خروج نیروهای آمریکایی از این کشور کمک می کند.
الخدران ادامه داد: آمریکا ثبات در عراق را نمی خواهد و از هیچ ابزاری برای ایجاد بحران نمی گذرد.
پیش تر در اوایل مردادماه ۱۴۰۰ در جریان دفع حمله تروریست های داعش به مراکز ایست و بازرسی در «نفط خانه» (شمال شرق دیالی)، نزدیک مرزهای ایران و عراق به دست الحشد الشعبی، «قاسم الکریطی» یکی از فرماندهان الحشد الشعبی خبر داد، دوربین های حرارتی فیلم هایی ضبط کرده اند که نشان می دهد بالگردهای آمریکایی عناصر تروریستی داعش را در استان صلاح الدین و مرز دیالی پیاده کرده اند.
الکریطی گفت: آمریکا هیچ جدیتی در مبارزه با داعش ندارد. آمریکا نه تنها با داعش مبارزه نمی کند بلکه از تروریست ها حمایت می کند؛ این واقعیت را دوربین های حرارتی در استان صلاح الدین ثبت کرده اند.
«عثمان محمد» مسئول فرهنگی نیروهای پیشمرگ اقلیم کردستان بدون اشاره به نقش آمریکا می گوید: تشکیلات تروریستی داعش دارای منابع مالی متنوعی است. در صورتی که از نظر مادی مورد حمایت نبود نمی توانست این مقدار سلاح را به دست آورد.
او گفت: عناصر داعش در روزهای اخیر، در حملاتشان اقدام به تغییر تاکتیک کرده اند و ما می دانیم که آنها سلاح های پیشرفته ای به دست آورده اند و می خواهند در عراق نقش جدیدی ایفا کنند.
او حتی مکان حضور داعشی ها در عراق را نیز می گوید و می افزاید: اکثر عناصر تروریستی مذکور در مناطق حوض قره چوغ، دشت گرمیان و حمرین حضور دارند.
حاج حسن الساری یکی از فرماندهان الحشد الشعبی در گفت و گو با ایرنا درباره حمایت آمریکا از داعش تاکید می کند: پیش از اینکه ما در جبهه میدانی نبرد با داعش از حمایت آمریکا صحبتی بکنیم دونالد ترامپ رئیس جمهور وقت آمریکا اعتراف کرد که آمریکایی ها داعش را به منطقه آوردند؛ بنابراین آن کس که داعش را آورده سلاحش را هم تامین و از آن پشتیبانی می کند.
این فرمانده حشد الشعبی می افزاید: شواهد زیادی در میدان نبرد را با چشم خود دیدیم که از جمله آن، پرتاب تجهیزات و سلاح ها و مایحتاج داعشی ها از هواپیماها و بالگردهای آمریکایی برای داعشی ها در برخی مناطق جنگی عراق بود.
به گفته الساری، این کمک آمریکا به داعش، یک بار و دوبار رخ نداده بلکه دهها بار هم در زمان تسلط داعش بر سرزمین های عراق مشاهده شد و اکنون نیز هلی برن تجهیزات و مایحتاج داعشی ها با بالگردهای آمریکایی را بارها دیده ایم.
به هر روی، سامانه دفاع هوایی آمریکا همان طور در بغداد غیر فعال ماند که نیروهای آمریکایی با ادعای مبارزه با تروریسم به تقویت تروریست ها در عراق کمک کردند.
نباید فراموش کرد که آمریکا در آستانه خروج بخش عمده نیروهای خود از عراق نیاز به تضعیف قوای عراقی با هدف دفع تهدیدهای احتمالی علیه رژیم صهیونیستی و نیز وابسته نگه داشتن بغداد به کمک های واشنگتن دارد و بهترین سناریوی ممکن در این باره برای آمریکا، تشدید اختلاف های بین گروه های عراقی و جنگ داخلی است. هوشیاری گروه های عراقی، گفت و گو و حل مشکلات با مذاکره و ترجیح دادن اتحاد داخلی عراق بر منازعه های فرسایشی با وجود گوناگونی و تنوع دیدگاه ها، می تواند کشور را از بحران کنونی عبور دهد و طرح های آمریکا و بدخواهان ضد ملت عراق را خنثی کند.
نظر شما