به گزارش روز چهارشنبه گروه علم و آموزش ایرنا از وزارت علوم، بسام بشیر ابراهیم در این نشست با ابراز خوشحالی از حضور در ایران گفت: احساس حضور در خانواده خود را دارم و این موضوع با توجه به روابط تاریخی و مستحکم دو کشور، بسیار طبیعی است.
وی گفت: کشور عربی سوریه از رهبری تا مردم قدردان جمهوری اسلامی ایران هستند، به سبب ایستادگی دائم در کنار سوریه همانگونه که سوریه قبل از این در جنگ تحمیلی در کنار ایران بود.
وزیر آموزش عالی و پژوهشهای علمی جمهوری عربی سوریه ادامه داد: امروز با حضور در این سازمان و شنیدن صحبتهای مسئولان سازمان و ارائه توضیحات درباره آن متوجه شدم، این سازمان از مهمترین سازمانهای پژوهشی در سطح بینالملل است، به ویژه محل احداث این سازمان هم از نظر معماری بسیار زیبا و اما مهمتر از این، فعالیتهای سازمان در حوزههای مختلف است که به روشنی ارتباط مشخصی با نیازمندیهای هر کشور و مردم آن دارد.
بشیر ابراهیم اضافه کرد: طبق زمانبندی مشخص شدهای باید برای انتقال تجربیات سازمان پژوهشهای علمی و صنعتی ایران برای تاسیس پارک علم و فناوری در دانشگاه دمشق استفاده کنیم.
آمادگی وزارت خارجه سوریه برای پشتیبانی از تفاهم نامه حوزه پژوهش و فناوری
در ادامه این نشست شفیق دیوب سفیر کشور سوریه در ایران، با تبریک دستاوردهای این سازمان در حوزههای مختلف علمی و فناوری گفت: روابط ایران و سوریه تاریخی است و امیدواریم روابط دو کشور پیشرفت روز افزون داشته باشد.
وی افزود: در وزارت امور خارجه سوریه آمادگی کامل برای پشتیبانی از تفاهمنامههای سازمان پژوهشهای علمی و صنعتی ایران و وزارت آموزش عالی سوریه را داریم و فکر میکنم زمینههای همکاری در این سازمان با مراکز پژوهشی سوریه بسیار زیاد است.
یسار عابدین رییس دانشگاه دمشق نیز در این بازدید گفت: امید است از تجربیات شما در علوم کاربردی استفاده کنیم، چون نیاز به حمایت در حوزههای پژوهش و فناوری داریم. همچنین به خاطر جنگ تحمیلی دچار مشکلاتی برای احداث پارک هستیم که تجربیات شما میتواند به ما بسیار کمک کند.
در ادامه این بازدید، هیات سوری از توانمندیها و امکانات سازمان از جمله پژوهشکده زیست فناوری و تعدادی از شرکتهای منتخب پارک علم و فناوری سازمان بازدید کردند.
انتقال تجربیات سازمان پژوهش ها برای تاسیس پارک علم و فناوری در سوریه
در این بازدید، علیرضا عشوری رییس سازمان پژوهشهای علمی و صنعتی ایران با ابراز خرسندی از حضور وزیر آموزش عالی سوریه در این سازمان، این بازدید را فرصتی برای تبادل تجربیات در حوزه پژوهش و فناوری دانست و گفت: یکی از کارهای موفق دو جانبه میتواند تبادل تجربیات در حوزه تجاریسازی نتایج تحقیقاتی که منتج به محصول است، باشد. سازمان پژوهشهای علمی و صنعتی ایران با قدمتی ۴۰ ساله در این مسیر میتواند تجرییات و توانمندیهای خود را در اختیار آموزش عالی سوریه بگذارد.
وی افزود: در صورت اطلاع از نیازهای فناورانه کشور سوریه امکان کمک از طریق شرکتهای دانش بنیان مستقر در سازمان پژوهشهای علمی و صنعتی ایران وجود دارد.
رییس سازمان پژوهشهای علمی و صنعتی ایران ابراز داشت: در صورت علاقه طرف سوریه برای تاسیس پارک علم و فناوری، آماده انتقال تجربیات و همکاری هستیم.
در ادامه محمدحسن ایکانی معاون رییس سازمان و رئیس پژوهشگاه علم و فناوری با مرور زمینههای همکاری از اساتید، پژوهشگران و دانشجویان سوری دعوت به حضور در سازمان برای بازدید و بررسی زمینه های همکاری های مشترک در پروژههای تحقیقاتی را کرد.
احمد مظفری رییس پارک علم و فناوری سازمان نیز در این نشست، در مورد امکانات و و تواناییهای پارک سازمان توضیحاتی را ارائه و برای انجام کارهای مشترک اعلام آمادگی کرد.
نظر شما