به گزارش روز پنجشنبه ایرنا، «محمد علی محمدی» در کارگروه آرد و نان شهرستان همدان، افزود: تعداد قابل توجهی نانوایی با عنوان سنتی و خانه پزی بهخصوص در شهر جورقان فعال است که بدون هیچ سهمیهای آرد مورد نیاز خود را به صورت قاچاق تهیه میکنند.
وی اظهار داشت: اداره غله و سازمان صمت ضمن بررسی کارشناسی نسبت به پیش بینی اختصاص سهمیه آرد مشخص با قیمت معینی برای واحدهای نانوایی خانه پز شهری اقدام کنند.
فرماندار همدان با اشاره به تعداد بالای نانوایی در سطح شهر همدان،گفت: کیفیت نان در همدان همواره مورد بحث و بررسی قرار گرفته است و در صورت فعالیت تعداد مشخص نانوایی متناسب با جمعیت و ساعت کاری کامل با رتبه بندی و ایجاد بازار رقابتی کیفیت نان افزایش می یابد.
محمدی ترکیب گندم در سیلوها و کارخانههای تولیدی آرد را از جمله راهکارهای افزایش کیفیت آرد و نان برشمرد و خواستار توجه اداره غله و سازمان صمت به این موضوع شد.
وی مشکل قیمت تمام شده آرد در کارخانههای تولیدی را از جمله مواردی دانست که سازمان صمت باید مورد بازنگری و حمایت قرار دهد و اظهار داشت: هزینههای نگهداری ماشین آلات، بستهبندی و تعرفههای آسیابانی باید مورد توجه قرار گیرد.
فرماندار همدان تصریح کرد: استفاده از سبوس دامی، افزودنیهای غیر مجاز، کنجد، سبزیجات و دانههای غیربهداشتی با عناوین مختلف و با قیمت بالاتر در نانوایی ها ممنوع است و نظارت اتحادیه، مرکز بهداشت و سازمان صمت در این خصوص باید جدی باشد.
محمدی خاطرنشان کرد: طبق نظر کارشناسان نان سبوسدار تنها باید از آرد کامل یا اضافه کردن سبوس خوراکی در حین تهیه خمیر و طی فرایند تخمیر تهیه شود که گاهی مشاهده شده واحد نانوایی با سوء استفاده از عدم آگاهی مصرف کننده با عنوان نان سبوسدار به صورت مستقیم اقدام به پاشیدن سبوس به نان در حین طبخ میکند.
از یک هزار و ۸۳۵ نانوایی در استان همدان ۵۸۵ نانوایی در شهرستان همدان فعال است.
نظر شما