۲۲ آبان ۱۴۰۰، ۷:۵۸
کد خبرنگار: 957
کد خبر: 84537000
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

خواب شیرین و دستان نوازشگر مرگ

۲۲ آبان ۱۴۰۰، ۷:۵۸
کد خبر: 84537000
خواب شیرین و دستان نوازشگر مرگ

سنندج - ایرنا - قبل از خواب، کمی احساس سردرد و سرگیجه داشت، چند تا خمیازه کشید و خوابید. تا حالا خوابی به این سنگینی و شیرینی تجربه نکرده بود، انگار دستانی داشت نوازشش می‌داد تا دیگر بیدار نشود.

به گزارش ایرنا، چند دقیقه‌ای می‌شد که سردرد، سرگیجه و احساس تنگی نفس داشت اما زیاد توجه نکرد، شاید فکر می‌کرد سرما خورده است، بهرحال بعد از خمیازه کشیدن‌های زیاد، خوابش برد، خوابی که برایش شیرین و سنگین بود.

شاید می‌دانست که باید بلند شود و کاری بکند اما انگار کسی می‌گفت بخواب، بلند نشو، با خیال راحت بخواب. در واقع نمی‌توانست بلند شود، چون مغزش دیگر توان دستور دادن به بدن نداشت، بیحالی شیرین و لذت بخشی امانش را بریده بود. بالاخره در آرامش و برای همیشه خوابید و شبش را به فردا نرساند. نمی‌دانست با دست خودش سند مرگش را امضا کرده و بدون آنکه از باز بودن مسیر دودکش مطمئن باشد، بخاری را روشن کرده است. 

گاز مونواکسیدکربن بر اثر عملکرد نادرست وسیله گازسوز و بسته بودن مسیر دودکش یا محکم نبودن آن در محل اتصال به دیوار در فضای اطراف منتشر می‌شود. این گاز بسیار سمی است اما رنگ و بوی خاصی ندارد و انسان نمی تواند وجود آنرا با حواس پنجگانه خود حس کند و به همین دلیل از آن به قاتل نامرئی نام می‌برند.

البته انتشار گاز مونواکسید کربن تنها به خفگی منجر نمی‌شود، گاهی وقت‌ها بعد از پخش شدن آن در فضای اتاق و بخاطر بی‌توجهی مشترکان، با روشن کردن یک کبریت یا لامپ، انفجار و آتش سوزی رخ می‌دهد که خطر آن کم از گازگرفتگی نیست.

خواب شیرین و دستان نوازشگر مرگ

وقوع ۴۰ حادثه مربوط به گاز در سال جاری

هرساله و به ویژه در فصل سرما، بخاطر عدم رعایت نکات ایمنی در زمان استفاده از وسایل گازسوز، انفجار یا مسمومیت ناشی از گاز مونواکسیدکربن در کردستان اتفاق می‌افتد.

براساس گفته رییس ایمنی شرکت گاز کردستان از ابتدای امسال تاکنون ۴۰ مورد حادثه مربوط به گازگرفتگی و انفجار ناشی از انتشار گاز مونواکسیدکربن در استان روی داده است.

فریدون خسروی اضافه کرد: از این ۴۰ حادثه، ۳۹ مورد آن مربوط به انفجار و آتش سوزی و یک مورد نیز گازگرفتگی بوده و در مجموع پنج نفر بر اثر این حوادث، جان خود را از دست دادند.

او بر لزوم اطمینان از نصب صحیح دودکش و باز بودن مسیر آن تاکید کرد و یادآور شد: بیشترین اتفاقات مربوط به حوزه گاز، عدم نصب مناسب دودکش و استفاده از سه راهی برنجی در آشپزخانه برای وسایل گازسوز است.

خواب شیرین و دستان نوازشگر مرگ

نکات ایمنی هنگام استفاده از وسایل گازسوز

در بحث ایمنی و استفاده صحیح از وسایل گرمازا بر باز بودن لوله‌های دودکش بخاری و کنترل همیشگی آن بسیار تاکید شده، چراکه خیلی از گاز گرفتگی‌ها مربوط به عدم نصب مناسب و اصولی دودکش‌ است.

مدیرعامل شرکت گاز کردستان از مشترکان خواست علاوه بر رعایت نکات ایمنی، گاز طبیعی را به صورت منطقی و بهینه مصرف کرده تا ضمن کمک به اقتصاد خانواده، کاهش مبلغ گاز بها و صرفه جویی مالی و حفظ انرژی برای آیندگان، سایر مشترکان نیز بتوانند از این نعمت خدادادی استفاده کنند.

احمد فعله‌گری با اشاره به اینکه در استفاده از وسایل گاز سوز باید توصیه‌های ایمنی را رعایت کرد، ادامه داد: اولین نکته مهمی که باید به آن توجه داشت مطمئن بودن از درست کارکردن وسایل گازسوز است، یعنی وسایل گازسوز را در صورت معیوب بودن به مراکز مجاز تعمیر و نگهداری وسایل گاز سوز، برای کنترل و رفع عیب بسپاریم. 

او کنترل دقیق اتصال شلنگ به وسیله گاز سوز را نیز مورد تاکید قرار داد و افزود: باید شلنگ از نوع مخصوص گاز(چند لایه است) بوده و حداکثر یک متر و ۲۰ سانتیمتر باشد و حتما باید محل اتصال به وسیله بست فلزی مخصوص محکم شود.

طبق گفته کارشناسان شرکت گاز، لوله دودکش باید از داخل دیوار منزل عبور کند و ۱۲۰ سانتیمتر از سطح پشت بام بلندتر و به شکل (H) هم باشد، همچنین در منازلی که از بخاری به عنوان وسیله گرم کننده استفاده می‌کنند، اطمینان از باز بودن مسیردودکش ضروری است و برای این کار می‌توان وزنه ای را از مسیر دودکش به پایین به وسیله نخ یا طناب آویزان کرد و باید وزنه در محل ورودی دودکش به وسیله گاز سوز دیده شود، در غیر اینصورت، مسیر دودکش مسدود شده است.

همچنین لوله بخاری باید گرم و شعله بخاری هم آبی باشد؛ چون زرد بودن شعله بخاری، نشان از کمبود اکسیژن در فضای خانه دارد که نشانه خطرناکی است و باید بلافاصله نسبت به رفع نواقص برای پیشگیری از بروز خطر اقدام کرد.

استفاده از لوله‌های فلزی و عدم استفاده از لوله‌های فنری و پلاستیکی برای بخاری، عدم کاربرد سه راهی برنجی در اتصال آبگرمکن، بخاری و سماور به لوله اتصال گاز و تبدیل نکردن وسایل نفت سوز به گازسوز از جمله نکات بسیار مهم در بحث ایمنی است.

رعایت این نکته هم مهم است که زمان بازگشت به منزل و استشمام بوی گاز، به سرعت باید کنتور گاز و برق را بست، از روشن کردن لامپ، شعله و فندک پرهیز کرد؛ در ضمن فورا باید پنجره را باز کرده و با حوله‌ای خنک نسبت به خارج کردن بوی گاز اقدام شود.

بعد از روشن کردن وسیله گازسوز یا بخاری حتماً از گرم بودن لوله دودکش مطمئن شوید، اگر لوله دودکش سرد باشد، علامت خطر مکش معکوس گاز سمی مونو اکسید کربن و عدم خروج آن را هشدار می‌دهد و این ممکن است عواقب خطرناکی برای ساکنان منازل مسکونی داشته باشد.

اگر موتورخانه دارید به این نکته هم توجه داشته باشید که سیستم موتورخانه باید بوسیله متخصصین مورد بازبینی قرار گیرد و در صورت ناقص کار کردن عیب های آن رفع شود، چراکه در صورت معیوب بودن کارکرد آن، باعث تولید گاز مونواکسیدکربن شده و از طریق درزهای ساختمان به داخل واحدهای مسکونی سرایت می‌کند و باعث گاز گرفتگی می شود.

خواب شیرین و دستان نوازشگر مرگ
مواردی که با رعایت آن می‌توان از هدررفت گاز جلوگیری کرد

حالا از نکات ایمنی و استفاده صحیح از وسایل گازسوز که بگذریم، این هم باید مد نظر داشته باشیم که مصرف بهینه گاز طبیعی وظیفه هر مشترکی است.

اما چه باید کرد تا ضمن صرفه‌جویی در مصرف گاز، خانه‌ای گرم داشته باشیم. یکی از مواردی که می‌تواند در این زمینه کمک کننده باشد، تنظیم مشعل موتورخانه و عایق‌کاری لوله های رفت و برگشت آب گرم در سیستم های حرارت مرکزی است.

عایق کاری پکیج با استفاده از پشم شیشه، تنظیم موتورخانه روی دمای ۵۰ درجه، عدم استفاده از شومینه های دیواری بدلیل بازده حرارتی کم و مصرف بالا هم می تواند در کاهش مصرف انرژی مفید باشد.

همچنین در منازلی که برای گرمایش از پکیج استفاده می‌شود، بکارگیری پکیج‌های استاندارد و فن‌دار ضروری است و باید برای تبادل هوا دریچه‌هایی در داخل اتاق های واحدهای مسکونی تعبیه شود.

البته در کنار آن، استفاده از پرده های ضخیم، خاموش کردن بخاری و وسایل گرمازا در اتاق‌های غیرنشیمن و تنظیم درجه حرارت پکیج به دمای رفاه (۱۸ تا ۲۱ درجه) می‌تواند نقش زیادی در کاهش مصرف گاز داشته باشد.

همچنین توصیه شده که در موقع سرما، شهروندان در منزل لباس های گرم و ضخیم پوشیده و درجه حرارت بخاری را پایین بیاورند همچنانکه نیاز است در موقع رفتن به مسافرت، وسایل گرمازا را خاموش کنند.

تاکید شرکت گاز بر استفاده از پنجره های دو جداره در منازل و ادارات است چرا که از این طریق تا ۴۰ درصد در مصرف گاز صرفه جویی می شود.

گاز طبیعی در عین حال که بسیار ارزشمند و سوختی پاک و به صرفه است اما در صورت رعایت نکردن نکات ایمنی به ویژه در منازل مسکونی، خطر انفجار یا گازگرفتگی جان مشترکان را تهدید خواهد کرد.

در حال حاضر ساکنان ۳۲ شهر و یک هزار و ۴۲۵ روستای کردستان در قالب ۵۷۳ هزار مشترک از نعمت گاز طبیعی برخوردارند و ضریب نفوذ گاز طبیعی در جمعیت شهری ۱۰۰ درصد و در جمعیت روستایی ۹۶.۵ درصد است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha