فاصله ۴ تا ۶ ماهه واکسن یادآور آسترازنکا با دزهای اولیه رعایت شود

تهران- ایرنا- عضو کمیته علمی ستاد ملی مقابله با کرونا گفت: درخواست کنندگان واکسن آسترازنکا برای سفر به خارج از کشور، در صورت تزریق دو دز اولیه از سایر واکسن‌های کرونا، فاصله ۴ تا ۶ ماه برای تزریق این واکسن را رعایت کنند.

به گزارش خبرنگار علم و آموزش ایرنا، چندی پیش وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اطلاعیه ای در خصوص افرادی که برای سفر به خارج از کشور به تزریق واکسن آسترازنکا نیاز دارند، صادر کرد. در این اطلاعیه شیوه نامه جدید معاونت بهداشت این وزارت خانه اعلام شد مبنی بر اینکه افرادی که برای سفر به خارج از کشور به تزریق یک یا دو نوبت واکسن آسترازنکا نیاز دارند، می توانند با مراجعه به دانشگاه های علوم پزشکی کشور درخواست خود را ثبت کنند.

بنابر این اطلاعیه در هر دانشگاه علوم پزشکی کمیته سه نفره ای با مسوولیت بررسی درخواست ها وجود دارد که به افراد واجد شرایط دریافت این واکسن، ضمن اطلاع از عوارض تزریق واکسن یادآوری، یک یا دو نوبت واکسن آسترازنکا افزون بر واکسن هایی که قبلا دریافت کردند، تزریق می شود.

البته در این اطلاعیه یادآوری شده بود که تزریق واکسن های یادآوری بعد از اخذ رضایت از این افراد در خصوص عوارض احتمالی آن، صورت می گیرد؛ بنابراین با توجه به این که بین دو نوبت واکسن یادآوری لازم است حداقل یک ماه فاصله وجود داشته باشد، افرادی که در آینده مسافرت خارجی دارند، درخواست خود را در اولین زمان ممکن به دانشگاه علوم پزشکی اعلام کنند.

با توجه به اینکه در حال حاضر بیشتر کشورها در حال واکسیناسیون شهروندان خود هستند و با توجه به کاهش مرگ و میر کرونا و باز شدن مرزهای بسیاری از کشورها به روی گردشگران خارجی، ‌متاسفانه این مشکل وجود دارد که برخی از کشورها تزریق واکسن سینوفارم را در پروتکل های بهداشتی خود مبنی بر پذیرش مسافر و گردشگر قبول نداشته و نسبت به این امر مقاومت نشان داده اند.

حال با توجه به اینکه بیشتر مردم کشور ما واکسن سینوفارم را دریافت کرده اند، این سوال پیش آمده افرادی که دو دز این واکسن را دریافت کرده اند، آیا محدودیتی برای دریافت واکسن آسترازنکا دارند یا به عبارتی بهترین زمان دریافت این واکسن چه زمانی است؟

دکتر مصطفی قانعی عضو کمیته علمی ستاد ملی مقابله با کرونا و فوق تخصص ریه روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار گروه علم و آموزش ایرنا در این خصوص توضیح داد: اگر فردی با توجه به دریافت دو دز واکسن سینوفارم به دلیل اقدام برای سفر به خارج از کشور خواستار دریافت واکسن آسترازنکا باشد، با رعایت فاصله چهار تا ۶ ماه مشکلی برای دریافت دز این واکسن نخواهد داشت.

وی بیان کرد: قبل از سپری کردن این محدوده زمانی، تزریق واکسن با رضایت خود فرد صورت می گیرد چون هنوز پیش بینی نشده که تزریق دز واکسن کرونا پیش از گذراندن این مدت عارضه ایجاد می کند یا نه.

عضو کمیته علمی ستاد ملی مقابله با کرونا در خصوص خطرات احتمالی تزریق واکسن آسترازنکا پیش از دوره مشخص شده، افزود: هنوز کار مطالعاتی در این خصوص انجام نشده است ولی اگر فرد اصرار دارد می تواند جهت دریافت واکسن آسترازنکا به پایگاه های مشخص شده دانشگاه های علوم پزشکی مراجعه کند و رضایتنامه پر کند. 

 فاصله ۴ تا ۶ ماهه واکسن یادآور آسترازنکا با دزهای اولیه رعایت شود

قانعی یادآور شد: نمی توانیم بگوییم زدن واکسن پیش از گذراندن دوره مشخص شده خطرناک است یا نه ولی بهتر است این فاصله ۴ تا ۶ ماهه رعایت شود.

وی با اشاره به اینکه عکس این مشکل نیز وجود دارد، گفت: کسانی که خارج از کشور بوده اند و در حال حاضر به داخل کشور عزیمت می کنند چون اطلاعات دریافت واکسن آنها در سامانه وزارت بهداشت نیست، مجبور هستند واکسن های موجود در داخل را دریافت کنند تا اسم آنها در سامانه ثبت شود، به این ترتیب این مشکل هم برای افرادی که از خارج وارد کشور می شوند و هم از ایران خارج می شوند، وجود دارد.

عضو کمیته علمی ستاد ملی مقابله با کرونا افزود: به هر حال این مشکل به این شکل حل نمی شود، باید سازمان بهداشت جهانی به کشورهایی که برای پذیرش واکسن سینوفارم مقاومت می کنند، فشار بیاورد تا از اینکه یک واکسن را قبول داشته باشند و واکسن دیگر را قبول نداشته باشند، دست بردارند. این مشکل به این شکل حل نخواهد شد، در حال حاضر بیشترین واکسن کرونای دنیا را سینوفارم چین تامین کرده است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha