به گزارش خبرنگار ایرنا، علیاکبر محرابیان شامگاه جمعه در «جلسه سازگاری باکم آبی استان اصفهان» خواهان ارائه سازوکار برای اعمال مدیریت استانی آب در اصفهان شد و گفت : زمان بازگشایی زایندهرود مشروط به رسیدن ذخیره زایندهرود به ۳۲۰ تا ۳۵۰ میلیون مترمکعب است.
وزیر نیرو همچنین کشاورزان را تشویق به معیشت جایگزین کشاورزی کرد و گفت: به سه روش این امر امکانپذیر است در گام اول کشت گلخانهای است که اعتبار ویژهای را برای استان در نظر گرفتیم و سپس استفاده از ظرفیت انرژی خورشیدی برای تولید برق در مزارع شرق و غرب اصفهان است که بتوان درآمد پایدار و مطمئن را فراهم کرد.
وی با اشاره به اینکه این اقدام به معنای حذف کشاورزی نیست، افزود: وزارت نیرو با تخصیص اعتبارات ویژه طرح را عملیاتی کند تا کشاورز با آورده کم از محل فروش برق بتواند حداقلهای یک زندگی سالم را فراهم سازد.
محرابیان با بیاناینکه عمده خواسته کشاورزان این است که چرا وزارت نیرو به مصوبات خود عمل نمیکند، گفت: مصوباتی روی میز میگذاریم و موردبررسی و بازنگری مجدد قرار داده و آنچه قانون بوده است را اجرایی و آنچه مانع اجراست را رفع خواهیم کرد.
وی بابیان اینکه تاکنون اقدامی در راستای ساماندهی رودخانه زاینده رود صورت نگرفته است، تصریح کرد: عملکرد دولتهای گذشته را زیر سؤال نمی بریم اما اگر هم کار جزئی انجامشده خرابکاریهای بسیاری هم شاهد بودیم.
محرابیان ادامه داد: حفظ بستر آب در دستور قرارگرفته است که نیازمند سازوکار جدیدی است و تنها در سایه مشارکت مردم امکانپذیر است.
وی گفت: همچنین وزارت نیرو خود را متعهد به پرداخت حقابه مطابق با قوانین جاری کشور میداند.
وزیر نیرو اصلاح تخصیصهای آب را تنها راهحل بحران آب و رسیدن کشاورزان به حقابه آنان دانست و گفت: یکی از معاونان ارشد خود را معین خود برای رفع مشکلات آبی استان اصفهان تعیینخواهم کرد که از مبداء تا مقصد را نظارت دقیق داشته و اگر فراموشی یا تخلفی باشد در لحظه کشف و باآنبرخورد شود که برای اینامر نیازمند فردی متخصص و امین هستیم.
محرابیان تشکیل کارگروه ملی ستاد احیای زایندهرود با حضور دستگاههای مختلف از جمله جهاد کشاورزی، محیطزیست، صمت و مسوولان عالیرتبه اقتصادی را یک ضرورت خواند و گفت: مشکلات آب در اصفهان ماحصل چند دهه بیبرنامگی و بارگذاریهای بی جا و بی مورد و بر اساس بلندپروازیهای غیرواقعی بوده است که اگر هم معجزهای رخ دهد نمیتوان گفت فردا صبح مشکل بیآبی استان حل خواهد شد.
وی گفت: تعادل بین منابع و مصارف در دستور کار است و این به معنای مصرف کم یا زیاد کردن برخی از بخشها نیست بلکه مثلاً صنعتی مثل ذوبآهن که ۸۰ سال پیش با منابع تعیینشده آب شکلگرفته و از زمانی شاهد توسعه بیرویه آن بودیم و قرار نیست تخصیصهای غلط به صنایع ادامه یابد و پساب و آبهای نامتعارف را جایگزین آب شرب و خام خواهیم کرد.
وزیرنیرو از اتلاف آب شرب در برخی از شهرها ابراز نگرانی کرد و گفت: تا زمانی که حقابه کشاورزان تعیین تکلیف نشود، اقدامی در خصوص اصلاح مصارف نمیتوان صورت داد.
محرابیان تاکید کرد : پای اجرای عدالت روی موضوع آب در حوزه زایندهرود که شاید بین ۵ تا ۱۰ استان را شامل شود ایستادم و هر کس'میخواهد ناراحت یا خوشحال شود، اهمیت ندارد ؛ مشکلات امروز از بیقانونی و عدم اجرای قانون است و اگر تخلفی صورت گرفته را رفع میکنیم و تمام صاحبان حقابه را بهحق قانونی خود میرسانیم که امکان دارد شاهد اعتراضاتی هم باشیم که برایمان اهمیتی ندارد.
در این جلسه واگذاری مدیریت آب استان اصفهان با مسوولیت استاندار اصفهان مشخص شد و وزیر نیرو از تماممسوولان و مدیران استان خواست در این زمینه مطابق با نظر استاندار عمل کنند.
وزیر نیرو صبح جمعه بهمنظور بررسی مسائل و مشکلات حوضه زایندهرود وارد اصفهان شد و با حضور در شهرستان ورزنه در شرق و فلاورجان در غرب ،مسائل کم آبی این استان را بررسی کرد.
وی همچنین عصر امروز به منطقه برخوار رفت و آثار فرونشست زمین در این منطقه را از نزدیک مشاهده کرد.
محرابیان قرار است برای بررسی سایر مسائل حوضه زاینده رود فردا به چهار محال و بختیاری برود.
نظر شما