خبر فوری: رفع فیلترینگ

افزایش تعداد مبتلایان به دیابت و کمبود انسولین در جهان

تهران - ایرنا - سازمان جهانی بهداشت هشدار داد تعداد بیماران دیابتی رو به افزایش است و میلیون‌ها بیمار در جهان با کمبود انسولین مورد نیاز مواجه هستند.

به گزارش روز شنبه گروه علم و آموزش ایرنا از خبرگزاری رویترز، در حال حاضر بیش از ۴۲۰ میلیون نفر در سراسر جهان به دیابت مبتلا هستند که در چهار دهه گذشته این تعداد چهار برابر افزایش داشته است و بر اساس تخمین سازمان جهانی بهداشت این رقم تا پایان این دهه به بیش از نیم میلیارد نفر خواهد رسید.

سازمان جهانی بهداشت روز گذشته (جمعه) بر لزوم کاهش قیمت‌ دارو و افزایش دسترسی به داروهای حیاتی تاکید کرد؛ چرا که با وجود عرضه فراوان این دارو، قیمت بالا دسترسی به انسولین مورد نیاز برای بسیاری از مبتلایان به دیابت را دشوار کرده است و این معضل در کشورهای فقیر بیشتر دیده می‌شود.

در این گزارش آمده است: مخترعان انسولین حق اختراع انسولین را تنها به قیمت یک دلار کانادا فروختند و اصرار داشتند این اختراع در دسترس تمام بیماران جهان قرار گیرد؛ ولی متاسفانه این اختراع به یک تجارت جهانی تبدیل شده و بیماران را با مشکل مواجه کرده است.

همه بیماران مبتلا به دیابت نوع یک برای زنده ماندن به انسولین نیاز دارند و حدود ۶۳ میلیون بیمار مبتلا به دیابت نوع دو نیز از انسولین استفاده می‌کنند؛ با این حال تنها نیمی از آنان به انسولین دسترسی دارند.

تعداد مبتلایان به دیابت به ویژه در کشورهای کم درآمد رو به افزایش است و ۸۰ درصد مبتلایان در این نقاط زندگی می‌کنند. متخصصان مشکل عمده قیمت بالای انسولین را سلطه چند شرکت دارویی و بازار غیر رقابتی می‌دانند که بار سنگینی را به کشورهای فقیر و کم‌درآمد تحمیل می‌کند.

بدن انسان به صورت طبیعی مقداری قند را ذخیره می کند و برای تامین انرژی لازم برای فعالیت‌های روزانه، جذب قند از رژیم غذایی نیز ضروری است، اما زمانی که میزان قند خون از مقدار مشخصی تجاوز می‌کند، به بروز عارضه‌ای موسوم به قندخون منجر می‌شود. قند خون می‌تواند به اندام‌ها آسیب زده و مشکلات متعددی را برای سلامتی ایجاد کند. اغلب عوامل بروز این وضعیت شناسایی شده و راهکارهای مختلفی برای مدیریت آن ارائه شده است. وعده‌های غذایی کوچکتر، تمرین بدنی و سبک زندگی سالم برای مدیریت دیابت ضروری است.

بالا بودن میزان قند خون به مدت طولانی خطرات جدی برای سلامت در پی دارد و علایمی را ایجاد می‌کند که در مراحل اولیه ابتلا به دیابت قابل شناسایی است. خستگی مفرط، تکرر ادرار، کاهش وزن بی‌دلیل، تغییر رنگ پوست و کاهش بینایی از مهمترین علایم اولیه دیابت هستند.

آخرین آمار منتشر شده از سازمان جهانی بهداشت در مورد دیابت:

-تعداد افراد مبتلا به دیابت از ۱۰۸ میلیون در سال ۱۹۸۰، به بیش از ۴۲۵ میلیون نفر رسیده است.

-شیوع جهانی دیابت در افراد بالای ۱۸ سال، از ۴.۷ درصد در سال ۱۹۸۰، به ۸.۵ درصد در سال ۲۰۱۴ میلادی رسیده است.

-سرعت شیوع دیابت در کشورهای فقیر و کم درآمد بیشتر است.

-دیابت عامل اصلی نابینایی، نارسایی کلیه، حمله قلبی، سکته مغزی و قطع اعضای تحتانی است.

-در سال ۲۰۱۶میلادی، ۱.۶ میلیون مرگ، بطور مستقیم به دیابت مربوط بود و ۲.۲ میلیون مرگ دیگر به گلوکز بالای خون منتسب بود. حدود نیمی از آمار مرگ و میر ناشی از گلوکز بالای خون، در افراد کمتر از ۷۰ سال گزارش شده است.

- بر اساس آخرین آمار سازمان جهانی بهداشت در سال ۲۰۱۶ میلادی، دیابت هفتمین عامل مرگ و میر گزارش شده است.

-رژیم غذایی سالم، فعالیت بدنی، حفظ وزن بدن و اجتناب از مصرف دخانیات مهمترین عوامل پیشگیری از دیابت نوع ۲ هستند.

- بیش از ۴۲۵ میلیون نفر در سراسر جهان به دیابت مبتلا هستند؛ اکثر این آمار به دیابت نوع ۲ اختصاص دارد که به‌راحتی با فعالیت بدنی منظم و رژیم غذایی سالم قابل کنترل است.

- از هر دو بیمار مبتلا به دیابت، یک مورد هنوز تشخیص داده نشده است که به سادگی با تشخیص اولیه و رعایت موارد ساده مربوط به سبک زندگی قابل کنترل است.

- از هر چهار خانواده، کمتر از یک خانواده به برنامه‌های آموزشی کاربردی در زمینه دیابت دسترسی دارند. در حالی که آموزش‌های اولیه نقش مهمی در کنترل بیماری، بهبود نتایج و کاهش هزینه ها دارد.
 

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha