دانشگاه علوم پزشکی مشهد روز شنبه به نقل از دکتر سعید فردینفر گزارش داد: پرسنل بهداشتی، درمانی، آزمایشگاهی، اورژانس پیش بیمارستانی، بیماران ایدز و هپاتیت از جمله گروههای هدف هستند که ۲۲ هزار دز واکسن برای آنها در نظر گرفته شده است.
وی اضافه کرد: بقیه این واکسنهای آنفلوانزا برای زنان باردار، افراد تحت پوشش سازمان بهزیستی، بیماران خاص و صعبالعلاج، سازمان زندانها و همچنین برای بنیاد شهید و جانبازان در نظر گرفته شده است.
مدیر گروه پیشگیری و مبارزه با بیماریهای دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: رعایت پروتکلهای بهداشتی و استفاده از ماسک مانع ابتلا به بیماریهای ویروسی از جمله کرونا و آنفلوانزا می شود و در فصول سرد سال که احتمال ابتلا به بیماریهای ویروسی بیشتر است لزوم رعایت اصول بهداشتی بیش از گذشته احساس میشود.
۸۰ درصد از جمعیت ۶ میلیون و ۸۷۰ هزار نفری خراسان رضوی زیرپوشش خدمات دانشگاه علوم پزشکی مشهد هستند. دانشگاههای علوم پزشکی سبزوار، گناباد، تربتحیدریه و دانشکدههای پزشکی نیشابور و تربتجام نیز بقیه جمعیت این استان را زیرپوشش خدمات بهداشتی و درمانی دارند.
آنفلوآنزا یا گریپ بیماری واگیردار ویروسی است که باعث عفونت حاد دستگاه تنفسی شده و به سه نوع ویروس آنفلوآنزا به نامهای آ، ب و ث تقسیم بندی میشود.
آنفلوانزا در تمام سنین به غیر از دوران شیرخوارگی دیده میشود. حالت تهوع و استفراغ ممکن است در کودکان مشاهده شود اما در بزرگسالان متداول نیست. شیوع ناگهانی انواع مختلف آنفلوانزا تقریباً در فصلهای سرد سال رخ میدهد و شدت آنها متفاوت است. علایم مشابه سرماخوردگی به همراه درد عضلانی و بیحالی در حدی که بیمار توان بیرون آمدن از تخت را ندارد از نشانه های ابتلا به آنفلوانزاست.
نظر شما