به گزارش ایرنا، بندر چند منظوره آستارا با ۶۰ هکتار وسعت در حاشیه دریای خزر و منتهی الیه غرب استان گیلان، نخستین بندر بخش خصوصی کشور برای تجارت و حمل و نقل کالا بین آسیا، آفریقا و اروپا محسوب می شود و برای تخلیه و بارگیری کشتی های ۲ هزار و ۵۰۰ تنی طراحی شده و از سایر بندرهای شمال ایران، ۳۰ مایل به بنادر کشورهای حوزه خزر نزدیک تر است.
تردد نخستین کشتی در بندرآستارا به فروردین سال ۹۲ باز می گردد و از سال ۹۲ تا امسال، آمار ترافیک کالا (صادرات، واردات و ترانزیت) از این بندرگاه به بنادر دریای خزر گویای روند رو به رشد فعالیت های بندری است.
رئیس اداره بندر و دریانوردی منطقه ویژه اقتصادی آستارا روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: از ابتدای سال جاری تا پایان مهرماه، پهلوگیری کشتی ها در بندر آستارا ۲۵ درصد ، صادرات کالا از این بندر ۱۴.۳ درصد و صادرات کانتینری کالاها ۱۰۰ درصد نسبت به زمان مشابه سال گذشته تقویت شده است.
به گفته کیانوش امیری تخلیه و بارگیری کالا در بندر آستارا در نیمسال نخست امسال در مقایسه با مدت مشابه سال قبل، ۱۶ درصد رشد داشته است و روسیه با ۱۷۵ هزار تن کالا ۱۳ درصد ، قزاقستان با ۳۶۴ هزار تن کالا ۲۷ درصد ، ترکمنستان با ۷۴ هزار تن کالا پنج درصد و جمهوری آذربایجان با ۷۵۰ هزار تن کالا ۵۵ درصد ترافیک کالا را در بندر آستارا به خود اختصاص داده اند.
وی یادآور شد: قرارداد خواهرخواندگی بندر آستارای گیلان و بندر دریایی آستراخان روسیه که در چهارم آبان ماه امسال با حضور مقامات دوطرف و به صورت برخط منعقد شد، ترافیک کالا بین ایران و روسیه را افزایش خواهد داد.
او افزود: به طور معمول قرارداد خواهرخواندگی بین بنادری منعقد می شود که از حیث موقعیت جغرافیایی و دریایی و همچنین از نظر زیرساخت ها و ظرفیت های اقتصادی تشابهاتی با هم داشته باشند و با توجه به این امر، مبادله کالا بین دو بندر راهبردی ایران و روسیه و توسعه روابط اقتصادی دو کشور تقویت خواهد شد.
دعوت از سرمایه گذاران بخص خصوصی
منطقه ویژه اقتصادی بندر آستارا نیز که در سال ۸۳ در هیئت دولت وقت تصویب و ابلاغ شده بود، از شهریور ماه امسال دارای اداره گمرک مستقل شده است و عملکرد شبانه روزی آن به تبع اداره کل گمرک این شهرستان، بسترساز جهش اقتصادی در رویه های گمرکی بندر خواهد بود.
با توجه به فاصله حدود ۲۰۰ کیلومتری آستارا با ر(شت) مرکز استان گیلان، استقرار گمرک در منطقه ویژه اقتصادی بندر آستارا ضرورت داشت و محقق شدن آن نوید بخش افزایش صادرات، واردات کالاهای مورد نیاز، ترانزیت و تجارت خارجی است.
رئیس اداره بندر و دریانوردی منطقه ویژه اقتصادی آستارا تنوع و گستره فعالیت های بندری در آستارا را گویای زمینه کار و سرمایه گذاری برای بخش خصوصی دانست و از کارآفرینان و سرمایه گذاران خواست برای احداث ترمینال های کانتینر بخچالی و رورو، مخازن ذخیره سازی، پردازش و بسته بندی انواع کالاها نظیر روغن های خام و خوراکی، احداث سیلو و انبار، کارخانه آرد و صنایع مرتبط، صنایع تبدیلی، سردخانه، واحدهای بسته بندی و همچنین در حوزه گردشگری و تفریحات دریایی سرمایه گذاری کنند.
گفتنی است؛ هم اینک با توجه به فعال بودن مرزهای زمینی و ریلی آستارا برای تردد کامیون ها و واگن های باری از کشورهای روسیه، جمهوری آذربایجان و سایر ممالک حوزه قفقاز، حمل و نقل ترکیبی در آستارا شکل گرفته است.
در شرایط فعلی کالاهای وارده به بارانداز راه آهن و منطقه ویژه اقتصادی با کامیون ها به مناطق مختلف کشور ترانزیت می شوند و بعد از اتصال راه آهن آستارا به رشت و تکمیل شدن کریدور شمال - جنوب، ظرفیت نهفته این مسیر آشکارتر خواهد شد.
شهرستان مرزی بندر آستارا با ۹۱ هزار نفر جمعیت در منتهی الیه غرب استان گیلان و حاشیه دریای خزر واقع شده است و با جمهوری آذربایجان ۳۸ کیلومتر مرز خشکی و ۱۵ کیلومتر مرز آبی دارد.
نظر شما