به گزارش روز دوشنبه ایرنا، نشریه آمریکایی «یو. اس. ای تودی» دراین باره نوشت: کاخ سفید برای پایان دادن به افزایش تورم در آمریکا، ابتدا باید به دنبال رفع همه گیری ویروس کرونا و مشکل تامین زنجیره کالاها بعنوان موارد کلیدی حل این معضل باشد.
این نشریه آمریکایی درادامه می نویسد: مقامات ارشد اقتصادی کاخ سفید با توجه به شاخص های مغشوش اقتصادی و افزایش انتقادهای عمومی، افزایش تورم را نتیجه اثرات ماندگاری همه گیری بیماری کووید-۱۹ در آمریکا دانسته و تاکید دارند چنانچه این وضعیت رفع شود، اقتصاد این کشور به حالت با ثبات گذشته باز خواهد گشت.
«بریان دیز» (Brian Deese) مشاور اقتصاد ملی کاخ سفید دراین باره گفت: تردیدی نیست که تورم در آمریکا در حال حاضر بالا بوده و بر وضعیت اقتصادی و دورنمای زندگی آمریکایی ها تاثیر گذاشته است، باید به همه گیری کووید-۱۹ در این کشور پایان دهیم و آنگاه با بازگشت افراد بر سرکار می توان شاهد وضعیت بهتر و روند عادی اقتصاد بود.
یو. اس. ای تودی در ادامه نوشت؛ «جانت یلن» وزیر خزانه داری آمریکا روز یکشنبه در مصاحبه با شبکه خبری «سی. بی. اس» گفت: به نظرم این مهم است که بدانیم علت این تورم همه گیری ویروس کرونا است، این همه گیری موجب از کار انداختن اقتصاد و باعث افزایش بیکاری حدود ۱۵ درصدی دراین کشور شده است.
این نشریه آمریکایی نوشت: تورم موجب افزایش کالا واجناس شده بطوری که در ماه گذشته میلادی قیمت اجناس ۱.۲ درصد افزایش یافت، همچنین بالا رفتن بهای انرژی و بنزین در آمریکا شهروندان این کشور را شوکه ساخت.
انتقاد مخالفان دولت بایدن
یو. اس. ای تودی در ادامه این خبر می افزاید: برخی از نمایندگان حزب جمهوریخواه و تحلیلگران محافظه کار اقتصادی با انتقاد از عملکرد دولت بایدن می گویند، برنامه های داخلی دولت بایدن از جمله افزایش هزینه خدمات اجتماعی و زیرساخت ها، خود از عوامل تورم زا به شمار می روند.
به گزارش ایرنا، با افزایش تورم و قیمتهای مصرفی در ماههای اخیر در آمریکا، عملکرد دولت بایدن که در ماه مارس (اسفند سال گذشته) بیش از ۶۰ درصد بود به طور چشمگیری کاهش یافته است.
براساس نتایج آخرین نظرسنجیهای صورت گرفته توسط واشنگتن پست و شبکه ای بی سی نیوز، ۵۳ درصد از شهروندان آمریکایی از عملکرد بایدن به عنوان رئیس جمهوری ایالات متحده ناراضی هستند و ۶ درصد نیز در نظرسنجی حاضر به پاسخگویی نشدند.
با افزایش تورم بایدن در نظرسنجی های اخیر تنها توانست رضایت ۳۹ درصد از شرکت کنندگان در این نظرسنجی ها را کسب کند، این در حالی است که ۴۷ درصد از مردم آمریکا نیز مدیریت وی در دوران کرونا را تایید کردند.
طبق آخرین دادههای شاخص قیمت مصرف کننده (CPI) از اداره آمار آمریکا تقریباً تمام جنبههای اقتصاد ایالات متحده تحت تأثیر تورم قرار گرفته است.
روزنامه وال استریت ژورنال نیز پیش از این گزارش داده بود که شاخص بهای مصرف کننده که نشانگر میزان پرداخت مصرف کننندگان برای خرید کالاها و دریافت خدمات است، برای ماه گذشته (اکتبر) به ۶.۲ افزایش یافته که بالاترین میزان در ۳۰ سال گذشته است.
**۱۳۰۲**
نظر شما