۴۷ میلیارد ریال برای انتقال آب به پایانه مرزی شوشمی نیاز است

کرمانشاه - ایرنا - معاون برنامه ریزی و توسعه فرماندار پاوه گفت: بر اساس برآوردی که انجام شده برای انتقال آب از شهر نوسود تا پایانه مرزی شوشمی، ۴۷ میلیارد ریال اعتبار نیاز است.

به گزارش ایرنا، هوشیار عبدالله زاده روز دوشنبه در جلسه رسیدگی به وضعیت احداث پایانه گمرکی در مرز شوشمی افزود: با توجه به آن که در سال جاری روستاهای ما در شعاع کمتر از ۲۰ کیلومتر نوار مرزی با کمبود آب مواجه بودند طرحی تدوین شده که در میان مدت، آب مورد نیاز این روستاها و پایانه مرزی شوشمی از محل چشمه بل تامین شود.

وی ادامه داد: جانمایی مخزن هم یکی از ضروریات در تامین آب پایانه مرزی است چرا که سال‌هاست تامین آب این پایانه با تانکر و به صورت سیار انجام می‌شود.

معاون فرماندار پاوه با بیان اینکه تصمیم بر این است تا زمان رسمی شدن مرز، ما بتوانیم یک راه مجاز گمرکی برای ورود و خروج کالا به صورت موقت در پایانه داشته باشیم، اضافه کرد: دو سال پیش با بررسی دقیق  در مرز شوشمی، زمین مورد نیاز پایانه مرزی شناسایی و انتخاب شد.

عبدالله زاده گفت: مشکل برق و قطعی مکرر آن در این پایانه مرزی، نبود صرافی و انبار کالا از مشکلات دیگری است که با آن مواجه هستیم.

وی یادآور شد: نیاز است برای نگهداری کالاهای وارداتی و صادراتی کانکس هایی در محل پایانه در نظر گرفته شود اما قبل از آن باید تسهیل گری در امر صادرات از سوی گمرک انجام شود تا با کمترین توقف در پایانه مرزی،  کالا ترخیص شود.

معاون برنامه ریزی و توسعه فرماندار پاوه با بیان اینکه  عدم واریز هرگونه سود ناشی از واردات کالا باعث گله مندی مردم شده است، تاکید کرد: این هم  به دلیل است که واردات کالا در مرز شوشمی به نسبت محدودتر است که با رفع مشکلات موجود امکان واردات کالاهای بیشتر نیز وجود دارد.

شهرستان پاوه با بیش از ۶۰ هزار نفر جمعیت در ۱۲۰کیلومتری شمال غربی کرمانشاه قرار دارد و ۸۴ کیلومتر مرز مشترک با کشور عراق دارد،  این شهرستان با استان حلبچه اقلیم کردستان هم مرز است و اکنون مرز و بازارچه «شوشمی» در بخش نوسود این شهرستان فعال شده و مبادلات تجاری در این مرز انجام می‌شود.

بازارچه شوشمی یکی از قدیمی‌ترین مرزهای کشور ما با عراق است که در طول سال‌های گذشته به دلیل جنگ تحمیلی تعطیل بود و بعد از گذشت مدتی، فعالیت تجاریش را آغاز کرد و در شرایط فعلی نیز رتبه سوم بازارچه‌های فعال کشور را دارد،  این بازارچه در فاصله ۳۵ کیلومتری شهر پاوه و پنج کیلومتری غرب نوسود و ۱۵۵ کیلومتری کرمانشاه در محوطه ای بلند و پلکانی شکل در حدود ۲ هکتار واقع شده است.

این بازارچه از سمت عراق به استان حلبچه در شمال عراق متصل و در مجاورت شهر طویله عراق قرار دارد، روزانه ۴۰ تا ۵۰ دستگاه کامیون حامل کالاهای صادراتی به این بازارچه تردد دارند و کالاهایی همچون میوه، سیمان، گیوه، نان برنجی، صیفی جات را برای صادرات به عراق به این مرز حمل می‌کنند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha