به گزارش ایرنا، ۲۴ تا ۳۰ آبان ماه به عنوان هفته کتاب و کتابخوانی نامگذاری شده تا شاهد اقدامهای بیشتر در زمینه کتاب، مطالعه و جلب توجه همگانی به این گنج بیپایان باشیم.
کتاب به دلیل تاثیرهای مثبت بر مغز موجب تحریک روحی و روانی میشود و با فعالیت بیشتر در این زمینه میتوان از بیماری فراموشی (آلزایمر) و دیگر مشکلهای مغزی پیشگیری کرد.
همچنین خواندن کتاب استرس را از فرد دور میکند و به گفته متخصصان، تاثیر مطالعه بر مغز بیشتر از گوش کردن به موسیقی و یا پیادهروی است.
حافظه نیز با خواندن کتاب و یادآوری شخصیتهای داستان، رویدادها و دیگر موارد ارتقا مییابد و تمرکز افزایش یافته، این سرگرمی مفید، ارزان قیمت و محرک باعث بهبود سلامت شده به انسان آرامش میدهد.
از دیگر مزایای کتابخوانی میتوان به پیشرفت مهارتهای فکری، نگارشی، ارتباطی و ساخت کلمهها اشاره کرد که موجب اجتماعی شدن افراد و بهبود خلاقیت میشود.
ضرورت مطالعه برای ارتباط با جامعه
رییس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی اردستان گفت: یکی از مهمترین مهارتهای اساسی دنیای در برهه کنونی توانایی خواندن کتاب است و مطالعه برای داشتن ارتباط با جامعه امروز ضرورت دارد.
فضلالله بصیرت در گفت وگو با خبرنگار ایرنا با تاکید بر اینکه سرانه مطالعه یکی از شاخصههای ارزیابی رشد و توسعه هر جامعه است، اظهار امیدواری کرد روی آوردن قشرهای مختلف مردم به مطالعه در جامعه بیشتر شود.
وی با بیان اینکه حضور فناوری جدید موجب پایین آمدن سرانه مطالعه کتاب شده است، اضافه کرد: در سالهای اخیر از سوی دستگاههای فرهنگی به ویژه آموزش و پرورش، اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی، نهاد کتابخانه ها، دانشگاهها و دیگر دستگاه های فرهنگی طرحهایی در حوزه کتاب و کتابخوانی ارایه شده و فعالیتها افزایش یافته است، اما کافی نیست و به توجه بیشتر نیاز دارد.
رییس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی اردستان اظهار داشت: با توجه به تمدن هزار ساله شهرستان باید سرانه مطالعه به حدی برسد که شاهد رشد و تعالی علمی جامعه و ارتقای جایگاه فرهنگی باشیم.
بصیرت با بیان اینکه یکی از دغدغه های مهم رهبر معظم انقلاب اسلامی موضوع کتاب و کتابخوانی و مطالعه دقیق و عمیق است، افزود: ایشان در بیشتر مناسبتها به این موضوع اشاره داشتهاند که باید موضوع کتاب و کتابخوانی به عنوان چراغ راه در گسترش فرهنگ در دستور کار قرار گیرد.
وی اضافه کرد: جوانان و نوجوانان تا حدی از کتاب و مطالعه دور شدهاند و دستگاه های فرهنگی بویژه آموزش و پرورش باید کودکان و جوانان را به مطالعه تشویق کند تا دغدغه رهبر فرزانه انقلاب رفع شود.
کتاب، آغازگر تعلیم و تربیت در آموزش و پرورش
معاون پرورشی و تربیت بدنی مدیریت آموزش و پرورش اردستان نیز گفت: اصلیترین وظیفه آموزش و پرورش علمآموزی و تربیت دانشآموزان است که با مطالعه کتاب آغاز میشود و به دلیل گستردگی و اهمیت کار، همکاری و تعامل دیگر دستگاهها در این بخش نیاز است.
احمد هراتی افزود: زمانی گفته میشد بهترین دوست ما کتاب است، اما هماکنون گوشی تلفن همراه جایگزین کتاب شده و دانشآموزان در حد یک کتاب آموزشی از آن استفاده میکنند؛ از همه دانشآموزان درخواست میشود از کتاب به عنوان یک دوست گرانبها بهتر استفاده کنند.
وی خاطر نشان کرد: هفته کتاب و کتابخوانی زنگ بیدارباش برای توجه و آشتی با کتاب و ارتقای علمی جامعه است.
کتاب، عامل توسعه جامعه
همچنین رییس اداره کتابخانه های عمومی اردستان اظهار داشت: مطالعه کتاب افزایش علم، پیشرفت افراد و توسعه جامعه را به دنبال خواهد داشت.
عفت باقری افزود: هدف از نامگذاری هفته کتاب و کتابخوانی تذکر به افراد جامعه است تا به کتاب بیشتر بها بدهند و از این طریق به موفقیت برسند.
وی تصریح کرد: موفقترین افراد در زندگی افرادی هستند که در راه فراگیری علم و دانش از هیچ کوششی فروگذار نکردهاند و برای مطالعه و ارتقای علمی خود وقت گذاشتهاند.
رییس اداره کتابخانههای عمومی اردستان به دانشآموزان و جوانان توصیه کرد: علاوه بر مطالعه کتابهای درسی از کتابهای غیردرسی هم استفاده کنند و از اثرهای موجود در کتابخانههای عمومی بهره لازم را ببرند.
به گفته وی، اکنون ۶ باب کتابخانه شامل چهار کتابخانه شهری و ۲ روستایی با ۱۰۰ هزار و ۲۰۰ جلد کتاب و نزدیک به پنج هزار نفر عضو در اردستان فعالیت میکنند.
شهرستان اردستان با افزون بر ۴۳ هزار نفرجمعیت در ۱۱۸ کیلومتری شمال شرقی اصفهان واقع شده است.
نظر شما