دکتر محمد رشتیباف روز چهارشنبه در گفتگو با خبرنگار ایرنا افزود: لازم به هشدار موکد است که با شیوع بیماری ویروسی آنگارا در این مرغداریها، اگر اقدامات پیشگیرانه بهداشتی و عملیات قرنطینه به موقع و در حد لازم اجرا نشود این بیماری و تلفات سنگین آن به دیگر واحدهای مرغداری سرایت خواهد کرد.
وی ادامه داد: بر این اساس اقدامات فوری پیشگیرانه از شیوع بیماری آنگارا توسط همه دستاندرکاران صنعت مرغداران در سطح خراسان رضوی برای مواجه نشدن با تلفات طیور بسیار ضروری است.
معاون ادارهکل دامپزشکی خراسان رضوی گفت: لازم است برای جلوگیری از انتقال و انتشار ویروس آنگارا به دیگر واحدهای پرورش مرغ در سطح استان، مرغداران شرایط بهداشتی قرنطینهای را با شدت و وسواس در واحدهای تحت مدیریت خود اجرا کنند.
وی احتمال انتشار ویروس آنگارا را بین واحدها مرغداری "بسیار زیاد" توصیف و بیان کرد: هماینک هیچگونه دارو یا واکسنی برای مهار این بیماری وجود ندارد.
دکتر رشتیباف در ادامه گفتگو با خبرنگار ایرنا به توصیههای بهداشتی پیشگیرانه اشاره و بیان کرد: مرغداران میبایست برای پیشگیری از شیوع ویروس آنگارا "کاهش تراکم جوجهریزی به خصوص در واحدها و مناطق پرتراکم، قرنطینه کامل واحد با ممنوعیت ورود و خروج افراد، خودروها، کود" و دیگر عوامل مشابه انتقال ویروس را با جدیت اعمال کنند.
وی افزود: همچنین دستاندرکاران واحدهای آلوده یا مشکوک به آلودگی به ویروس آنگارا ملزم هشتند همه لاشههای تلف شده را در عمق چهار متری زمین مدفون کرده و سطح آن را با آهک بپوشانند.
معاون سلامت ادارهکل دامپزشکی خراسان رضوی "پرهیز جدی از پراکندن لاشههای تلف شده در محیط، اقدام به ضدعفونی مداوم محوطه اطراف مرغداری با مواد مناسب و موثر، گزارش سریع هرگونه تلفات طیور به شبکه دامپزشکی و همچنین اجرای دقیق برنامههای پیشنهادی ادارهکل دامپزشکی در خصوص واکسیناسیون گلههای پرورشی" را از دیگر اقدامات لازم و مورد تاکید برای پیشگیری از گسترش ویروس آنگارا در مرغداریهای این استان برشمرد.
وی ادامه داد: خراسان رضوی تولید و تامینکننده بخش عمده گوشت و تخممرغ کشور است بنابراین حفاظت صنعت پرورش طیور این استان از درگیری با بیماریهای این حوزه یک الزام حیاتی است لذا ضروری دارد مرغداران در صورت مشاهده هرگونه تلفات غیرعادی طیور بلافاصله مراتب را در قالب متن پیامکی به شماره تلفن ۳۰۰۰۰۱۵۱۲ اطلاع دهند.
"آنگارا" نوعی بیماری عفونی مسری در بین طیور با ابتلا و تلفات زیاد است که بطور و معمول بین جوجههای مرغ گوشتی با عمر سه تا پنج هفته بروز میکند.
نظام دامپزشکی خراسان رضوی دو هزار و ۶۱۷ نفر عضو دارد که هزار و ۲۰۰ نفر آنها دامپزشک دارای دکترای عمومی، ۶۵ نفر دامپزشک متخصص و هزار و ۴۰۰ نفر در ردههای تکنسین، کاردان، کارشناس و کارشناس ارشد دامپزشکی خدمت میکنند. همچنین ۷۶۰ فعال دامپزشکی و دکتر دامپزشک در بخش خصوصی خراسان رضوی با شورای نظام دامپزشکی این استان همکاری دارند.
۲۰ مرکز درمانی، ۱۲۰ واحد داروخانه و ۸۰ مرکز مایهکوبی مستقل دامپزشکی در خراسان رضوی دایر هستند.
سالانه ۱۵۳ هزار تن گوشت سفید، ۱۴۰ هزار تن تخممرغ و همچنین ۷۶ هزار تن گوشت قرمز در خراسان رضوی تولید میشود.
۱۰ درصد جمعیت دام کشور با ظرفیت ۱۵ میلیون راس متعلق به خراسان رضوی است لذا این استان شش میلیون و ۸۷۰ هزار نفری در تولید گوشت قرمز، گوشت سفید و تخممرغ رتبههای نخست تا سوم کشور را به خود اختصاص داده است.
نظر شما