کتاب از ماندگارترین عناصر فرهنگی هر جامعه است

قزوین- ایرنا- مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قزوین، کتاب را ماندگارترین عناصر فرهنگی و شناسنامه هویتی هر جامعه دانست و گفت: کتاب در طول تاریخ نقش مهمی در انتقال دانش، اندیشه‌ها و تجارب بشری داشته است.

به گزارش ایرنا، محمدحسین اسماعیلی روز سه شنبه در مراسم تجلیل از فعالان رسانه‌ای حوزه کتاب و کتابخوانی که در سالن جلسات اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان برگزار شد،افزود: اگر چه امروز تکنولوژی در حوزه ارتباطات گسترش یافته ولی هیچ‌گاه نمی‌توان جایگاه کتاب را نادیده گرفت و باید اذعان کرد در فرهنگ ایرانی و اسلامی هم کتاب جایگاه ویژه‌ای دارد.

وی اظهار داشت: در فرهنگ ایرانی و اسلامی کتاب جایگاه ویژه‌ای دارد و به عنوان مونس انسان از منزلت خاصی در نزد ایرانیان برخوردار است.

اسماعیلی خاطرنشان کرد: کتاب به عنوان ماندگارترین رسانه در طول تاریخ بشر بوده و خواهد بود.

این مسوول تصریح کرد: کتاب نقش بسیار ارزنده‌ای را در همه ابعاد اجتماع ایفا می‌کند و یک محصول بسیار ارزشمند است که در مبادلات فرهنگی در سطح جهان بسبار اثر گذار و اثر بخش است.

وی تاکید کرد: امروزه مبنای فرهیختگی فرهنگی و علمی هر جامعه‌ای براساس تعداد کتاب‌های منتشر شده و تعداد نویسندگان و مولفان آن جامعه و سرانه مطالعه در آن کشور سنجیده می‌شود و یک مبنا و یک شاخص بسیار مهم ارزشمند است.

اسماعیلی ادامه داد: باید اذعان کرد هنوز کتاب به عنوان فراگیرترین با دوام ترین و موثرترین قالب‌های ارتقا دانش و بینش و تجربه در هر جامعه است.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قزوین با بیان اینکه نمی‌توان جایگزینی برای کتاب در نظر گرفت،افزود: شاید برخی افراد معتقد باشند که امروزه با گسترش فضای مجازی و بسترهایی که در حوزه ارتباطات و تکنولوژی ایجاد شده نیاز به کتاب و کتابخوانی در بین مردم کمتر شده که این موضوع به هیچ عنوان صحیح نیست.

وی یادآور شد: آن چیزی که در فضای مجازی اتفاق می‌افتد به هیچ عنوان ماندگار نبوده و یک امر گذار است و قابل استناد نیست ولی منابعی که در یک کتاب چاپ می‌شود قابل وثوق و اطمینان بوده و در طول تاریخ بشریت ماندگار خواهد بود.

اسماعیلی خاطرنشان کرد: دستگاه‌های فرهنگی وظیفه مهمی در ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی برعهده دارند و همچنین نباید فراموش کنیم فضای مجازی می‌تواند بستری مناسب برای توسعه و ترویج کتابخوانی فراهم کند.

وی تاکید کرد: رسانه‌ها نیز می‌توانند در این زمینه اثرگذار باشند و باید کتاب‌های خوب را به مردم معرفی کنند و چراغ راهی باشند تا در جامعه تا در مسیر توسعه کتابخوانی قدم بردارد.

مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان قزوین  نیزدر این مراسم گفت: کتاب بهترین وسیله برای انتقال دانایی در جوامع به شمار می‌رود، چرا که اندیشه در کتاب‌ها جمع شده و جهالت را برطرف می‌کند.

فاطمه محمد بیگی به اقدامات گسترده این اداره کل در ایام بیست و نهمین دوره هفته کتاب، افزود: در این ایام و به جهت ترویج فرهنگ کتابخوانی و مطالعه مفید، بیش از ۴۰۰ برنامه فرهنگی با همکاری کتابداران در کتابخانه‌های عمومی استان برگزار می‌شود.

وی اظهار داشت: امروز کتابخانه‌ها به فضاها و باشگاه‌های فعال اجتماعی و فرهنگی تبدیل شده اند و رویش سرمایه‌های مملکت می‌تواند در این فضاها شکل بگیرد.

محمدبیگی با اشاره به لزوم توسعه و ترویج فرهنگ مطالعه و کتابخوانی، اظهار داشت: کتاب و کتابخوانی از جمله نیازهای ضروری جامعه امروز است و در پی شرایط ایجاد شده با شیوع بیماری کرونا و تعطیلی نهاد کتابخانه‌های عمومی برای مدتی به دستور ستاد پیشگیری از شیوع بیماری کرونا، اجازه ندادیم فعالیت‌های ترویجی متوقف شود و در مسیر خدمت رسانی به مخاطبان زنجیره خدمات ما قطع نشد بلکه از ارتباط فیزیکی به ارتباط در فضای مجازی تغییر مسیر داد.

این مسوول افزود: برگزاری کارگاه‌های آموزشی و نشست‌های بصیرتی، وبینار در حوزه سواد سلامت و تجهیز کتابخانه‌ها به وای فای رایگان از جمله اقداماتی است که طی مدت اخیر توسط اداره کل کتابخانه‌های استان صورت گرفته است.

مدیرعامل خانه مطبوعات استان قزوین نیز در این مراسم گفت: سرانه مطالعه در جامعه ما به دلایل مختلف پایین است و در این بین رسانه‌ها می‌توانند نقش بسزایی در افزایش سرانه مطالعه داشته باشند.

 هادی درزی رامندی یادآور شد: رسانه‌ها می‌توانند کتاب‌های شاخص و خوب را معرفی کنند و باید اذعان کرد اگر یک کتاب به سبد مطالعه خانواده‌ها اضافه شود گام مهمی در این حوزه برداشته شده است.

در  این مراسم از فعالان رسانه‌ای استان قزوین در حوزه ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی با اهدای لوح تقدیر تجلیل به عمل آمد و همچنین در ادامه نیز از پوستر پویش کتابخوانی در فضای مجازی با عنوان "جای خالی کتاب را با کتاب خوب پر کنیم" رونمایی شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha