سهیلا انصاری پور روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار گروه علم و آموزش ایرنا افزود: با بالا رفتن سن زنان به خصوص بالای ۳۷ سال احتمال بارداری کاهش می یابد.
وی با تاکید بر اینکه افزایش سن هم به طور مستقیم و هم وابسته به سایر عوامل بر باروری تاثیر می گذارد، بیان کرد: در مردان نیز با افزایش سن، کاهش کیفیت اسپرم اتفاق می افتد.
زوج های جوان فرزندآوری را به تاخیر نیندازند
عضو هیات علمی پژوهشگاه ابن سینا به زوج های جوان توصیه کرد فرزندآوری را به تاخیر نیندازند.
وی ادامه داد: در صورتی که زوج های جوان تمایلی به فرزندآوری دارند، اما شرایط فعلی مناسب برای باردار شدن ندارند، اقدام به فریز جنین کنند تا برای صاحب فرزند شدن، دچار مشکل نشوند.
این متخصص ناباروری زنان به دختران جوان که تمایل به ازدواج و فرزندآوری ندارند، توصیه کرد که در سنین مناسب برای فریز تخمک خود اقدام کنند تا دچار مشکل نشوند.
وی در پاسخ به این سوال که آیا متغیر سن در ناباروری مردان و زنان به یک اندازه نقش دارد، گفت: نتایج تحقیقات نشان می داد تاثیر افزایش سن در فرآیند باروری در زنان بیش از مردان است. اگر چه مطالعات اخیر تاثیر سن باروری آقایان هم در کاهش کیفیت اسپرم نشان داده شده است.
انصاری پور ادامه داد: تاثیر بالا رفتن سن بر افزایش ناباروری زنان کاملا مشخص و اثبات شده و در مطالعات متعدد تاثیر آن در کیفیت تخمک مشخص شده است.
وی در پاسخ به این سوال که دیر ازدواج کردن چه میزان در ناباروی موثر است، گفت: کاهش میزان باروری در زنان بیش از ۳۷ سال، در تحقیقات به خوبی به اثبات رسیده است. با افزایش سن هم کاهش احتمال باروری انتظار می رود و هم افزایش سقط پس از حاملگی روی می دهد.
متخصص ناباروری زنان در باره عوامل دیگر موثر در ناباروری، اظهار داشت: عوامل محیطی مانند آلاینده های محیطی، یائسگی زودرس، اندمتریوز، سندرم تخمدان پلی کیستیک و چاقی نقش بسزایی در ناباوری دارند.
نظر شما