۲۶ آبان ۱۴۰۰، ۱۰:۰۰
کد خبر: 84544965
T T
۱ نفر

برچسب‌ها

فرانسه و ایتالیا بدنبال موازنه جدید قدرت در اتحادیه اروپا

تهران-ایرنا- همزمان با پایان دوره صدر اعظمی آنگلا مرکل در آلمان، رهبران فرانسه و ایتالیا با هدف ایجاد موازنه جدید قدرت در اتحادیه اروپا، معاهده‌ای دوجانبه را امضا خواهند کرد.

به گزارش روز چهارشنبه ایرنا به نقل از خبرگزاری رویترز، ماریو دراگی نخست وزیر ایتالیا و امانوئل مکرون رئیس‌جمهوری فرانسه قرار است در روزهای آینده توافق‌نامه‌ای را با هدف ایجاد موازنه قدرت جدید در اتحادیه اروپا امضا کنند.

پیش از این نیز گمانه‌زنی‌های بسیاری در این رابطه مطرح شده بود که با کناره‌گیری آنگلا مرکل از صدراعظمی آلمان، ماریو دراگی نخست‌وزیر ایتالیا به دنبال ارتقاء جایگاه کشورش در اتحادیه اروپا و قرار گرفتن در کنار فرانسه به عنوان دو قدرت برتر اروپا خواهد بود.

جزئیات این توافق‌نامه هنوز افشا نشده است اما یک مقام ایتالیایی اعلام کرد که این توافق‌نامه در راستای گسترش همکاری‌های رم- پاریس در حوزه‌هایی همچون اقتصاد، تجارت، گردشگری و فرهنگ خواهد بود.

این پروژه ابتدا در سال ۲۰۱۸ در دوران پائولو جنتیلنی نخست وزیر سابق ایتالیا کلید خورده بود.

در حالی که روابط فرانسه و رم طی دوران جنتیلونی با تنش‌هایی نیز روبرو شد اما در دوران ماریو دراگی نخست وزیر کنونی ایتالیا، این روابط به طور کامل احیا شده است.

دراگی و امانوئل مکرون به طور فزاینده ای تمایل داشته‌اند با همکاری یکدیگر سیاست‌های کلی اتحادیه اروپا را ترسیم کنند.

یک مقام دیگر ایتالیایی که خواست نامش فاش نشود، در این رابطه گفت: مکرون خواهان روابط قوی‌تر با ایتالیا است و دولت رم نیز خواهان جایگزین شدن به جای آلمان در شراکت سنتی با فرانسه است.

در حالیکه تنش هایی میان رم و پاریس در سال ۲۰۱۹ به دلیل اختلافات مربوط به مسئله مهاجرت ایجاد شده بود اما به نظر می رسد که با خروج آنگلا مرکل از صدراعظمی آلمان، ایتالیا به دنبال این است که جایگاه خود را در اتحادیه اروپا ارتقا دهد و در کنار فرانسه مسیر تصمیم‌گیری های جدید این اتحادیه را به دست بگیرد.

دراگی و مکرون چند روز پیش نیز در پاریس دیدار و در مورد یکسری تحولات جهانی از جمله اوضاع لیبی دیدار و گفت و گو کردند.

پیش از این صدراعظم آلمان در آخرین روزهای زمامداری خود از مسائل حل نشده این اتحادیه ابراز نگرانی کرده بود.

وی با اشاره به مناقشات پیرامون موضوع هایی از قبیل مهاجرت، اقتصاد اتحادیه و قانونمداری در کشورهای عضو، افزود: بر بحران‌های بسیاری چیره شدیم ولی مسائل حل نشده‌ای وجود دارد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha