روستاییان ذرتوی فین بندرعباس:حضور مسوولان در منطقه مایه دلگرمی شد

بندرعباس - ایرنا - اهالی روستای ذرتو که در زمین‌لرزه ۶ و چهار دهم و ۶ و سه دهم ۲۳ آبان ماه خانه‌هایشان تخریب و غیر قابل سکونت شده می‌گویند حضور مسوولان از ساعت‌های اولیه وقوع زمین‌لرزه مایه دلگرمی و روحیه بخش بود، این حضور موجب می‌شود آنان با درک بهتر شرایط تصمیم‌های موثرتری بگیرند.

به گزارش ایرنا، شدت این زلزله به حدی بود که علاوه بر به تخریب ۲۰ تا ۱۰۰ درصدی منازل در روستاهای گیشان غربی، مزرا، ذرتو، سرزه و برخی دیگر از روستاهای بخش فین شهرستان بندرعباس حتی در کشورهای همسایه احساس شد.

مردم روستای ذرتو که هم اکنون ۷۰خانوار هستند و ضمن تحمل زلزله های سهمگین  و دهها پس لرزه با همان چهره صمیمی و دوستداشتنی از ما استقبال کرده و با وجود اینکه خانه وکاشانه خود از دست داده بودند ولی از اینکه مسوولان بویژه معاون اول رییس جمهوری ،وزارای نیرو وبهداشت ، استاندار  و شمار دیگری از مسوولان در همان ساعت اولیه به سراغشان آمدند امیدوار ودلگرم بودند.

مردم به حضور مستمر مسوولان در بین خود نیاز دارند

یکی از اهالی روستای ذرتوی بخش فین بندرعباس گفت: استاندار هرمزگان، مدیرکل مدیریت بحران استانداری هرمزگان، مسوولان هلال احمر، مسوولانی از سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و برخی دیگر از مدیران و مسوولان شب اول در منطقه و روستا حاضر شدند و استاندار خانه به خانه وضعیت را بررسی کرد که لازم است از آنان تشکر کنم.

نعمت الله رسا که بازنشسته آموزش و پرورش در گفت وگوبا ایرنا خبرنگار ایرنا افزود:مردم به این حضور مسوولان در بین خود نیاز دارند و اکنون که زمین‌لرزه رخ داده این نیاز بیشتر است و انتظار می‌رود مستمر باشد و به آسیب دیدگان روحیه بدهند.

وی ادامه داد: جمعیت هلال احمر چادر بین اهالی توزیع کرد اما هنوز خانواده‌هایی هستند که به چادر نیاز دارند، ما پتو از زیر آوار خارج کرده و شب‌های سرد منطقه کوهستانی ذرتو استفاده می‌کنیم اما برخی خانواده‌ها هیچ پتویی برای استفاده ندارند، همچنین لباس، لباس گرم، غذا و وسایل گرم کردن غذا از نیازهای فوری اهالی است.

این مرد میان سال خاطر نشان کرد:‌ توان مالی اهالی این روستای اندک بوده و با آن نمی‌توانند برای خود خانه‌ای بسازند و به کمک مسوولان و وام‌های کم بهره بازسازی دارای کمترین میزان کاغذ بازی اداری نیاز دارند.

وی یاد آور شد: گروه‌های جهادی و نهادهای متولی به‌خصوص بنیاد مسکن به عنوان متولی این کار به طور مستقیم برای بازسازی منازل مردم زلزله زده وارد عمل شوند، اکنون که دولت جهادی مسند مسوولیت را بر عهده دارد انتظار می‌رود جهادی وارد عرصه بازسازی شده و به مردم روستاهای آسیب دیده کمک کند.

 روستاییان ذرتوی فین بندرعباس:حضور مسوولان در منطقه مایه دلگرمی شد

ذرتو بدون شورا و دهیار است

وی بیان کرد:‌ این روستا دارای شورا و دهیار نیست و با وجود پی‌گیری‌هایی انجام شده انتخابات شورای اسلامی روستا در این روستا برگزار نشد و قانون و مسوولان سرشماری سال ۹۵ را ملاک عمل قرار دادند که جمعیت روستا براساس آن ۱۲ خانوار بود و و افزایش جمعیت و تعداد خانوارها در سال های پس از آن مورد توجه قرار نگرفت،‌ پیگیری‌های خود را برای برگزاری انتخابات شوراهای اسلامی برای آینده ادامه می‌دهیم که امیدواریم به نتیجه برسد.

زمین‌لرزه خانه را از جا کنده است

یکی دیگری از اهالی روستای ذرتو هم به خبرنگار ایرنا گفت: شدت زمین‌لرزه در اینجا به حدی بوده که خانه را از جا کند و اکنون سقف خانه بر روی زمین نشسته است، همه وسایل و ملزومات زندگی ما زیر آوار شده و چیزی برای خوردن وجود ندارد.

حسین خادمی اشاره کرد:‌ هلال احمر چادر توزیع کرده که به ما هم رسیده است اما شب‌ها در این منطقه کوهستانی سرد است و به پتو برای پوشاندن خود از سرما نیاز داریم.

وی افزود: حتی سرویس‌های بهداشتی هم در این زمین‌لرزه به طور کامل تخریب شده‌اند، دیگ‌ها،‌ کپسول‌های گاز، اجاق گاز و هیچ وسیله‌ای برای پخت و پز سالم نمانده است.

شب‌ها به علت سرما نمی‌توان خوابید

یکی دیگر از اهالی ذرتو به خبرنگار ایرنا گفت:‌ زلزله دراین فصل شرایط سختی برای ما بوجود آورده وبا وجود اینکه در چادر هستیم اما شب‌ها در این سرمای کوهستانی نمی‌توان خوابید و به پتوهایی که نداده‌اند نیاز داریم.

غلام خادمی اشاره کرد: استاندار هرمزگان هم شب دوم زمین لرزه از این روستا بازدید کرد و به سرعت عازم روستای خسارت دیده بعدی شد و ضمن قدردانی از وی، خواهان کمک‌ها و توجه بیشتر برای رفع نیازها داریم.

کمبود چادر به خوبی آشکار است

یکی دیگر از اهالی روستای ذرتو  فین بندرعباس هم گفت: کمبود چادر به خوبی آشکار است و علاوه‌بر آن نیاز به آب آشامیدنی، پتو، لباس گرم برای شب‌های سرد کوهستان هم وجود دارد و انتظار داریم مورد توجه متولیان مسوول قرار گیرد.

مرضیه پورعباس بانوی خانه دار عنوان کرد: شرایط ما که سالم هستیم خوب است اما کسانی مثل آقای محمدزاده که بیمار بوده و تمکن مالی نداشته و دارای چهار فرزند است به شدت تخریب شده است و زندگی این فرد با یارانه می‌گذرد و انتظار داریم مسوولان حداقل کمکی فوری به این همسایه بکنند تا در سختی نماند.

 روستاییان ذرتوی فین بندرعباس:حضور مسوولان در منطقه مایه دلگرمی شد

ذرتو در فاصله پنج کیلومتری گسل قرار دارد/ سقف منازل بر روی دیواره‌های ترک خورده جابه‌جا شده است

یکی دیگر از اهالی روستای ذرتو بخش فین شهرستان بندرعباس ابراز داشت: فاصله گسلی که موجب زمین لرزه‌های ۶ و چهار دهم و ۶ و سه دهم ریشتر در ۲۳ آبان شد تا روستای ذرتو در حدود پنج کیلومتر است، همچنین به نظر می‌رسد کوه ذرتو محل وقوع زمین‌لرزه باشد.

کاظم پورعباس اشاره کرد:‌ با وقوع هر پس لرزه گاز و گرد و غبار از کوه به هوا بر می‌خیزد و شاید کانون زمین‌لرزه همین کوهی باشد که ذرتو به آن چسبیده است.

وی ادامه داد: همین امر منجر شده هیچ خانه‌ای قابلیت سکونت نداشته باشد و به شدت آسیب دیده و یا به طور کامل تخریب شوند، دیوار تمام خانه‌های روستا ترک خورده اند و حتی سقف‌ها خانه‌ها بر روی دیواره‌های ترک خورده اتاق‌ها جابه‌جا شده است.

مشکل‌های موجود حل شود

یکی دیگری اهالی روستای ذرتو فین بندرعباس نیز گفت: به نظرم شدت زلزله بیشتر از حد دوره های قبلی در استان بود واکنون نیمی از اسباب و اثاثیه را از خارج کرده و در فضای باز ریخته‌ایم تا خسارت بیشتری نبینیم، این خانه دیگر برای سکونت ایمن نیست.

احمد پور عباس بیان کرد: توان مالی و منبع درآمدی هم برای بازسازی  خانه خود ندارم و آنرا هم با کمک اهالی و مشکل‌های فراوان ساخته بودم و اغلب خانه‌های روستا یا تخریب شده و یا به حدی خسارت دیده‌اند که قابلیت سکونت ندارند.

وی پیشنهاد داد: دولت مکانی را برای احداث شهرک برای ساکنان این روستا در نظر گرفته و تا قبل از فرا رسیدن زمستان و فصل بارندگی برای احداث منازل مردم کمک کند تا خانوارها دارای منزل و سرپناه شوند.

توزیع پتو آغاز شده است

مدیرکل مدیریت بحران استانداری هرمزگان گفت: اولویت اول توزیع چادر بود که بین خانوارهای آسیب دیده از زمین لرزه در ۲ روز گذشته انجام شد و این کار همچنان ادامه دارد.

مهرداد حسن زاده اشاره کرد: همچنین از شب گذشته توزیع چادر در منطقه متاثر از زلزله آغاز شده و این کار به سرعت در حال انجام است تا مردم کمتر درخصوص شب‌های سرد دغدغه داشته باشند.

 روستاییان ذرتوی فین بندرعباس:حضور مسوولان در منطقه مایه دلگرمی شد

آوار برداری مناطق زلزله زده آغاز شد

مدیرکل مدیریت بحران استانداری هرمزگان ابراز کرد: آوار برداری مناطق زلزله زده با استفاده از ماشین آلات سنگین از روز گذشته در روستای گیشان غربی که متحمل بیشترین خسارت در زمین لرزه‌های ۶ و چهار دهم ریشتری و ۶ و سه دهم ریشتری شده است آغاز شد.

مهرداد حسن زاده در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: همچنین از اداره‌های دولتی و سایر نهاد در خصوص ادوات و ماشین آلات شان مانند لودر و برلدوز استعلام شده تا بتوان با تجهیزات بیشتری کار آوار برداری را ادامه داد.

وی اضافه کرد: پس از روستای گیشان غربی، روستاهای ذرتو و آب شیرین که متحمل بیشترین خسارت‌ها شده اند در اولویت اول آوار برداری قرار دارند.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری هرمزگان همچنین گفت: ستاد بازسازی مناطق زلزله زده هرمزگان امروز به ریاست استاندار تشکیل جلسه می‌دهد و وظایف اداره‌ها و نهاد مختلف در زمینه بازسازی این مناطق به آنها ابلاغ می‌شود.

منازل تخریبی مناطق زلزله زده هرمزگان در کوتاه ترین زمان بازسازی شود

نماینده ولی فقیه در هرمزگان و امام جمعه بندرعباس در بازدید میدانی از مناطق زلزله زده بخش فین بندرعباس گفت: در کوتاه‌ترین زمان امکان بازسازی منازل تخریب شده زلزله زدگان شمال بندرعباس فراهم شود.

حجت الاسلام و المسلمین محمد عبادی زاده عصر سه شنبه در جریان این بازدید با خانواده زلزله زدگان دیدار و ابزار همدردی کرد و بر سرعت بخشی در روند توزیع چادر بین مردم این منطقه و همچنین پیگیری حل مشکلات آنان تاکید کرد.

وی از مسوولان مربوطه خواست به صورت میدانی در محل حضور داشته باشند و در کوتاه‌ترین زمان امکان بازسازی منازل تخریب شده را فراهم کنند.

نماینده ولی فقیه در استان هرمزگان بیان کرد: تمام سعی و تلاش خود را برای بهبود هرچه بیشتر وضعیت زلزله زدگان به کار خواهیم گرفت، زمان حال، زمان ساخت و ساز است و مردم زلزله زده نباید امید خود را از دست بدهند؛ جامعه روحانیت استان تمام قد کنار این عزیزان خواهند ماند.

امام جمعه بندرعباس ادامه داد: در بحث توزیع چادر نیز اگر کمبودی وجود داشته باشد، هلال احمر می تواند از استان های همجوار استفاده کند.

وی گفت: مدیریت زمان در بحران بسیار حائز اهمیت است و اگر خدمات در زمان خود انجام نپذیرد مانند نوشدارو بعد از مرگ سهراب خواهد بود.

۲ هزار و ۷۶۰ واحد مسکونی آسیب دیده و نیازمند بازسازی هستند

معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری و جانشین رییس ستاد پیشگیری، هماهنگی و فرماندهی عملیات پاسخ به بحران هرمزگان گفت: براثر زلزله روز یکشنبه در این استان، ۲ هزار و ۷۶۰ واحد مسکونی آسیب دیده و نیازمند بازسازی هستند.

رضا مدرس افزود: برآورد اولیه ای که خسارت های وارد شده صورت گرفته، حدود هفت هزار میلیارد ریال است اما باید وضعیت راه ها و دیگر زیرساخت ها به طور کامل بررسی و رقم دقیق اعلام شود که به احتمال زیاد بیش از این رقم خواهد بود.

وی خاطرنشان کرد: آوار برداری از مناطق زلزله زده فین از عصر امروز و با حضور تجهیزات لجستیکی نیروی دریایی سپاه و راهداری از روستای گیشان غربی آغاز شد.

مدرس تصریح کرد: آوربرداری مناطق زلزله زده، معمولا چند روزی پس از وقوع زلزله انجام می شود، اما با توجه تاکیدهای رییس جمهور و استاندار مبنی بر سرعت بخشی به این کار، آواربرداری مناطق زلزله زده هرمزگان در فاصله ۴۸ ساعت آغاز شده است.

این مقام مسوول تاکید کرد: وضعیت مناطق زلزله زده و مشکلات مردم را به طور مرتب رصد و در تلاش برای رفع آنها در کوتاهترین زمان ممکن هستیم.

گروه های جهادی منطقه یکم ندسا در مناطق زلزله زده حضور دارند

فرمانده نیروی دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی گفت: هم اکنون۲ گروه جهادی ۴۰ نفره از نیروهای منطقه یکم نیروی دریایی سپاه پاسداران درحال امداد رسانی به مردم زلزله زده هستنند و اقدام به بازگشایی مسیر بندرعباس به سیرجان کردند.

دریادار عباس غلامشاهی اظهار کرد : این نیروها با تمام تجهیزات و امکانات پزشکی و امدادی آماده خدمات رسانی هستند و تا انجام بازسازی در مناطق زلزله زده باقی خواهند ماند.

فرمانده منطقه یکم ندسا ادامه داد: گروه جهادی این منطقه برای یاری رسانی به زلزله زدگان عازم مناطق زلزله زدگان هرمزگان اعزام شدند.

وی اضافه کرد: دریا دلان منطقه یکم ندسا همزمان با زمین لرزه و همراه با مدیریت بحران به همکاری و همیاری به مردم و نیروهای امدادی و خدماتی می پرداختند.

هشت روستای هرمزگان متحمل بیشترین خسارت زلزله شدند

سخنگوی جمعیت هلال احمر با بیان اینکه هشت روستای هرمزگان متحمل بیشترین خسارت از زمین لرزه اخیر شدند، از توزیع ۲۸۴۷ دستگاه چادر در میان زلزله زدگان خبر داد.

محمدحسن قوسیان مقدم گفت: پس از ارزیابی میدانی ۶۱ روستا و ارزیابی تلفنی ۷۶ روستا از طریق خانه های هلال و دهیاران، مشخص شد که بیشترین تخریب در هشت روستای گیشان غربی، آب شیرین، ذرتو بالا و پایین، رودشور، گوهره، چلو و چاه کل صورت گرفته است.

وی افزود: در بخش فین، روستای سرزه و روستای رضوان بیشتر شاهد ترک خوردگی در منازل هستیم و آسیب ها از سایر مناطق کم تر بوده است اما با این وجود در تمامی مناطق متاثر از زمین لرزه تمامی اقلام زیستی، امدادی و بهداشتی توزیع شده است.

دبیرکل جمعیت هلال احمر خاطرنشان کرد: آماده سازی ورزشگاه خلیج فارس در شهر بندرعباس با برپایی ۳۰۰ دستگاه چادر یکی دیگر از اقداماتی بود که در همان لحظات اولیه پس از وقوع زمین لرزه صورت گرفت. آن دسته از شهروندانی که قصد داشتند در نزدیکی منازل خود و در محل های ایمن ساکن شوند، نیز مورد حمایت قرار گرفتند و اقلام مختلف نیز در میان آن ها توزیع شد.

قوسیان مقدم تصریح کرد: تا ظهر امروز(سه شنبه) ۲۸۴۷ دستگاه چادر نیز در میان زلزله زدگان توزیع شده و حمایت ها و کمک ها تا پایان برطرف شدن آلام شهروندان هرمزگانی ادامه خواهد داشت و از تمامی ظرفیت ها در این راستا استفاده خواهد شد.

زلزله ۳۳۰ میلیارد تومان به زیرساخت های راه هرمزگان خسارت وارد کرد

مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده ای هرمزگان گفت: بر اثر ۲ زلزله بزرگ عصر یکشنبه در استان، ۳۳۰ میلیارد تومان خسارت به زیرساخت های راه استان از جمله پل ها، ابنیه، آسفالت و تونل ها در محور ترانزتی حاجی آباد به بندرعباس وارد شده است.

یوسف عابدینی روز چهارشنبه در گفت و گو با ایرنا اظهار داشت: هم اکنون با رایزنی صورت گرفته، وزارت راه مبلغ ۳۰ میلیارد تومان جهت ایمن‌سازی و تسریع در بازگشایی محور مذکور اختصاص داده است.

وی ادامه داد: با اختصاص این مبلغ و با حضور نیروهای راهداری اقدام به ایمن‌سازی چهار نقطه کلیدی در محور حاجی آباد بندرعباس با توزیع ۵۰۰ تن آسفالت گرم، نصب علایم راهداری و برداشت سنگ های بزرگ ناشی از ریزش کوه و بهسازی اولیه محل های آسیب دیده شد.

این مقام مسوول خاطرنشان کرد: به دنبال زلزله عصر یکشنبه ، نیروهای راهداری هرمزگان از همان ابتدا در محل زلزله حضور یافته و بلافاصله با استفاده از تجهیزات موجود اقدام به برداشتن موانع و کمک به بازگشایی مسیر کردند.

عابدینی در خصوص مسدود شدن برخی از تونل های هرمزگان در زمان های بروز حادثه از جمله ریزش کوه و بارش باران، گفت: در دوره های گذشته پیش بینی لازم برای حوادث صورت نگرفته و از همین رو ما در این مواقع دچار مشکل می شویم که خوشبختانه در حال حاضر تمامی تونل ها بازگشایی شده و هیچ مشکلی نداریم.

تعیین سقف تسهیلات به زلزله زدگان روستاهای فین بندرعباس

مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی هرمزگان گفت: پس از رایزنی مسوولان و مصوبات اخذ شده، سقف تسهیلات واحدهای آسیب دیده مناطق زلزله زده استان برای واحدهای احداثی ۲۵۰میلیون تومان و واحدهای تعمیری ۵۰ میلیون تومان مصوب شد.

شهریار نوری زاده چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: بر اثر ۲زلزله شدید عصر یکشنبه ۲۳ آبان ماه، ۳هزارو۳۷۰ واحد مسکونی در هرمزگان خسارت دیدند که از این شمار ۲ هزار و ۱۵۰ واحد نیازمند نوسازی و احداث و مابقی نیاز به تعمیرات دارند.

وی ادامه داد: سقف تسهیلات برای واحدهای احداثی ۲۵۰ میلیون تومان مشخص شده که از این مبلغ ۷۰ میلیون تومان بلاعوض و مابقی تسهیلات بانکی و برای واحدهای تعمیری سقف ۵۰ میلیون تومان مصوب شده که ۲۰ میلیون تومان بلاعوض و مابقی تسهیلات بانکی است.

نوری زاده خاطرنشان کرد: برای ۲۰۰ واحد مسکونی که دام های آنها دچار آسیب شدند نیز از طریق مصوبه های دولت ، کمک های لازم را خواهیم داشت.

مدیر بنیاد مسکن انقلاب اسلامی هرمزگان ابراز داشت: هم اکنون ستاد بازسازی در شهر فین راه‌اندازی شده و نیروها در منطقه حضور دارند و آواربرداری از منطقه گیشان غربی شروع شده است.

وی تصریح کرد : با توجه به زمان بر بودن تصویب و تخصیص اعتبارات مصوب دولتی، با دستور رییس بنیاد مسکن کشور، تصمیم بر آن شده که از محل اعتبارات حساب ۱۰۰، آهن آلات، سیمان، اسکلت فلزی و دیگر اقلام ساختمانی برای احداث واحدها تهیه شود که هم اکنون این کارها انجام و بارگیری این کالاها جهت ارسال به هرمزگان انجام شده و در کوتاهترین زمان ممکن عملیات بازسازی شروع می شود.

 تامین وسایل مورد نیاز زلزله زدگان بخش فین بندرعباس به فوریت

معاون اول رییس جمهوری که یکشنبه شب برای بررسی وضعیت زلزله زدگان هرمزگان سفر کرده بود، با اشاره به بازدیدی که از شب گذشته تا بامداد امروز دوشنبه از مناطق زلزله زده بخش فین بندرعباس داشت، گفت: باید به مسائلی همچون تامین تغذیه به موقع و تهیه چادر که نیاز ضروری این مناطق بوده، به فوریت انجام گیرد.

محمد مخبر روز دوشنبه در جلسه ستاد پیشگیری هماهنگی و فرماندهی عملیات پاسخ به بحران استان هرمزگان که با حضور مسوولان استانی و کشوری برگزار شد، افزود: البته در بازدیدی که از مناطق زلزله زده بخش فین و بندرعباس داشتیم افراد از نبود چادر گلایه نداشتند اما اگر کسری وجود دارد باید به طور حتم فراهم شود.

وی بیان داشت: در بعضی از مناطق زلزله زده که منازل مسکونی تخریب شده و یا کامل از بین رفته و جایی برای پخت و پز ندارند؛ بنابراین از استاندار هرمزگان، نیروهای بسیجی و سایر نهادها و دستگاه هایی که این امکان را دارند که به فوریت امکان تغذیه و غذای گرم را فراهم کنند، خواستاریم که به طور حتم ظرف ۲۴ ساعت اینده این کار صورت گیرد.

معاون اول رییس جمهوری گفت: بعضی از خانه هایی که تخریب شده بود باید هرچه سریع تر باید اسباب و وسایل منزل تامین و در اختیارشان قرار گیرد اما در بحث ساخت و تامین مسکن  نیز با همان فرمولی که بنیاد مسکن دارد، باید به سرعت پیش از این زمستان و بارندگی، این مشکل برطرف شود.

مخبر ابراز کرد: خوشبختانه خانه ها به طور معمول کوچک بوده و به فوریت می توان بعضی از خانه ها را ساخت؛ بنابراین می شود با مردم طوری رفتار کنیم که در زمستان و بارندگی ها مشکلی نداشته باشند و سریع تر کار انجام شود.

معاون اول رییس جمهوری ادامه داد: تعدادی دام سبک نیز در مناطق زلزله زده فین از بین رفته است که جبران خواهیم کرد ضمن اینکه خوب است برخی از این روستاها که اشتغالی ندارند بنباید برکت به سرعت بنگاه های کوچک و زودبازده راه بیاندازد و فرصت خوبی است که یک بخشی از این اشتغال را حل کنیم.

مخبر یادآورشد: با بررسی هایی که در استان هرمزگان خواهد شد، تعداد اشتغالی که لازم است در روستاهای آسیب دیده ایجاد شود، این ها را تامین کنند و باز در تهران نیز در این راستا  با حضور مسوولان مربوطه تصمیم گیری خواهیم کرد.

وی گفت: مساله آب و برق چهار روستای بخش فین هم که مشکل دارند که البته یکی از این روستاها مشکل حفاری دارند و ممکن است کمی طولانی تر شود اما بقیه روستاها باید سریع تر مسائل شان حل شود.

معاون اول رییس جمهوری ادامه داد: بعضی از این روستاها باتوجه به اینکه روی گسل قرار دارند، در معرض زلزله هستند و باید پیگیری شود که در کدام مکان ها لازم به راه اندازی پایگاه امدادی راهداری ها است و سریع اقدام شود.

مخبر تصریح کرد: بخشی از پل ها از بین رفته بود البته کامل تخریب نشده بود اما دچار تنش شده بودند که بعید است بتوان از آن ها استفاده کرد و باید به سرعت این پل ها ساخته شود که که اگر نشود تردد بین روستاها و شهرها با مشکل مواجه می شود و این ممکن است خود باعث یکسری مسائل شود.

وی اضافه کرد: مدارس نیز که درظاهر تخریبی نیستند اما تعمیری هستند باید اداره کل نوسازی و توسعه و تجهیز مدارس هرمزگان با کمک بنیاد برکت بسیج شوند و به سرعت تعمیر این فضاهای آموزشی انجام شود؛ چرا که در روستاها چون تعداد دانش اموزان کم است و مدرسه ها حضوری است.

این مقام مسوول در دولت سیزدهم یادآورشد: شب گذشته در بعضی از مناطق زلزله زده دسترسی به اینترنت و همراه اول نداشتند و دانش آموزان باید از فاصله ۵۰ تا ۶۰ کیلومتری برای دسترسی به شبکه شاد استفاده کنند که این چیزی درستی نیست

وی گفت: اینترنت در این روستاهایی که بیش از ۲۰ خانوار حضور دارند، منعی ندارد که ارتباط نداشته باشند و واقعا ارتباط نبود و این کار هم جز کارهایی است که باید شکل بگیرد.

مخبر خطاب به مسوولان بسیج و سپاه نیز گفت: بحث کمک های بسیج و سپاه را دنبال کنید  وهرجا باز فکر می کنید لازم است که از جاهای دیگر کمک بگیرید، این کار را انجام دهید.

وی ادامه داد: تخت های بیمارستانی در هرمزگان نسبت به استان های دیگر وضعیت مناسبی نیست که باید وزیر بهداشت سریع تر این مشکل را حل کنند و همچنین باتوجه به اینکه این استان از مناطق زلزله خیز کشور است سوله ای چندمنظوره برای اسکان و درمان و غیره تعبیه شود.

معاون اول رییس جمهوری اظهارداشت: از مردم هرمزگان استدعا داریم با توجه به اینکه احتمال پس لرزه ها وجود دارد لذا در منازلی که تخریبی هستندف حضور پیدا نکنند و درواقع خدواند لطف بزرگی به ما کرده است که این حادثه تلفات جانی جز یک نفر نداشت.

وی گفت: البته می طلبد که نیروهای انتظامی، بسیج و سپاه نیز از خسارت های احتمالی جلوگیری کنند و استاندار نیز  دستور دهند که هر کس هم به هر دلیلی نخواست رعایت کند، نگذارید این کار انجام شود.

مخبر خاطرنشان کرد: آثار کوتاه مدت زلزله را باید ظرف چند روز آینده به صورت فوری از بین برد و زندگی را عادی کرد و آثار دراز مدت آن هم مثل ساخت و ساز بسیجی شود که این کار صورت گیرد و دولت نیز در کمک رسانی اماده است.

وی همچنین ضمن خسته نباشید به همه مسوولان استانی و کشوری که به موقع و جهادگونه برای رفع مسائل و مشکلات در مناطق زلزله زده عمل کردند، گفت: استاندار مشکلات پیش آمده در زمینه ساخت مسکن، اشتغال، راه، بهداشت و درمان و غیره را ظرف ۲ تا سه روز آینده جمع بندی و به ما ارسال کند ما نیز در جلسه ای در تهران با حضور مسوولان ذیربط روی همه موارد تصمیم خواهیم گرفت.

مخبر در پایان یادآورشد: آیت الله رییسی رییس جمهوری نیز خسته نباشید گفتند و سلام رساندند و اعلام کردند که دولت در صحنه خواهد بود و کمک خواهد کرد که این موارد و مسائل سریع تر حل شود.

توزیع سه هزار تخته چادر بین زلزله زدگان مناطق روستایی بندرعباس

استاندار هرمزگان در ساعت‌های اول وقوع زمین‌لرزه و در شب دوم در منطقه زلزله زده حاضر شد و وضعیت زلزله زدگان را از نزدیک بررسی کرد به اداره‌های متولی دستور دارد عملیات امداد رسانی را سرعت بخشند و گفت:‌ تاکنون بیش از سه هزار تخته چادر جهت اسکان مردم در مناطق زلزله زده در شهرستان بندرعباس توزیع شده است.

مهدی دوستی افزود: شب گذشته در چند منطقه کمپ‌های عمومی برپا شده بود، زیرا چادرها محدود است و با برپایی کمپ نیازهای بهداشتی نیز بهتر تامین و بهتر غذای گرم توزیع می‌شود اما به علت استقبال نکردن مردم از این کمپ‌ها، چادرها به صورت خانه به خانه توزیع شده و همچنان در حال توزیع است.

وی ادامه داد: شب گذشته در برخی مناطق زلزله زده مشکل قطعی برق، قطعی آب و قطعی راه‌های ارتباطی داشتیم که هر سه مشکل اکنون حل شده است و نیروی انتظامی نیز امنیت کامل منطقه را تامین کرده است و همچنین از بعد از ظهر امروز نانوایی‌ها فعال شده اند.

وی درباره برآورد اولیه خسارت زلزله،اظهار داشت: هفت هزار میلیارد ریال برآورد اولیه خسارت است، اما باید پل‌ها و راه‌ها به طور دقیق بازرسی شود تا خسارت دقیق مشخص شود و در مجموع باید دو هزار و ۷۶۰ واحد بازسازی شود.

به گزارش براساس اعلام موسسه ژئوفیزیک دانشگاه تهران زمین لرزه ای به بزرگی ۶.۴ در مقیاس امواج درونی زمین در ساعت ۱۵ و ۳۷ دقیقه و ۴ ثانیه و در عمق ۱۵ کیلومتری از زمین و زلزله دیگری با بزرگای ۶.۳ در ساعت ۱۵ و ۳۸ دقیقه و ۳۸ ثانیه، به فاصله یک دقیقه در عمق ۱۵ کیلومتری زمین روز یکشنبه ۲۳ آبان ماه استان هرمزگان را لرزاند.

همچنین پس از آن ۶۱ پس‌لرزه به بزرگی بین ۳ تا ۵ در مقیاس امواج درونی زمین در این منطقه از جنوب کشورمان رخ داد.

طبق آخرین اطلاعات مرکز لرزه‌نگاری موسسه ژئوفیزیک دانشگاه تهران، پس از این ۶۱ پس‌لرزه، ۹ پس‌لرزه با بزرگی بین ۴ تا ۵، ۳۰ پس‌لرزه با بزرگای بین ۳ تا ۴ و ۲۲ پس‌لرزه با بزرگی کمتر از ۳ در مقیاس امواج درونی زمین در استان هرمزگان رخ داده است.

بر اثر این زلزله دو نفر جان خود را از دست دادند و حدود ۱۰۰ نفر نیز مصدوم شدند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha