به گزارش خبرنگار ایرنا میرهاشم موسوی شامگاه روز چهارشنبه در دیدار با استاندار گلستان با بیان این که در حوزه ماموریتها و حکمرانی تامین اجتماعی، مشارکت اجتماعی قرار داده شده است، اظهارداشت: استفاده از همه ظرفیتهای سازمان یکی از این وظایف است که در اقتصاد کلان، استفاده از ظرفیت شستا در نظر گرفته شده است.
وی بیان کرد: بنا داریم تا مجموعه شستا در مناطقی که ظرفیت سرمایهگذاری و پتانسیل دارد با محوریت توزیع متناسب همراه با عدالت در حد و اندازه استانها سرمایهگذاری انجام دهد.
وی خاطرنشان کرد: همچنین مجموعه شستا آمادگی دارد که با بخش خصوصی به منظور سرمایهگذاری در زیربخشهای توسعهای همکاری داشته باشد و در گلستان یکی از اولویتهایی که میتواند محور سرمایه گذاری قرار گیرد، بخش کشاورزی و دامداری است.
سرپرست سازمان تامین اجتماعی کشور با اشاره به این که در این بخشها گلستان به عنوان قطب اقتصادی استان آمادگی خوبی دارد که شستا وارد شود، گفت: اگر استان یک زمین ۳۰ هکتاری به مجموعه شستا دهد، یک مجتمع سه هزار راسی دامپروری برای تامین شیر واحدهای تولیدی برند و نمونه مطرح کشوری ایجاد خواهد کرد.
موسوی یادآور شد: اگر هراز هکتار زمین کشاورزی هم در جوار این مجتمع در نظر گرفته شود، آمادگی برای کشت علوفه به منظور تامین غذای مورد نیاز دامهای این مجتمع از سوی شستا زیر کشت خواهد رفت.
وی افزود: مجتمع دامپروری و زمین کشاورزی به ترتیب ظرفیت اشتغال ۴۰۰ و ۵۰۰ نفر را بطور مستقیم فراهم خواهد کرد.
وی ادامه داد: سال گذشته شستا ۴۲۰ هزار میلیارد ریال در کشور سرمایهگذاری کرده که بنا داریم تا در چهار سال آینده این میزان را ۱۰ برابر کنیم.
سرپرست سازمان تامین اجتماعی کشور گفت: همچنین گلستان در بخش معادن ظرفیتهای خوبی دارد که مجموعه شستا آمادگی خود را در خصوص سرمایهگذاری این حوزه اعلام کرده است.
موسوی با بیان این که گلستان مانند برخی از استانهای دیگر در بخش سرمایهگذاریهای کلان مورد غفلت واقع شده است، تصریح کرد: برنامه ما برای تامین اجتماعی در دوره مدیریت جدید حضور میدانی و بررسی ظرفیتها و بررسی حوزه مسئولیتی و ماموریتی سازمان در بخشهای مختلف بیمهای، درمانی و اقتصادی و رسیدن به یک نقطه مشترک در استان است.
وی اضافه کرد: متاسفانه وضعیت تامین اجتماعی بی نسبت از وضعیت کلان کشور نیست و ما با شرایط سخت و پیچیده روبرو هستیم اما در کنار این مسائل فرصتهای مقابل خود را امیدوارانه نگاه میکنیم.
وی بیان کرد: بزرگترین تهدید در تامین اجتماعی صندوق این سازمان است زیرا با پولی که گرفته تعهد داده برای آینده جامعه هدف امنیت و آسایش و رفاه عمومی ایجاد کند، اما در این مسیر چالشهای فراوانی که از گذشته به جای مانده دارد.
به گفته سرپرست سازمان تامین اجتماعی توقف چالشها، خروج از آنها و رساندن چالشها به پایداری برای ارائه تعهدات و خدمات مهم که همانا درمان است، برای توجه ویژه به حال مردم در نظر گرفته شده است.
موسوی سفر به گلستان را پنجمین سفر خود در کمتر از ۷۰ روز گذشته کاری در مسئولیت جدید برشمرد و افزود: با همه این چالشها، یکی از اولویتهای ما توجه به مناطق کم برخوردار به منظور جبران مافات از گذشته است.
وی به بخشی از مصوبات سفر خود به گلستان اشاره و بیان کرد: ایجاد سه شعبه تامین اجتماعی در شهرستانهای فاقد شعبه استان برای دسترسی راحت مردم در حوزه بیمهای، توجه ویژه به پروژههای نیمهتمام از گذشته که متاسفانه چهره سازمان را مخدوش کرد، اختصاص یک دستگاه ام ار آی، ۵۰ تخت بستری و ۶ تخت دیالیز (پس از اخذ مجوز ماده ۲۰) همگی در بیمارستان حکیم جرجانی گرگان، افزودن چهار تخت آی سی یو، ۲۰ تخت ویژه و ایجاد درمانگاه در محوطه بیمارستان خاتمالانبیاء گنبدکاووس، جداسازی شعبه از درمانگاه و ارتقا درمانگاه در علیآباد کتول بخشی از مصوبات این سفر است.
وی یادآور شد: احداث درمانگاه در شهرستانهای مینودشت، رامیان و آققلا که احداث و تجهیز امکانات و نیرو از سوی سازمان صورت خواهد گرفت از دیگر مصوبات سفر است که برای این سه شهرستان نیازمند تامین زمین و پروانه رایگان هستیم که اگر از سوی مسئولان استان محقق نشود، به سوی خیرین حوزه سلامت خواهیم رفت.
استاندار گلستان در این دیدار گفت: این استان برغم قرار داشتن به لحاظ ظرفیت، موقعیت، امکانات و استعدادهای خدادادی در میان ۱۰ استان نخست کشور، در حوزه شاخصهای توسعهای به ویژه رفاه اجتماعی جزو پنج استان آخر است.
علیمحمد زنگانه افزود: ۴۷ درصد جمعیت استان روستایی است که این یک نقطه قوت است اما همین جمعیت به لحاظ زیر خط فقر بودن، استان آخر کشور قرار گرفته است.
وی اظهارداشت: در امور زیربنایی و توسعهای مانند آب، عقب افتادگی تاریخی در گلستان داریم و برغم جنگل و وضعیت استانهای شمالی که گول زننده است غم پشت برگهای سبزش پنهان شده است.
وی خاطرنشان کرد: متاسفانه در گذشته در بخش آب سرمایه گذاری درست و توجه نشده، بطوری که اکنون ۶۰۰ میلیارد مترمکعب از سایر استانهای کشور در بخش منابع آبی عقبتر هستیم.
استاندار گلستان گفت: در این بخش پروژههای نیمه تمام مانند سدنرماب و شصتکلاته که دیر شروع شده، به علت تحریمها با مشکل بودجه مواجه شدند و امروز منابع هنگفت میخواهد و حتی پروژه سرمایهگذاری بخش خصوصی در بخش آب شیرینکن نیاز به سرمایهگذاری کلان دارد.
زنگانه افزود: مرکز استان نه تنها در تابستان بلکه در همین روزها از ساعت ۱۸ به مدت ۱۲ ساعت فاقد آب است و بنا به اظهارات مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان، بحران خیلی نامناسب و نامطلوب و خطرناک برای ۱۴۰۱ مطرح شده.است.
برای تکمیل ۱۱۵ پروژه گلستان ۵۰۰ هزار میلیارد ریال اعتبار نیاز است
وی تصریح کرد: استان ۱۱۵ پروژه اساسی دارد که برای اتمام آن نیازمند ۵۰۰ هزار میلیارد ریال اعتبار هستیم و از آنجایی که در آستانه سفر رییس جمهور و جمعبندی و اولویتدار کردن پروژهها قرار داریم، کنار گذاشتن هر یک بسیار سخت است.
وی ادامه داد: در حوزه فاضلاب، کشاورزی، دامپروری، معدن، شیلات، صنایع پشتیبان و تکمیلی و ذخیره ارزش استان مزیتهای زیادی دارد که به خوبی به این بخشها توجه نشده است.
استاندار گلستان گفت: نهادهای حاکمیتی و اقتصادی کشور در پروژهها و صنایع بزرگ و سرمایهگذاریهای کلان برای استان، کاری در گذشته انجام ندادند.
زنگانه بیان داشت: مجموعه شستا و هلدینگهای زیر مجموعه آن ظرفیت بزرگی است که از ظرفیت و فرصتهای استان برای سرمایهگذاری در بخشهای مطرح شده و سایر بخشها استفاده کند.
وی خاطرنشان کرد: اگر این سرمایهگذاری انجام نشود، شاهد مهاجرت روستاییان به شهرها به ویژه مرکز استان و به وجود آمدن مسائل اجتماعی مانند حاشیهنشینی، افزایش بیکاری و مصیبتهای اجتماعی آن خواهیم بود.
شاخص درآمد سرانه و ناخالص گلستان مطلوب نیست
وی یادآور شد: شاخصهای درآمد سرانه و درآمد ناخالص استان نسبت به میانگین کشوری مطلوب نیست و درآمد سرانه مردم استان نصف میانگین کشوری است.
وی از گلستان به عنوان دروازه ورود به آسیای میانه نام برد و گفت: این استان با توجه به وجود زیرساخت راهآهن، منطقه آزاد اینچه برون قابلیت ارسال ۳۶۰ قلم کالا به کشورهای اوراسیا را دارد.
نظر شما