ابراز نگرانی اتحادیه اروپا درباره درگیری‌های مرزی آذربایجان و ارمنستان

لندن – ایرنا – سخنگوی سرویس اقدام خارجی اتحادیه اروپا روز چهارشنبه با صدور بیانیه‌ای نسبت به درگیری‌های مرزی بین آذربایجان و ارمنستان که منجر به تلفات جانی شده است ابراز نگرانی کرد.

به گزارش ایرنا، پیتر استانو در این بیانیه که یک نسخه آن در تارنمای اتحادیه اروپا منتشر شد گفت که این اتحادیه به شدت نگران خشونت های اخیر در امتداد مرز ارمنستان و جمهوری آذربایجان است، که متأسفانه منجر به تلفات جانی شده است.

وی افزود: رئیس شورای اروپا، چارلز میشل، در تماسی تلفنی با الهام علی اف، رئیس جمهوری آذربایجان و نیکول پاشینیان، نخست وزیر ارمنستان، درباره اوضاع جاری گفت و گو کرد و خواستار کاهش فوری تنش و احترام کامل به توافق آتش بس شد.

استانو تصریح کرد؛ اتحادیه اروپا از ارمنستان و آذربایجان می‌خواهد که حداکثر خویشتن‌داری را به کار گیرند، از درگیری‌های نظامی فاصله بگیرند و به تعهدات پذیرفته شده در چارچوب بیانیه سه جانبه آذربایجان، روسیه و ارمنستان احترام بگذارند. ما از هر دو طرف می‌خواهیم مذاکرات را از سر بگیرند تا برای حل و فصل مسائل باقی‌مانده از جمله تعیین مرزها تلاش کنند.

وی با بیان اینکه اتحادیه اروپا از بیانیه ۱۵ نوامبر گروه مینسک حمایت می کند تصریح کرد که این اتحادیه بر تعهد خود برای همکاری با ارمنستان و آذربایجان برای کمک به غلبه بر تنش ها و کمک به ساختن قفقاز جنوبی امن، باثبات، آباد و در صلح به نفع همه مردم این منطقه تاکید می کند.

درگیری ها میان نیروهای نظامی جمهوری آذربایجان و ارمنستان در مناطق مرزی دو کشور در مسیر شهرستانهای آزاد شده «کلبجر» و «لاچین» به دلیل اختلاف دو طرف در رابطه با محدود مرزی، بار دیگر از سرگرفته شده است.

ارتشهای جمهوری آذربایجان و ارمنستان یکدیگر را به آغاز این درگیریها متهم می کنند، ولی بر اساس آخرین اخبار از صبح امروز از شدت درگیریها کاسته شد و منطقه رو به آرامش رفته است.

وزارت دفاع ارمنستان در گزارشی اعلام کرد که در درگیری های دیروز در مرزهای این کشور با جمهوری آذربایجان، یک نظامی این کشور کشته، ۱۳ نفر اسیر و ۲۴ نفر نیز ناپدید شده اند.

بنابه این گزارش، در نتیجه این درگیری ها، ارمنستان کنترل دو پاسگاه نظامی در نزدیکی مناطق مرزی لاچین و سیونیک را از دست داده است.

وزارت دفاع جمهوری آذربایجان نیز از کشته شدن حدود هفت نظامی خود در این درگیریها خبر داده است. این وزارتخانه همچنین اعلام کرد که ۱۰ نظامی دیگر این کشور مجروح شده و به بیمارستانهای منطقه منتقل شده اند.

این وزارتخانه مدعی شده که نیروهای ارمنستان به دلیل ترس از کشته شدن، مواضع خود را تخلیه کرده و به عقب گریخته اند.

پس از جنگ ۴۴ روزه سال گذشته و امضای بیانیه سه جانبه روسای جمهوری آذربایجان، روسیه و نخست وزیر ارمنستان درباره پایان این جنگ، موضوع تحدید حدود و تعیین مرزها بعنوان یکی از مسایل عمده میان ارمنستان و جمهوری آذرربایجان در دستور کار قرار گرفت.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha