رامین وحدانی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگاران به مناسبت هفته کتاب و کتابخوانی اظهار داشت: این برنامهها شامل رونمایی از ۲ جلد کتاب متعلق به نویسندگان میاندوآبی، عضویت رایگان، بازدید عموم از کتابخانهها، بخشودگی جرایم دیرکرد تحویل کتابهای امانتی، مسابقه خلاصه نویسی کتاب از مقام معظم رهبری بنام "خون دلی که لعل شد" و برگزاری مسابقه کتابخوانی است که طی این هفته در کتابخانههای میاندوآب و همچنین از بستر فضای مجازی اجرا میشود.
وی افزود: نشست کتابخوان در کتابخانه، نشست کتابخوان در مدرسه، شعرخوانی در محفل ادبی در کتابخانه شهید باکری، ارایه خدمات مشاوره ای و روانشناسی، برگزاری کارگاه آموزشی و برگزاری کارگاه نقاشی از جمله برنامههای پیشبینی شده است که به صورت مجازی و حضوری به این مناسبت در میاندوآب اجرا میشود.
وی با اشاره به انعقاد چند مورد تفاهمنامه با مرکز حفظ ارزشهای دفاع مقدس، آموزش و پرورش، امور اجتماعی استانداری آذربایجان غربی، گفت: در طول سال ۱۳۹۹ بیش از ۳۴۰ مورد برنامه فرهنگی در راستای ترویج کتاب و کتابخوانی و امسال نیز ۲۷۵ مورد برنامه به اجرا در آمده است.
رییس اداره کتابخانه های عمومی میاندوآب اظهار داشت: رونمایی از ۱۱ جلد کتاب متعلق به نویسندگان میاندوآبی، اجرای طرح پیک کتاب، به امانت دادن ۶ هزار جلد کتاب از دیگر برنامههایی است که طی سالجاری اجرا شده است.
وحدانی در ادامه با اشاره به مشارکت خیران در ساخت کتابخانه ای در روستای "حاجحسن" در میاندوآب، افزود: حدود ۴۰ درصد هزینه ساخت این کتابخانه توسط خیران تقبل شده و در تلاش هستیم هزینههای دیگر آن را از منابع دولتی یا بنیاد قلمچی تامین کنیم.
وی با بیان اینکه همچنین ۲ قطعه زمین هر کدام هزار مترمربع در کویهای "وکیلکندی" و "قرهورن" برای احداث کتابخانه وقف شدهاست، اضافه کرد: در صورت ساخت این کتابخانه ها سرانه کتابخانه ای در شهرستان افزایش مییابد.
وی در خصوص آخرین وضعیت عمرانی کتابخانه در حال ساخت "علامه دهخدا" میاندوآب هم گفت: ساخت این کتابخانه بیش از ۸۵ درصد پیشرفت فیزیکی دارد و اکنون سقف کاذب و تاسیسات مکانیکی آن در حال اجراست و اگر تخصیص اعتبار آن با مشکل مواجه نشده بود، طی هفته کتاب و کتابخوانی به بهرهبرداری میرسد ولی با این اوصاف در دهه فجر به بهرهبرداری خواهد رسید.
رییس اداره کتابخانههای عمومی میاندوآب با بیان اینکه براساس برنامه زمان بندی شده باید این کتابخانه سال گذشته به پایان میرسید، افزود: با بهرهبرداری از آن که در مرکز شهر قرار دارد، امر رفت و آمد به آن با سهولت خواهد بود و همچنین به تعداد عضویت شهروندان در کتابخانه تاثیر خواهد داشت.
وحدانی بیان کرد: این کتابخانه در ۲ طبقه به مساحت ۴۰۰ مترمربع با کاربری مخزن کتابخانه و قرائت خانه است.
وی ادامه داد: اعتبار اولیه پیشبینی شده برای این کتابخانه ۲۴ میلیارد ریال بود ولی به علت عدم تخصیص به موقع اعتبار کافی، اکنون به دلیل افزایش قیمتها، هزینه تمام شده آن ۷۰ میلیارد ریال خواهد بود.
وی در رابطه با پرداخت سهم نیم درصد کتابخانههای عمومی میاندوآب از سوی شهرداری هم گفت: در این زمینه با مشکل مواجه هستیم، چرا که طی ۲ سال گذشته فقط در زمان شهردار سابق، ۶۰ میلیون ریال پرداخت شده در حالی که سهم کتابخانه ها با توجه به درآمدهای شهرداری میاندوآب سالانه ۲ میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریال است.
وی در پاسخ به سوالی مبنی بر نحوه فعالیت کتابخانهای در خیابان تختی توسط بخش خصوصی، گفت: ابتدا مجوز این کتابخانه مشارکتی بود ولی به دلایلی در سال ۱۳۹۶ مجوز آن از سوی اداره کتابخانههای شهرستان لغو شده و اینکه تابلو سر درب آن هنوز جمعآوری نشده است، پیگیریهای زیادی انجام گرفته ولی تاکنون اقدامی انجام نداده و اگر هم هر اتفاقی در آن محل بیفتد، اداره کتابخانههای عمومی هیچ مسوولیتی ندارد.
رییس اداره کتابخانههای عمومی میاندوآب با بیان اینکه همچنین در سطح شهر همه سالنهای مطالعه غیرمجاز هستند، گفت: مقرر است با همکاری آموزش و پرورش و فرماندهی انتظامی در زمینه فعالیت و عدم قرائت خانهها تصمیم گیری شود.
وحدانی با بیان اینکه مالکان قرائت خانهها مجوز خود را از نهاد کتابخانههای عمومی شهرستان پیگیری کردهاند، گفت: متاسفانه پس از مراجعه، مراحل اداری صدور مجوز را پیگیری نکردهاند.
وی با بیان اینکه کانونهای فرهنگی و هنری مساجد شهرستان هم مجوز ایجاد کتابخانه صادر میکند، باید کتابخانه در محیط مسجد باشد، گفت: همچنین طرح گردش کتاب در ۶ باب آرایشگاه در محل های پرتردد و حتی در روستاها با تعبیه کتاب دایر شده و به ۱۰ محل نیز افزایش مییابد.
در هفت باب کتابخانه میاندوآب ۱۱۷ هزار جلد کتاب وجود دارد.
روزهای ۲۴ تا ۲۹ آبان ماه به عنوان هفته کتاب نامگذاری شده است.
نظر شما