به گزارش ایرنا، علی جمادی روز چهارشنبه در همایش اتحادیه سراسری کانونهای وکلای دادگستری ایران در بوشهر افزود: امروزه اگر قضات تمام تلاش و هم و غم خود را در ارتباط با پرونده تشکیل شده داشته باشند باز به لحاظ تخصصی این امکان وجود ندارد که تمام جوانب پرونده را بدانند و وکیل است که با حوصله بیشتر در جنبه تخصصی در جلسه دادرسی ورود و ناشناختهها را برای محکمه و قاضی آشکار میکند.
وی وکلا را بال قضاوت خواند و بیان کرد: در دادرسی عادلانه بدون تردید قضاوت بدون حضور قاضی و وکیل معنی و مفهموم ندارد.
جمادی ادامه داد: در دستگاه قضایی توقعهایی از کانون وکلا وجود دارد و اینکه در رابطه با کانونهای وکلا بحث خودباروی مهم تر از هر چیز است که باید بخوبی به آن پرداخت شود.
رئیس کل دادگستری استان بوشهر افزود: وکلا با سرمایه عظیمی که دارند نه تنها در قوه قضاییه بلکه در دو قوه دیگر نیاز به حضور آنان احساس میشود.
وی گفت: نتیجه کار وکلا در بین مردم و اثرگذار در امنیت و آرامش است و هیچ نهادی نیز در کشور وجود ندارد که به اندازه کانون وکلا سرمایه این چنینی داشته باشند.
جمادی اظهار کرد: در قوای سه گانه باید از این سرمایه عظیم بویژه در بحث قانونگذاری استفاده بهینه صورت گیرد.
وی افزود: برای نمونه در کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس شورای اسلامی برخی از نمایندگان که تحصیلات حقوقی و قضایی دارند که در این کمیسیون کمتر حضور دارند که باید این مهم مورد بحث و کارشناسی و آسیب شناسی قرار گیرد.
رئیس کل دادگستری استان بوشهر ادامه داد: بحث مطالبات مربوط به قراددها که در راس پروندههای ورودی به دادگاهها است، ناشی از نبود آگاهی و توجه است.
جمادی افزود: وکلا با ظرفیت خوب خود میتوانند در بین مردم گاهی لازم را ایجاد کنند تا مسائل و مشکلات مردم در زمینه مطالبات و سایر موارد به حداقل برسد.
وی گفت: نیاز دستگاه قضایی به وکلا آشکار و امری پوشیده نیست و از وکلا این توقع وجود دارد که در پروندههای صلح و سازش و جرائم قابل گذشت اساس کار باشند.
جمادی ادامه داد: همان طور که علوم پیشرفت کرده و دارای زیرشاخه های متعددی هستند، علم حقوق نیز باید در این زمینه بحث و بررسی کند و میطلبد فعالیت تخصصی در زمینه های مختلف به عنوان یک راهکار در اتحادیه کانون وکلا وجود داشته باشد.
جمادی تاکید کرد: در صورت امکان صدور پروانههای وکالت در زمینه خاص، مدنظر باشد و صادر شود زیرا کمبود و نبود وکالت تخصصی در برخی پروندهها که عنصر خارجی وجود داردو نیاز به کار کارشناسی و تخصصی است بخوبی نمایان است.
جمادی اظهار کرد: همچنین با استفاده از ظرفیت کانون وکلا باید کمک به فرهنگ حقوقی و قضایی جامعه با استفاده از ظرفیت مجازی محقق شود.
وی یادآور شد: کانون وکلا از باید از ظرفیت صدا و سیما استفاده کند که تحقق این مهم نیازمند به مطالبهگری است.
جمادی افزود: در دادگستری استان بوشهر پیشگیری از وقوع جرم و داوری بدون وکیل سرانجامی ندارد که این مهم نیز جنبه دیگری از اهمیت وجود کانون وکلا است.
همایش سراسری کانون های وکلای کشور در بوشهر در روزهای ۲۶ و ۲۷ آبان ماه جاری برگزار میشود.
نظر شما