تخصیص اعتبار مرمت گنبد سلطانیه ارمغان سفر وزیر میراث فرهنگی به زنجان

زنجان - ایرنا - وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در سفر خود به استان زنجان از اختصاص بودجه برای مرمت محوطه گنبد سلطانیه و اعطای تسهیلات به صنعتگران و فعالان این بخش خبر داد و این مهم را گامی در توسعه این بخش بیان کرد.

وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در دهمین سفر رییس جمهوری به این استان به عنوان نماینده دولت به شهرستان سلطانیه سفر کرد و سپس در برنامه های مختلف شهر زنجان حضور یافت.

بر این اساس سیدعزت الله ضرغامی سفر خود را از ابهر آغاز کرد و با حضور در محل اجرای پروژه گردشگری پاسارگاد در ابهر، به وضعیت این پروژه رسیدگی کرد.

وی، در این بازدید با اشاره به قابلیت‌ها و ظرفیت‌های گردشگری شهرستان ابهر از روند رو به رشد صنعت گردشگری در این منطقه اظهار رضایت کرد و افزود: یکی از اهداف مهم سفرهای استانی این وزارتخانه رسیدگی به پروژه‌های عمرانی است،

وی اضافه کرد: حجم سرمایه‌ گذاری‌ انجام‌شده در حوزه گردشگری شهرستان ابهر قابل‌تحسین است که موجب رشد و ارتقای گردشگری استان زنجان خواهد شد.

فاز نخست پروژه پاسارگاد ابهر شامل رستوران، بازارچه، جایگاه‌ سوخت و تعمیرگاه است که با اعتبار ۳۲۰ میلیارد ریال با اشتغال‌زایی ۵۹ نفر به بهره‌برداری رسیده است.

فاز دوم این مجتمع که در دست احداث است با اعتبار ۵۲۰ میلیارد ریال و با اشتغال‌زایی ۱۲۰ نفر شامل رستوران سنتی با ۷۵۰ مترمربع زیر بنا، ۱۳ واحد اقامتی با ۴۰ تخت، واحدهای تجاری با ۷۰۰ مترمربع زیربنا و رستوران بین‌المللی است که به‌زودی به بهره‌برداری می رسد.

فاز دوم این مجتمع بین‌راهی در محور زنجان به تهران که یکی از مسیرهای پرتردد کشور می باشد در حال احداث است.  با راه‌اندازی این مجتمع بین راهی زمینه‌ بسیار مناسب برای ارائه خدمات به گردشگران فراهم خواهد شد.

همچنین این عضو کابینه سیزدهم به شهرستان سلطانیه و ارد شد و از گنبد جهانی سلطانیه بازدید کرد.

وی در ادامه با اشاره به اثر بی نظیر گنبد جهانی سلطانیه افزود:با وجود اینکه گنبد سلطانیه یکی از ۲۶  اثر ثبت شده جهانی در کشور است به دلیل برخی مشکلات و تامین نشدن اعتبار این اثر جهانی به نحو  صحیحی نگهداری نشده است.

ضرغامی با بیان اینکه در خصوص نگهداری این بنای جهانی به مسئولان ذیربط تذکر داده شده است ادامه داد: نیاز است محوطه گنبد سلطانیه وضعیت بهتری پیدا کند و از نظر دسترسی، زیبایی شناسی و حفظ محوطه آن باید اقدام لازم صورت گیرد.

وی اظهار داشت: برای حفاظت بهتر از گنبد سلطانیه زنجان مشکلاتی وجود دارد اما از محل اعتبارات در نظر گرفته شده برای محوطه سازی این اثر جهانی هزینه خواهد شد.   

وزیر میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری با اشاره به اینکه سلطانیه و شهر زنجان به رغم ظرفیت های بالای گردشگری و میراث فرهنگی از زیر ساخت لازم گردشگری برخوردار نیست گفت: سلطانیه از نظر زیر ساخت هایی چون مراکز اقامتی، هتل و مهمانسراها حتی شبکه بومی گردی بخوبی برخوردار نیست لذا در این راستا تسهیلاتی در اختیار متقاضیان قرار می گیرد.

ضرغامی همچنین به مشکل حریم گنبد سلطانیه اشاره کرد و گفت: مشکلات مربوط به حریم این اثر جهانی با کمک مردم و کمیته های فنی کارشناسی بررسی خواهد شد.

 پرداخت تسهیلات کم بهره به متقاضیان طرح های گردشگری 

 وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی با اعلام پرداخت تسهیلات کم بهره به متقاضیان طرح های گردشگری نیز  گفت: متقاضیان ایجاد زیر ساخت‌های گردشگری و صنایع دستی می توانند از این تسهیلات بهره مند شوند.

 سیدعزت الله ضرغامی در جمع خبرنگاران افزود: در مدت زمان کوتاه از آغاز دولت سیزدهم در راستای حفظ آثار تاریخی و گردشگری کشور اقداماتی آغاز شده است که از جمله احیای تبصره ۱۸ و تامین اعتباری به میزان یک هزار و ۳۰۰ میلیارد تومان است.

وزارت میراث فرهنگی در بروکراسی منفی غرق شده است

 وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی به مشکلات این وزارتخانه نیز اشاره کرد و با بیان اینکه بخش زیادی از این وزارتخانه در بروکراسی  منفی غرق شده است گفت: از کارکنان این وزارتخانه خواسته شده در راستای حل برخی مشکلات و مسایل ساده سازی کنند و خود شخصا هزینه این اقدام را می پردازم.  بایدکار مردم انجام شود.  در این میان بروکراسی کشنده ای که بلای جان کارهای اجرایی شده باید دور ریخته شود.

ضرغامی با اشاره به اینکه در این راستا آموزش های لازم به مدیران و کارکنان این وزارتخانه داده می شود تا رسیدگی به کار مردم را در اولویت قرار دهند افزود: مدیران این وزارتخانه باید پس از بررسی دقیق یک پرونده اقدام کنند، وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی مدیر خلاق و شجاع می خواهد،  مدیر ترسو نیاز ندارد.

وی با استقبال از انتقاد و پیگیری های مردم از این وزارتخانه اظهار داشت: اطلاع رسانی مردم اثر گذاری بهتری در رفع نواقص و مشکلات دارد و فرصتی برای این وزارتخانه است.  

تاکید وزیر میراث فرهنگی بر نوآوری در بسته بندی محصولات صنایع دستی

این مسوول همچنین به موضوع  نوآوری در بسته‌بندی محصولات صنایع‌ دست اشاره کرد و گفت  که کاربردی کردن آن متناسب با نیاز جامعه از راهکارهای جلب توجه مردم به این صنعت به شمار می رود.

وی، شامگاه  پنجشنبه در بازدید از ۳۰ نوع بسته‌بندی محصولات صنایع‌دستی استان زنجان از قبیل ملیله‌کاری، چاروق دوزی، گیوه‌بافی، انواع چاقو  در بنای تاریخی رختشویخانه افزود:بسته‌بندی خوب صنایع‌دستی می‌تواند موجب موفقیت در عرضه محصول در بازارهای داخلی و بین‌المللی شود.

وی اضافه کرد: رفع دغدغه هنرمندان در تامین بازار فروش، زمینه‌ساز نوآوری در تولید صنایع‌دستی است و این موضوع از اهمیت ویژه ای برخوردار است.

این عضوکابینه سیزدهم با بیان اینکه بسته‌بندی نخستین مرحله برخورد مشتری با محصول صنایع‌دستی است، گفت: طراحی، رنگ و تناسب بسته‌بندی با محصولات، عناصری در راستای ارتقای کیفی محصول هستند که باید مورد توجه قرار گیرند.

وزیر میراث‌ فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی ادامه داد: نقش بسته‌بندی در بازاریابی محصولات صنایع‌دستی، نقشی پررنگ و تعیین‌کننده است که حتی می‌تواند موجب شکست و یا موفقیت محصول در بازار داخلی و یا بازار بین‌المللی شود.

ضرغامی همچنین در ادامه برنامه کاری خود در سفر به استان زنجان،  از بنای تاریخی رختشویخانه بازدید کرد.

معماری و فرهنگ ایرانی به جهانیان معرفی شود

وی اظهار داشت: باید معماری، فرهنگ و هنر اصیل نیاکانمان را زنده نگه داریم و آنها را به جهانیان معرفی کنیم.

 ضرغامی  در جریان بازدید از مراحل مرمت اولین بوتیک هتل زنجان افزود:بوتیک هتل زنجان که تلفیقی خلاقانه از علم،  فرهنگ و هنر است، با مساحت ۶۰۰ مترمربع، تمام نمادهای طراحی و معماری ایرانی اسلامی را به زیبایی هرچه‌تمام‌تر در دل خود جای‌داده است.

وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در جریان بازدید از بازارچه صنایع‌دستی شهر زنجان با صنعتگران این بازارچه گفت‌وگو کرد و در جریان مشکلات و خواسته‌های آنها  قرار گرفت.

وی گفت: تولید صنایع‌دستی علاوه بر حفظ رشته‌های هنری اصیل می‌تواند به ایجاد اشتغال کمک کند و چرخه اقتصادی را به گردش درآورد.

ضرغامی همچنین در بازدید از بازارچه صنایع‌دستی زنجان فعالیت‌های انجام‌شده در این بازارچه را مثبت ارزیابی کرد.

در این بازارچه صنایع‌دستی متنوع از جمله ملیله، انواع مختلف ظروف مسی، چاروق دوزی، عروسک‌های سنتی، انواع صنایع چوب، چرم، تراش سنگ‌های قیمتی و نیمه قیمتی، گلیم  عرضه می‌شود.

 برنامه  ریزی جدید برای حفظ میراث جهانی گنبد سلطانیه 

وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در  پایان بخش برنامه کاری خود در شورای اداری،  با بیان اینکه گنبد سلطانیه افتخار بزرگی برای ملت ایران است، گفت: ۲۶ اثر جهانی داریم و این مهم به معنای این است که این آثار متعلق به همه مردم دنیاست، مدنیت و تمدن بشری خود را صاحب این اثر تاریخی در زنجان می داند.  

 ضرغامی افزود:  گنبد سلطانیه ۹۰۰ سال سرپا ایستاده و البته خود مردم خوب، متدین و مجاهد سلطانیه در این مدت این اثر تاریخی را حفظ می کنند.

وی با بیان اینکه سید علی غفاری که مرمتکار زنجانی است بیش از ۵۰ سال است که از دوران نوجوانی در حال مرمت این گنبد تاریخی است، تاکید کرد: جز بوسیدن دست های این مرمت کار هیچ چیزی به ذهنم نرسید و کار این شخص مدنیت، اخلاق و فرهنگ بوده و زنجان مملو و مشحون از این افتخارات است.

وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گفت: باید در این حوزه هم بودجه برای مرمت تخصیص دهیم بویژه محوطه سلطانیه در خور و شایسته این اثر تاریخی نیست.

ضرغامی یادآوری کرد: دستور دادم برنامه ریزی جدیدی برای محوطه گنبد سلطانیه انجام شود.

وی به صنایع دستی زنجان اشاره و خاطر نشان کرد : کار هنرمندان مس، گلیم، چاقو و چاروق کار فوق العاده هنری است و جلسه ای با پیشکسوتان ملیله کار در محل رختشویخانه تشکیل شد و در خصوص عرضه محصولات آنها در تهران و هم اعطای تسهیلات در محل تصمیم گیری کردیم.

این مسوول همچنین در برنامه کاری خود از کتاب دو زبانه و جامع "ملیله زنجان" رونمایی کرد  و  در جریان تصویربرداری سریال "قونشولار" قرار گرفت و همچنین موزه مشارکتی صنایع‌دستی استان زنجان را افتتاح کرد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha