۲۹ آبان ۱۴۰۰، ۸:۰۰
کد خبرنگار: 1368
کد خبر: 84547871
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

تلاش برای ارتقای فرهنگ ، دستاورد سفر کمیسیون فرهنگی مجلس به اصفهان

اصفهان- ایرنا- اعضای کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی با هدف بررسی مسائل فرهنگی در حوزه‌های مختلف اعم از گردشگری و مؤسسات فرهنگی و نیز آسیب شناسی این مشکلات، سه روز آخر هفته گذشته به استان اصفهان سفر کردند تا از نزدیک با موانع و مشکلات عرصه فرهنگ  این خطه آشنا شوند.

به گزارش ایرنا،  اعضای کمیسیون فرهنگی مجلس در سفر چند روزه خود به اصفهان در جلسه شورای فرهنگ عمومی حضور یافتند  و به میان فعالان مراکز فرهنگی و میراث فرهنگی و نخبگان رفتند و با امام جمعه، شهردار و اعضای شورای شهر اصفهان دیدار کردند.

اعضای کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی در نخستین روز از سفر خود ابتدا در جلسه شورای فرهنگ عمومی استان اصفهان شرکت کردند.

دستاورد سفر اعضای کمیسیون فرهنگی مجلس به پایتخت فرهنگ و تمدن ایران

کم نظیر بودن همگرایی و همراهی امروز سران قوا

نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی در جلسه شورای فرهنگ عمومی استان اصفهان گفت: همگرایی و همراهی فکری، فرهنگی امروز سران سه قوه فرصت کم نظیری را در کشور به‌وجود آورده است.

امیرحسین بانکی‌پورفرد افزود: تفکر لیبرال و فن‌سالار به‌ویژه در عرصه فرهنگ با نگاه رهبر معظم انقلاب فاصله زیادی داشت اما همگرایی و همفکری  امروز فرصت ویژه‌ای را برای تحول در کشور ایجاد کرده است.

نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی و عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی با اشاره به حضور سه نفر از نمایندگان مردم اصفهان در این کمیسیون، اظهار داشت: چگالی و ظرفیت اصفهانی‌ها در کمیسیون فرهنگی مجلس زیاد است و این مساله زیبنده این استان به‌عنوان پایتخت فرهنگ و تمدن ایران اسلامی است.

وی با اشاره به سفر اعضای کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی به اصفهان اضافه کرد: شناسایی ظرفیت‌های فرهنگی این استان و آشنایی اعضای این کمیسیون با مسائل و مشکلات اساسی اصفهان در حوزه فرهنگ از مهم‌ترین اهداف این سفر است.

به گفته وی، برنامه‌های موازی و سنگینی برای این سفر در نظر گرفته‌شده است.

بانکی پور بابیان اینکه تاکنون سه مورد از این سفرها توسط اعضای کمیسیون فرهنگی به استان‌های مختلف کشور برگزارشده است ابراز امیدواری کرد که تصمیمات کلان لازم در این سفر برای اصفهان گرفته شود.

وی خاطرنشان کرد: اصفهان از ظرفیت‌های فرهنگی بسیاری برخوردار است و از طرفی این استان با محرومیت‌ها و فشارهایی هم مواجه است که اعضای کمیسیون فرهنگی به‌خوبی با این ظرفیت‌ها آشنایی دارند.

نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی همچنین گفت که این استان با تعارض شدید فرهنگی مواجه است؛ ازیک‌طرف دارای ظرفیت‌های بسیار بالای فرهنگی است و از طرف دیگر محرومیت توأم با مظلومیت دارد که باید موردتوجه قرار گیرد.

دستاورد سفر اعضای کمیسیون فرهنگی مجلس به پایتخت فرهنگ و تمدن ایران

ورود جدی برای میدانی شدن مصوبات شورای فرهنگ عمومی

رییس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی نیز روز پنجشنبه در شورای فرهنگ عمومی استان اصفهان در استانداری گفت: مصوبات شورای فرهنگی باید میدانی باشد و نباید تنها به تصویب چند موضوع که شاید ربطی به جامعه ندارد اکتفا شود.

حجت‌الاسلام‌ مرتضی آقاتهرانی افزود: بنا به تأکید رهبر معظم انقلاب باید مسوولان بین مردم حاضر و با نیازها و مشکلات آن‌ها آشنا شوند زیرا این انقلاب مردمی است.

وی افزود: اکنون بدحجابی به عریانی تبدیل‌شده است و دشمن دارد روی این مساله مدیریت و کار می‌کند درحالی‌که باید این موضوع توسط مسوولان و کارشناسان فرهنگ مدیریت شود.

وی یادآور شد: رهبر معظم انقلاب در بیانیه اخیر شورای انقلاب فرهنگی تأکید کردند که باید قرارگاه سیاست‌گذاری برای موضوعات فرهنگی تشکیل شود زیرا اکنون باوجود دولت انقلابی و  مجلسی که نسبت به همه دوره‌ها انقلابی‌تر است فرصت خوبی ایجادشده است.

وی تصریح کرد: انقلابی بودن به آن معناست که باید درصحنه و معرکه بود و پای عمل ایستاد و میدانی عمل کرد.

رییس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی  همچنین در جمع خبرنگاران بر فعال شدن شورای فرهنگ عمومی در استان‌ها تأکید کرد و گفت: با تغییری که در دولت ایجاد شد و حساسیتی که وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی نسبت به این مساله دارد باید شوراها در کشور فعال شوند.

حجت‌الاسلام آقاتهرانی همچنین از افزایش بودجه فرهنگی از نیم درصد به دو و نیم تا سه و نیم درصد اشاره کرد و گفت: این مهم یک تحول بود که در مجلس به‌ویژه در کمیسیون فرهنگی روی داد که باید از این بودجه به‌درستی استفاده شود.

وی گفت: از مهم‌ترین اقدامات گروه فرهنگی مجلس می‌توان به تصویب قانون جوانی جمعیت و خانواده اشاره کرد که در مدت ۶ تا هفت ماه به نتیجه رسید و مورد تأکید رهبر معظم انقلاب نیز بوده است.

وی در پایان در رابطه با پیشنهاد تغییر نام‌گذاری روز ایثار شهادت مردم اصفهان در ٢۵ آبان به هفته‌ای به این نام گفت: این مهم در شورای انقلاب فرهنگی و گروه فرهنگی مجلس مطرح و پیگیری خواهد شد.

همایش شورای فرهنگ عمومی استان با حضور استاندار و اعضای کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی در استانداری اصفهان برگزار شد.

نمایندگان عضو کمیسیون فرهنگی مجلس همچنین با آیت الله سید یوسف طباطبایی نژاد نماینده ولی فقیه و امام جمعه اصفهان و جمعی از فعالان فرهنگی استان دیدار داشتند.

دستاورد سفر اعضای کمیسیون فرهنگی مجلس به پایتخت فرهنگ و تمدن ایران

اقدامات اساسی لازمه ارتقای فرهنگی

امام جمعه اصفهان در دیدار اعضای کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی گفت: ارتقای فرهنگی با حرف زدن میسر نمی‌شود و نیازمند تصمیمات و اقدامات اساسی است.

آیت‌الله سید یوسف طباطبایی نژاد افزود: همان‌طور که رهبر معظم انقلاب بیان کردند ما در مسائل فرهنگی عقب هستیم بنابراین مسوولان باید به این حوزه نگاه ویژه داشته باشند.

نماینده ولی‌فقیه در استان و امام‌جمعه اصفهان اضافه کرد: ترویج بی‌حجابی یکی از ابزارهایی است که دشمنان برای جنگ با ایران در دستور کار قرار داده‌اند.

وی با بیان اینکه اماکن عمومی باید بیشتر موردتوجه باشد خاطرنشان کرد: باید به این نکته توجه داشت که ما کشور اسلامی هستیم و مباحث فرهنگی را نیز بر اساس همین موازین اسلام باید تبیین کنیم.

دستاورد سفر اعضای کمیسیون فرهنگی مجلس به پایتخت فرهنگ و تمدن ایران

اعضای کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی ظهر روز پنجشنبه در ادامه سفر به اصفهان از پروژه مجموعه سالن های اجلاس سران بازدید کردند.

کار ساخت مجموعه سالن‌های مرکز همایش‌های بین‌المللی اصفهان به‌عنوان یک طرح چندمنظوره و با هدف میزبانی اجلاس سران کشورهای غیرمتعهد در ایران از سال ۱۳۸۹ آغاز شد و مراحل اول و دوم این مرکز در دولت قبل افتتاح شد.

همچنین اعضای کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی عصر پنجشنبه با فعالان حوزه اقتصاد فرهنگ استان دیدار داشتند و به ارائه گزارش درباره فعالیت‌های خود پرداخته و مشکلات و دغدغه‌های خود را مطرح کردند.

این مجموعه‌های فرهنگی در حوزه غذای طیب، صنایع دستی، تولید پوشاک، ازدواج آسان، مشاوره، حفظ قرآن، تولید هدایای فرهنگی، حمایت و دفاع از حقوق جنین و سایر فعالیت‌های فرهنگی فعال هستند.

مهمترین دغدغه های این فعالان فرهنگی بودجه، بیمه و محل فعالیت بود که اظهار داشتند اگر موانع موجود حل و فصل شود بی‌شک با قدرت و انگیزه بیشتری به کار خود در حوزه اقتصاد فرهنگ ادامه خواهند داد.

حل مشکلات مالیاتی و محاسبه آن خارج از فعالیت‌های اقتصادی مورد دیگری بود که این فعالان فرهنگی خواستار آن بودند.

همچنین برخی از این مراکز فرهنگی برای ۲ هزار نفر اشتغالزایی کرده بودند که مورد استقبال اعضای کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی قرار گرفت و پیشنهاد تسری آن به سایر استان‌ها و مناطق کشور را دادند.

توجه به مقوله خانواده، حمایت از حقوق جنین و مقابله با سقط جنین از دیگر فعالیت‌های این مراکز است که به شبکه‌سازی در کل کشور برای این امر انجامیده است.

دستاورد سفر اعضای کمیسیون فرهنگی مجلس به پایتخت فرهنگ و تمدن ایران

اختصاص ۷۰۰ میلیارد تومانی برای حمایت از مراکز فرهنگی

نایب رییس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی در دیدار با فعالان مراکز فرهنگی اصفهان در نشستی با عنوان اقتصاد فرهنگ با اشاره به پیگیری گسترده مجلس در بخش فعال‌سازی اقتصاد فرهنگ گفت: ۷۰۰ میلیارد تومان در مجلس برای حمایت از موسسه های فرهنگی، قرآنی و ادبی اختصاص یافته است.

غلامرضا منتظری افزود: از این بودجه ۷۵ میلیارد تومان برای استان‌ها و ۷۵ میلیارد تومان برای موسسه های دارای فعالیت‌های ملی پیش‌بینی شده است که تا پایان امسال محقق خواهد شد.

وی بیان کرد: داشتن رویکرد فرهنگی، توجه به آسیب‌های اجتماعی و حوزه خانواده سه شاخصه مورد نیاز برای این نوع فعالیت‌هاست.

نائب رییس کمیسیون فرهنگی مجلس ادامه داد: مراکز فرهنگی فعال می‌توانند در سامانه مراکز فرهنگی کشور ثبت‌نام کنند.

رییس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی نیز در این نشست گفت: فعالیت‌ در حوزه اقتصاد فرهنگ را فعالیتی فردی و منطقه‌ای نمی‌دانم بلکه این نوع فعالیت‌ها مربوط به کل نظام و فرهنگ اسلامی است.

حجت‌الاسلام‌والمسلمین مرتضی آقاتهرانی افزود: مجموعه‌های فرهنگی با یکدیگر ارتباط بهتر و موثرتری برقرار کنند.

وی از مجموعه‌های فرهنگی فعال در امر اقتصاد کشور خواست تا در راستای توسعه اقتصاد فرهنگ به مجلس شورای اسلامی کمک کنند.

رییس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی اظهارداشت: باید حوزه اقتصاد فرهنگ آسیب‌شناسی شود و مجلس نیز برای رفع مشکلات موجود در این زمینه تلاش خواهد کرد.

وی ورود مجموعه‌های فرهنگی اصفهان به عرصه اقتصاد فرهنگ را بهتر از سایر استان‌ها دانست و گفت: این فعالیت‌ها راه را برای سایر مجموعه‌های فرهنگی هموار می‌کند.

حجت الاسلام آقاتهرانی بیان کرد: در اسلام فعالیت اقتصادی برای بی‌نیاز کردن افراد زیر پوشش و عیال خود، مجاهدت در راه خداست و مردم هر کشوری نیز عیال نظام هستند و باید از راه حلال و طیب امرار معاش کنند که اقتصاد فرهنگ اقتصادی پاک است.

پیشرو بودن مراکز فرهنگی اصفهان در حوزه اقتصاد فرهنگ

عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی همچنین در حاشیه نشست فعالان مراکز فرهنگی اصفهان با اعضای کمیسیون فرهنگی مجلس گفت: مراکز فرهنگی اصفهان در حوزه اقتصاد فرهنگ، پیشرو کشور هستند.

امیرحسین بانکی پور فرد افزود: مراکز فرهنگی اصفهان الگوهای خوب اقتصادی ارائه کرده‌اند که برای نمایندگان مجلس بسیار جالب توجه بود.

وی بیان کرد: در حوزه صنایع دستی، غذای طیب و خدمات اجتماعی مراکز فرهنگی خوبی در اصفهان فعالیت ‌دارند.

نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: کمیسیون فرهنگی مجلس در تلاش برای شناسایی و رفع موانع موجود بر سر راه مراکز فرهنگی به ویژه کانون های فرهنگی فعال در زمینه اقتصاد فرهنگ هستند.

وی ادامه داد: مقرر شده تا در مجلس کالای فرهنگی تعریف کنیم و شرایط کالای فرهنگی و کالای اقتصادی را از هم جدا کرده و نیز فهرستی از موانع موجود برای فعالیت‌های اقتصادی حوزه فرهنگ را تهیه و درصدد رفع آن برآییم.

این نمایندگان مجلس پنجشنبه شب به زیارت شهدای این شهر شهیدپرور در گلستان شهدای اصفهان رفتند و سپس بازدیدی از منطقه حاشیه نشین حصه داشتند.  

اما اعضای کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی روز جمعه در ادامه سفر به اصفهان در ۲ جلسه شورای اسلامی شهر و فعالان فرهنگی اصفهان حضور یافتند.

حجت الاسلام مرتضی آقاتهرانی پیش از ظهر جمعه در نشست فعالان فرهنگی مجموعه‌های فرهنگی اصفهان ضمن تاکید به طرح گره‌های فرهنگی و مطالبات پیرامون مسائل فرهنگی از فعالان فرهنگی درخواست کرد راهکارها و چالش‌های پیشنهادی را ارائه دهند تا از طریق این کمیسیون حل‌وفصل شود.

حجت الاسلام آقاتهرانی رییس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی نیز پیش از خطبه های این هفته نمازجمعه اصفهان به ایراد سخنرانی پرداخت.

دستاورد سفر اعضای کمیسیون فرهنگی مجلس به پایتخت فرهنگ و تمدن ایران

صرف زمان جوانان به مشغول بودن در فضای مجازی

حجت‌الاسلام مرتضی آقاتهرانی در سخنرانی پیش از خطبه‌های نماز جمعه اصفهان به ارائه گزارشی از کمیسیون فرهنگی مجلس پرداخت و گفت: ما در این دوره سفرهای خود را به همراه اعضای کمیسیون از مشهد آغاز کرده و قصد داریم در سفر به استان‌ها مسائل فرهنگی آنها را واکاوی کنیم.

وی با اشاره به سفر  اخیر خود به اصفهان به شرح مشکلات فرهنگی نقاط محروم اصفهان،بازدید از سالن اجلاس، نشست با فعالان فرهنگی و اعضای شورای اسلامی شهر اصفهان پرداخت.

رییس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی در بخشی از صحبت‌های خود اظهار داشت: صرف بسنده  کردن به اینترنت به‌عنوان یک ابزار ارتباطی، به خودسازی جوانان منتهی نمی‌شود، جوانان ما باید موعظه و کلام الهی را بشنوند و بهترین آن را در زندگی به‌کارگیرند.

وی افزود: وقت برخی جوانان در فضای مجازی بیهوده هدر می‌رود که باید راهکار ویژه‌ای برای آن اندیشیده شود.

همچنین کمیسیون فرهنگی مجلس عصر جمعه با حضور فعالان فرهنگی در خانه مشروطه اصفهان برگزار شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha