اولویت آموزش فنی کارگران برای ایجاد مشاغل جدید

تهران- ایرنا- یک کارشناس حوزه کار گفت: برای افزایش سهم اشتغال و ایجاد مشاغل جدید، آموزش فنی و حرفه‌ای کارگران در رسته‌های شغلی مختلف به عنوان یک اولویت در دستور کار قرار گیرد.

به گزارش ایرنا، زیست‌بوم اشتغال در دولت سیزدهم با هدف ایجاد به‌طور میانگین سالیانه یک میلیون شغل با حضور رئیس جمهوری در آبان ماه امسال رونمایی شد. این زیست‌بوم ۲ الزام در زمینه تکنیک‌ها و روش‌های ایجاد اشتغال و هماهنگی در سطح کلان برای عملیاتی شدن ظرفیت‌ها و زیرساخت‌های کشور در راستای اشتغال آفرینی بر روی ۲۲ رسته شغلی است که بر اساس آن۲ گروه افراد بیکار و افراد فاقد شغل شایسته را به عنوان مخاطب در نظر دارد و تلاش می‌کند برای افراد بیکار شغل ایجاد کرده و وضعیت شغلی افراد فاقد شغل شایسته را نیز بهبود بخشد.

وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و بانک مرکزی موظف هستند تا قواعد و منابع تامین مالی را برای شبکه بانکی تنظیم و در جلسه آتی شورای عالی اشتغال ارائه کنند تا در صورت تصویب، بانک‌ها از روش‌های تامین مالی مبتنی بر قرارداد و مبتنی بر زنجیره ارزش استفاده کنند. در این روش ایجاد اشتغال قطعی است و امکان جابه‌جایی منابع وجود ندارد.

«حجت الله عبدالملکی» وزیر کار، تعاون و رفاه اجتماعی نیز در نخستین جلسه شورای عالی اشتغال کشور در دولت سیزدهم از تصویب ایجاد یک میلیون و ۸۵۰ هزار فرصت شغلی تا پایان ۱۴۰۱ با همکاری بخش خصوصی خبر داد و گفت: ۲۰ مصوبه برای ایجاد هماهنگی لازم میان دستگاه‌ها تصویب شد، همچنین ۱۶ توافقنامه نیز مورد تایید برای امضا اعلام شد.

طبق آخرین آمار از سوی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، حدود ۲.۴ میلیون نفر بیکار و ۲.۲ میلیون نفر دارای اشتغال ناقص یا ناپایدار هستند، همچنین حدود ۲ میلیون نفر ناامید از یافتن کار در کشور داریم که جزو جمعیت فعال نیستند. طبق آمارها، ۹.۷ میلیون نفر نیز با اشتغال کم درآمد روبرو هستند و ۴.۵ میلیون نفر دارای اشتغال غیر رسمی بوده و بیمه ندارند.

«احمدرضا معینی» یکی از کارشناسان حوزه کار در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: اکنون بسیاری از کارخانه‌ها و کارگاه‌های بزرگ نیاز به کارگر فنی دارند که به این مساله به طور جدی ورود نشده است.

وی ادامه داد: باید کارگران فنی و کاربلد را در حوزه تراشکاری و سی ان سی و بسیاری از رشته های دیگر تربیت کرد از این رو سازمان فنی و حرفه‌ای در این زمینه باید قوی‌تر نسبت به قبل وارد شده و نیروهای کارآمد و فنی وارد جامعه کند.

عضو هیات مدیره کانون عالی شوراهای اسلامی کار با اشاره به اینکه در حال عبور از مشاغل سنتی به مشاغل مدرن هستیم، گفت: با توسعه تکنولوژی ها نیاز به کارگران فنی و با مهارت نسبت به کارگران ساده بیشتر شده است اکنون بسیاری از کارخانه‌های بزرگ و تخصصی نیازمند نیروهای متخصص فنی هستند.

وی بیان داشت: حتی دانش آموختگان دانشگاهی نیز باید در کنار آموزش‌های تئوری و نظری، دوره‌های مهارتی را در محیط کار واقعی بیاموزند.

معینی اضافه کرد: باید از ظرفیت کارگاه‌ها و کارخانه‌ها برای آموزش نیروی انسانی و کارگران استفاده کرد.

وی با تاکید بر اینکه نقش سازمان فنی و حرفه‌ای در ارائه آموزش‌های مهارتی غیرقابل انکار است، گفت: این نهاد با شناسایی مشاغل جدید در ارائه آموزش‌ها و تربیت نیروهای انسانی فنی نقش بسزایی دارد.

فعال بازار کار ابراز کرد: فراهم‌سازی بستر اشتغال تنها وظیفه یک دستگاه خاص نیست بلکه برای رونق تولید و حرکت همگام با فناوری و تکنولوژی‌ها نیاز به هماهنگی همه دستگاه‌ها هستیم.

وی افزود: هر سازمانی باید نگاه کلان به اشتغال داشته باشد و در این زمینه نسبت به وظایف محوله خود اقدام کند ضمن اینکه نقش بخش خصوصی نیز در ایجاد مشاغل مهم است. در همین راستا باید تسهیل در فعالیت بخش خصوصی، رفع موانع موجود، تزریق تسهیلات، سرمایه گردش، نظارت بر عملکرد کارخانه‌ها و کارگاه‌ها، حمایت‌های قانونی و اصلاح قوانین ضروی است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha