«علی صفری» روز شنبه در نشست با فعالان حوزه صنایع تبدیلی و غذایی بخش کشاورزی استان مرکزی افزود: صنایع تبدیلی و غذایی ۲۵ درصد ظرفیت صنایع کشور و استان مرکزی را به خود اختصاص داده و داشتن تشکل برای انتقال مشکلات آنها به مسئولان ضروری است.
سرپرست سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی خاطرنشان کرد: بازاریابی برای عرضه محصولات، کمبود نقدینگی و نیاز مبرم به تقویت مدیریت از موضوعاتی است که واحدهای صنایع تبدیلی این استان با آن دست به گریبان هستند و نیاز است که شاغلان این بخش در صندوق توسعه بخش کشاورزی وارد شوند و این صندوق در آینده تامینکننده سرمایه درگردش آنان باشد.
صفری افزود: ۴۹ درصد منابع مالی صندوق توسعه بخش کشاورزی از سوی دولت و بقیه باید توسط بهرهبرداران تامین شود.
وی ادامه داد: صنایع تبدیلی از جمله حلقههای مهم در فرآوری محصولات کشاورزی است که تاکنون کمتر مورد توجه بوده و باروری ظرفیتهای این بخش علاوه بر افزایش تولید، اشتغال و تولید ثروت را رقم میزند.
سرپرست سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی گفت: میزان کشت قراردادی در کشور و استان یک درصد است که بالا بردن این شاخص تا ۲۰ درصد در مدت چهارسال آینده در دستور کار وزارت جهاد کشاورزی قرار دارد.
صفری افزود: صنایع تبدیلی یکی از بالهای مهم توسعه کشت قراردادی است و توسعه کشاورزی قراردادی در استان مرکزی و کشور نیازمند توجه هرچه بیشتر به این صنعت دارد.
وی، افزایش بهرهوری محصولات بخش کشاورزی را از جمله اولویتهای صنایع تبدیلی و تکمیلی عنوان کرد.
سرپرست سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی گفت: ایجاد یکهزار و ۶۰۰ اشتغال در حوزه کشاورزی سال ۹۸ برای این استان تعهد شده بود که یکهزار اشتغال آن در بازه زمانی اشاره شده در بخش صنایع تبدیلی و تکمیلی بود.
استان مرکزی با یک میلیون و ۴۱۴ هزار نفر جمعیت و ۱۲ شهرستان در قلب کشور قرار دارد.
استان مرکزی به عنوان دومین قطب صنایع مادر تخصصی، چهارمین قطب صنعت کشور محسوب میشود و در زمینه تنوع تولیدات صنعتی رتبه نخست کشور را به خود اختصاص داده است.
این استان با وجود صنعتی بودن در زمره ۱۰ استان نخست کشور در بخش کشاورزی است که ۹۰ هزار بهرهبردار شامل ۲۰ درصد شاغلان استان در این حوزه فعال هستند.
۶۷۰ هزار هکتار اراضی باغی و کشاورزی در استان مرکزی وجود دارد که یک و ۲ دهم درصد تولیدات کشاورزی مازاد بر نیاز استان به سایر مناطق ارسال میشود.
این استان رتبه چهارم تولید بچه ماهی قزل آلا، رتبه اول در تنوع تولید گل و گیاهان زینتی، رتبه دوم تولید گلها شاخه بریده، رتبه سوم در تولید گل و گیاهان زینتی، رتبه دوم سطح زیر کشت و تولید انار کشور، رتبه ششم تولید پسته، مقام هشتم تولید گل محمدی، مقام نهم در تولید انگور، رتبه سوم در تولید لوبیا و رتبه پنجم در تولید جو را به خود اختصاص داده است.
استقرار ایستگاه انار ساوه، پژوهشکده گل و گیاهان زینتی محلات، ایستگاه ملی تحقیقات لوبیای خمین، وجود شعبه ششم تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی، وجود ایستگاه تحقیقات ماهیان زینتی و مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی نیز از ظرفیتهای علمی و تحقیقاتی استان مرکزی است.
نظر شما