به گزارش روز شنبه ایرنا از وزارت جهاد کشاورزی، «ترحم بهزاد» با بیان اینکه این میزان توسعه گیاهان دارویی حدود ۴۸ هزار هکتار بیش از کل هدفگذاری در برنامه ششم توسعه بوده است، افزود: براساس برنامه ششم توسعه مکلف بودیم ظرف پنج سال، ۲۵۰ هزار هکتار توسعه گیاهان دارویی در مراتع داشته باشیم، اما در مدت چهار سال به توسعه ۲۹۸ هزار هکتار گیاهان دارویی دست پیدا کردیم.
مدیرکل دفتر امور مراتع سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور تصریح کرد: در سال نخست ۴۵ هزار و ۵۰۰ هکتار، در سال دوم ۶۱ هزار و ۶۰۰ هکتار، در سال سوم ۷۴ هزار و ۵۰۰ هکتار و در سال ۹۹ حدود ۱۱۶ هزار و ۷۰۰ هکتار توسعه گیاهان دارویی در عرصههای مرتعی صورت گرفته است.
بهزاد گفت: برای سال ۱۴۰۰ نزدیک به ۱۲۰ هزار هکتار توسعه گیاهان دارویی در عرصه های مرتعی پیش بینی کرده ایم که تحقق آن بستگی به میزان بارندگی ها و شرایط آب و هوایی دارد.
وی تصریح کرد: میزان تولید به نوع گونه های گیاهان دارویی بستگی دارد، اما به طور میانگین تولید گونه هایی مانند باریجه و آنغوزه در هر هکتار حدود ۲۰ کیلوگرم است.
مدیرکل دفتر امور مراتع سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری اذعان داشت: بذر و نهاده های مورد نیاز برای توسعه گیاهان دارویی در مراتع تامین و مکان یابی ها انجام شده است و با بارندگی های موثر بذرپاشی صورت می گیرد.
وی با اشاره به اینکه بذرپاشی به طور معمول از ۲۰ مهرماه هر سال آغاز می شود، گفت: امسال به دلیل کاهش بارندگی، بذرپاشی در برخی مناطق مرتعی به تاخیر افتاده و تاکنون در سطح ۱۱هزار ۴۰۰ هکتار توسعه گیاهان دارویی داشته ایم.
به گزارش ایرنا، سال ۹۸ نزدیک چهار هزار و ۵۰۰ تن گیاهان دارویی از مراتع کشور برداشت شد. طبق آمارها سال ۹۸ از محل صادرات گیاهان دارویی حدود ۷۰۰ میلیون دلار ارزآوری شد. صادرات گیاهان دارویی در سال ۹۷ نزدیک به ۵۷۰ میلیون دلار بود که در مقایسه با صادرات این محصولات در سال ۹۶ با رقم ۴۵۰ میلیون دلار، ۱۲۰ میلیون دلار افزایش داشت.
اکنون نزدیک به ۸۰ درصد نیاز تولید داخلی گیاهان دارویی کشور به مصارف بخشهای صنعت، غذا و دارو میرسد و مابقی صادر میشود.
همچنین در سال ۹۷ در قالب طرح بهرهبرداری، توسعه کشت گیاهان دارویی در سطح ۶۱ هزار هکتار و در سال ۹۸ در سطح ۶۴ هزار هکتار از اراضی مرتعی سازمان جنگلها و مراتع و آبخیزداری کشور اجرایی شد.
نظر شما