به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، تا ۱۰ روز پیش ۱۶۵ هزار واحد نهضت ملی با آمادهسازی زمین ساخت، آماده کلنگزنی شد که وعده افزایش این رقم به صورت هفتگی با آماده شدن طرحهای ساخت و تامین زمینهای جدید داده شد.
در همین پیوند، امروز «محمود محمودزاده» معاون مسکن و ساختمان وزارت راه و شهرسازی در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی ایرنا افزود: اکنون ۲۰۷ هزار واحد آماده آغاز عملیات اجرایی است و در مجموع بیش از ۷۵۰ هزار واحد که بخشی به مشارکت بنیاد مسکن مربوط میشود در مراحل مختلف ساخت یا آماده شروع پروژه است.
وی درباره چگونگی صدور پروانه ساخت نهصت ملی مسکن، گفت: بر اساس توافقی که با وزارت کشور از ابتدای اجرای طرح نهضت ملی مسکن که در جلسه اخیر شورای عالی مسکن نیز بر آن تاکید شد، شهرداریها در سراسر کشور مکلفند پروانه موقت و مجوز شروع به کار عملیات اجرایی در هر استان را یک ماهه صادر کنند و این زمان برای صدور پروانه اصلی ساختمان نباید بیشتر از سه ماه طول بکشد.
محمودزاده ادامهداد: در عین حال هزینه پروانه ساخت، هزینه خدمات مهندسی و انشعابات برای دهکهای نخست تا سوم شرکتکننده در نهضت ملی مسکن رایگان است.
معاون مسکن و ساختمان وزارت راه، از تصمیم دولت برای تسریع در تحویل واحدهای نهضت ملی خبر داد و گفت: بر اساس این سیاست، بخشی از خانههای این طرح در بافتهای موجود شهری که دارای تاسیسات زیربنایی و روبنایی هستند ساخته خواهد شد.
وی توضیحداد: بیش از ۱۴۰ هزار هکتار از بافتهای شهری کشور با عنوان بافت فرسوده شناسایی شدهاند که با هدف کاهش توسعه فضای شهرها به بیرون، مشوقهایی در نظر گرفته شده تا مالکان و سرمایهگذاران از ساختوساز در این مناطق استقبال کنند و حدود ۳۰۰ هزار واحد در مدت ۲ سال برای ساخت در بافت فرسوده در در نظر گرفته شده است.
محمودزاده با بیان اینکه دهکهای نخست تا سوم با کمک کمیته امداد امام(ره) و سازمان بهزیستی شناسایی شدند، افزود: زمین ۹۹ ساله همراه با تسهیلات ساخت با کارمزد پنج درصد و کمترین نرخ سود در اختیار این دهکها قرار میگیرد.
وی بیانداشت: این در حالی است که بر اساس مصوبه شورای پول و اعتبار، نرخ سود تسهیلات ۱۸ درصدی است.
به گفته معاون وزیر راه و شهرسازی، مابهالتفاوت ۱۳ درصدی سود بر اساس قانون جهش تولید مسکن از محل منابع صندوق ملی مسکن تامین میشود.
وی خاطرنشانکرد: تسهیلات پنج درصدی، زمین رایگان و تامین و پرداخت تسهیلات کمبهره و بلاعوض تا ۸۰ درصد قیمت تمام شده برای واحد مسکونی برای دهک اول تا سوم و همچنین تخصیص یک ردیف کمکهای بلاعوض برای این دهکها از طریق کمکهای سازمانهای حمایتی و بنیاد مستضعفان، پیشبینی شده است.
محمودزاده تاکید کرد: علت ارائه کمکهای بلاعوض برای گروههای کمدرآمدی این است که این گروهها بتوانند آورده اولیه را تامین کنند.
به گزارش ایرنا، در تهران برای ساخت واحدها تا ۴۵۰ میلیون تومان تسهیلات به خودمالکان پرداخت میشود و این رقم در روستاها ۲۵۰ میلیون تومان است. کارمزد تسهیلات ساخت مسکن در واحدهای روستایی و شهری کوچک پنج درصد است. از روز ۲۸ مهرماه ثبتنام اجرای قانون جهش تولید مسکن در سامانه جامع طرحهای حمایتی مسکن به نشانی saman.mrud.ir در ۳۱ استان آغاز شده است.
عدم استفاده از تسهیلات یارانهای دولتی در بخش مسکن و سبز بودن فرم «ج»، فقدان مالکیت خصوصی، متاهل یا سرپرست خانوار بودن و سابقه دستکم پنج سال سکونت در شهر مورد تقاضا، چهار شرط اصلی خواهد بود. درخصوص شرط تاهل، پنج گروه شامل خانمهای بالای ۳۵ سال، افراد دارای معلولیت بالای ۲۰ سال، نخبگان علمی، مردان مجرد بالای ۴۵ سال و بیماران خاص، میتوانند ثبتنام کنند. درباره نداشتن مالکیت نیز برخی گروههای درآمدی در بعضی مناطق بر اساس تشخیص وزارت راه و شهرسازی از این شرط معاف هستند.
نظر شما