به گزارش ایرنا، سرتیپ مهدی رحیمی شامگاه سهشنبه در جمع شرکتکنندگان جشنواره جهادگران علم و فناوری یزد افزود: نقشهراه علمی بسیج تدوین و در تمامی مراحل برنامهریزی و برای عملیاتی کردن آن قرارگاه جهاد علم و فناوری راهاندازی شد که مامن وحدت رویه، همافزایی و یکپارچگی همه فعالیتها در کشور، استان و یک شهر خواهد بود.
وی با قدردانی از تلاشهایی که در کشور با بسیج صورت میگیرد، ادامه داد: امروزه در ایران ، فعالیتهای چشمگیر علمی و فناوری در حال انجام است ولی ملت اثرهای آن را نمیبینند و دلیل آنهم این است که یا مسیر حرکت اشتباه ترسیم شد و یا اینکه نسبت به هدف اصلی زاویه داریم.
این مسئول اظهار کرد: جمهوری اسلامی طبق چشمانداز نقشه جامع علمی و طبق نقشهراه بسیج علمی در بلند مدت، کسب مرجعیت علمی در جهان است و زمانی ایران جزو منابع علمی جهان به شمار خواهد رفت و دانشمندان تراز اول جهانی از ما کسب علم کردند آن زمان میتوانیم به تمدن نوین اسلامی دست یافته و اقتصاد را نجات خواهیم داد.
رحیمی با بیان اینکه با علم و فناوری میتوان سایر عرصهها را بهبود بخشید، گفت: در غیر این صورت عرصههای دیگر توانایی سوق دادن کشور به سمت تمدن نوین اسلامی را ندارند و مسیر کشور برای دستیابی به تمدن نوین اسلامی، راه علم و فناوری است.
رییس سازمان بسیج علمی، پژوهشی و فناوری کشور با بیان اینکه برای رسیدن به مرجعیت علمی باید توسعه علمی را در کشور ایجاد کرده باشیم تصریح کرد: این سئوال مطرح است آیا جمهوری اسلامی امروزه در مسیر توسعه علمی کشور قرار دارد؟
وی با اشاره به اینکه هماکنون بین تراز قدرت علمی جمهوری اسلامی و تراز قدرت علمی جهان فاصله وجود دارد،ادامه داد: زمانی به مرجعیت علمی دست خواهیم یافت که این فاصله از بین رفته باشد و هماکنون به جریان ملی در کشور نیازمند هستیم زیرا ما در جریان جهانی دانش ذوبشدهایم و تمدن غرب بهواسطه قدرت علمی که دارد برای کشورهای دیگر تصمیم گیری میکند.
این مسئول، بیکاری دانش آموختگان دانشگاهی را اولین تهدید برای کشور ذکر کرد و گفت: تهدید دوم، مهاجرت این افراد و نخبگان است اما در کشورهای برتر در حوزه علم و فناوری حتی حاضر نیستند که یک نفر از آنها به کشورهای دیگر مهاجرت کند.
رحیمی با بیان اینکه صنعت امروز کشور هر آنچه که برایش عارضهیابی صورت گیرد، بازهم مشکلزاست، افزود: دلیل این مشکل هم سنتی عمل کردن است زیرا امروز دوره تغییر لحظهای فناوری است و اگر بخواهیم صنعتی داشته باشیم که ورشکسته نشود باید ضریب نفوذ فناوری را در این صنایع افزایش دهیم در این غیراین صورت باز شکست خواهد خورد.
جشنواره یادشده با حضور فعالان این حوزه و با هدف تقویت روحیه خودباوری علمی در بین فرهیختگان، شناسایی و تجلیل و تشویق و ترغیب سرآمدهای علم و فناوری به مدت سه روز در یزد برگزار شد.
الگوسازی در سنین پایین و جوانان، همافزایی و تعامل در بین اقشار دانشور، شناسایی استعدادهای علمی و جریانسازی، گفتمانسازی و مطالبهگری علمی و تخصصی جزو دیگر اهداف جشنواره اعلام شد.
همچنین رییس سازمان بسیج علمی، پژوهشی و فناوری سپاه الغدیر استان یزد ۲۹ آبانماه امسال گفته بود: تاکنون ۷۵۰ هسته مرتبط با این سازمان برای تحقق اهداف بسیج با حضور نخبگان و استادان در استان تشکیل و فعالیت دارد.
سرهنگ سیدمحمد میرقانعی در جمع خبرنگاران افزود: این هستهها در مباحث مختلف به خصوص در حوزه فناوری، گفتمانسازی علمی و توانمندسازی فعالیت دارند و مایه قوت در مجموعه بسیج علمی استان محسوب میشود.
وی با بیان فعالیت ۲۴ پایگاه علمی با حضور افراد علاقهمند و بسیجیان ادامه داد: اقشار دانشور از جمله دانشآموز تا استادان دانشگاهها، متخصصان، طلاب و روحانیان ، جامعه پزشکی، فرهنگیان و دانشجویان در مجموعه بسیج و در قرارگاه علم و فناوری نقشآفرینی میکنند.
به مناسبت هفته بسیج از ۲۹ آبانماه امسال یک هزار و ۵۰۰ برنامه در استان یزد پیشبینی شد .
استان یزد با یک میلیون و ۲۳۶ هزار نفر جمعیت ۳۲۰ هزار بسیجی سازماندهی شده دارد.
نظر شما