به گزارش روز چهارشنبه ایرنا، خبرگزاری افه اسپانیا در گزارشی انتقادی از عملکرد بوریس جانسون نخست وزیر انگلیس نوشت: نخست وزیر بریتانیا با موهای ژولیدهاش برای برخی یک سیاستمدار مهربان و برای برخی یک خوشبین است؛ ویژگی هایی که او توانست از آنها برای به قدرت رسیدن در ژوئیه ۲۰۱۹ استفاده کند، اما اکنون این ویژگی ها به طور فزایندهای مورد تردید قرار گرفته اند.
رفتار او با لکنت زبان در سخنرانیهایش در مجلس و یا هنگام پاسخگویی به پرسشهای مطبوعاتی به جای اینکه مردم را بخنداند، فقط صفوف محافظهکار را آزار میدهد.
آخرین جنجال او روز دوشنبه در جمع کارفرمایان کنفدراسیون صنعت بریتانیا بود که در باره لزوم «افزایش خلاقیت نیروی کار کشور» گفت: درس واقعی که باید از (انیمیشن کودکانه) "پپا پیگ ورلد" گرفت در مورد قدرت خلاقیت انگلیس است. چه کسی باور میکند خوکی که شبیه یک سشوار است به ۱۸۰ کشور صادر شود و تبدیل به تجارتی شود که شش میلیارد پوند برای کشور ما درآمد دارد.
اما این تنها لحظات سوال برانگیز سخنرانی جانسون نبود. او حین صحبت یادداشتهای خود را گم کرد و در حالی که نمیدانست چه بگوید، در تلاش بود صفحات سخنرانی خود را مرتب کند و کاغذها را در هم میپیچید؛ تصاویری از او در سکوتهای طولانی و چهره ای مغشوش ثبت شد.
در ادامه این گزارش آمده است: جانسون در سخنرانی خود از تقلید صدای یک ماشین برای اشاره به سرزندهگی استفاده کرد اما بیش از آنکه باعث خنده شود، سیاستمداری بینظم و عجیب نشان داده شد.
«جرمی هانت» وزیر بهداشت محافظهکار سابق بریتانیا در گفتوگو با رسانهها اعتراف کرد که این سخنرانی «لحظه خوبی نبود».
افه در پایان به نقل از یک منبع دفتر نخست وزیری انگلیس در گفتوگو با بیبیسی که نامش فاش نشده است، نوشت: «نگرانیهای زیادی» وجود دارد و اوضاع در حال «بدتر شدن» است. سخنرانی جانسون «وحشتناک» بود و «نشاندهنده شیوه آشفته مدیریت» دولت است.
روزنامه ال پائیس اسپانیا نیز نوشت: در هفتههای اخیر، زنجیرهای از خطاهای سیاسی که بیشتر برای آماتورها معمول است منجر به سقوط آزاد بوریس جانسون و تلاش ناکام او برای باز کردن چتر نجات شده است.
در روزهای اخیر، جانسون از کاهش طرحهای زیرساختی ریلی برای شمال انگلیس نیز خبر داده بود که یکی از وعدههای بزرگ انتخاباتی برای «همسطحسازی و برابری» مناطق مختلف این کشور است. به رغم این وعده اما جانسون مجبور شد برای دفاع از "اوون پترسون"، نماینده پارلمان که متهم به استفاده از موقعیت خود برای دفاع از منافع دو شرکتی که سالانه بیش از یکصد هزار یورو از آنها درآمد داشت، رای خود را پس بگیرد.
دولت انگلیس در تلاش برای بیرون کشیدن پترسون از این مخمصه از رایگیری بر سر طرح مخالفت با قوانین ضد فساد پارلمان حمایت کرده و در این رایگیری پیروز شد. اما صبح روز بعد دولت انگلیس در مواجهه با اعتراضات عمومی و خشم محافظهکارانی که مجبور به حمایت از این اصلاحیه شده بودند، مجبور به یک عقبگرد تحقیرآمیز شد.
پترسون در نهایت استعفا داد و به دنبال عقب نشینی دولت، نمایندگان حزب محافظه کار خشم خود را از این که مجبور شدند بر خلاف وجدان خود رای دهند، علناً ابراز کردند.
یک نظرسنجی انجام شده از سوی جیال پارتنرز برای نشریه دیلی میل نشان میدهد که حدود یک نفر از هر سه نفر (۳۱ درصد) معتقدند که دولت بوریس جانسون از زمان دولت مارگارت تاچر در سال ۱۹۷۹ تاکنون، بدترین رفتار را در زمینه فساد داشته است.
نظر شما