به گزارش ایرنا، آذربایجانغربی همواره طی چند ماه گذشته به عناوین مختلف مشکلات متعددی در حوزه گوشت مرغ را تجربه کرده است که تازهترین آن طی ۴۸ ساعت گذشته کمیاب شدن چشم گیر آن در استان است؛ البته این نوع کمیابی در حدی است که دیگر حتی صفی نیز مقابل اصناف و توزیع کنندگان گوشت مرغ مشاهده نمیشود.
طی ماههای گذشته اکثر مشکلات در این حوزه مربوط به قیمت یا کمبودهایی در تامین گوشت مرغ کامل بود که با وجود تمامی این موارد، گوشت مرغ های تکه تکه شده به وفور در بازار اما به قیمت نسبتا بالاتری وجود داشت؛ اما امروز هرچند قیمت مصوب برای فروش هرکیلوگرم گوشت مرغ ۳۱ هزار تومان اعلام شده است ولی بیشتر از همین قیمت اعلام شده نیز گوشت مرغ در آذربایجان غربی پیدا نمیشود؛ حتی تکه تکه شده آن وجود ندارد.
طی ۴۸ ساعت گذشته هیچ مرغی تحویل اصناف نشده است
برای اطلاع از وضعیت گوشت مرغ، شاید اولین و بهترین راهکار حضور میدانی در بین اصناف و توزیع کنندگان بوده باشد؛ در همین راستا " بهزاد" یکی از توزیع کنندگان گوشت مرغ در ارومیه که از قضا مغازهاش نیز خالی خالی از گوشت مرغ بود، مدعی شد که طی ۲ روز گذشته هیچ گوشت مرغی برای توزیع به ما داده نشده است.
وی در پاسخ به اینکه اگر در گوشت مرغ کمبودی وجود دارد، پس چرا خبری از صفهای همیشگی نیست؟، گفت: اصلا گوشت مرغی وجود ندارد که مردم بخواهند برای خرید در صف باشند.
گوشت مرغ درگیر دلال بازی!
این توزیع کننده با سابقه گوشت مرغ در ارومیه با بیان اینکه گوشت مرغ درگیر دلالان شده است، افزود: دیروز برای خرید گوشت مرغ تماسهای مکرری داشتیم که از سوی توزیع کنندگان عمده به ما اعلام شد که حتی یک کیلوگرم گوشت مرغ برای توزیع وجود ندارد؛ اما تنها پس از دقایقی، همان فرد به ما اعلام کرد که به قیمت ۳۷ هزار تومان هرچقدر مرغ نیاز باشد، میتواند تامین کند.
وی افزود: اگر مرغ موجود هست پس چرا توزیع نمیشود؟ به نظر میرسد دلالان در پشت پرده این ماجرا معیشت مردم را نشانه رفته اند.
اداره کل صمت: به ما مربوط نیست!
پس از تماسهای مکرر و ناکامی در ارتباط گیری با مدیرکل صنعت، معدن و تجارت آذربایجانغربی؛ " محمدرضا خدرلو" رییس حوزه این اداره کل در گفت و گو با خبرنگار ایرنا به یک جمله بسنده کرد: " به ما مربوط نیست؛ سازمان جهادکشاورزی پاسخگو باشد".
وی در پاسخ به اینکه "پس از وظیفه اداره کل صنعت، معدن و تجارت آذربایجانغربی در نظارت بر بازار چیست؟" گفت: فقط وظیفه نظارت بر قیمتها بر عهده ماست و مشکل امروز گوشت مرغ کمیاب شدن آن است نه قیمت آن!
جهاد کشاورزی: بیماری " نیوکاسل" " مهمترین علت کمبود مرغ در آذربایجان غربی است
اما اظهارات " اکبر کرامتی" رییس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی از این قرار است که کاهش جوجه ریزی به علت بیماری "نیوکاسل" مهمترین علت کمبود مرغ در بازار استان است.
وی در گفت و گو با ایرنا مدعی شد: در مهرماه سال جاری به دلیل بیماری نیوکاسل کاهش ۴۰ درصدی جوجه ریزی در استان در دوره ۴۵ روزه تولید (بین ۱۵ آبان تا ۱۵ آذر) رخ داده که سبب عدم تعادل در بازار عرضه و تقاضا شده است.
وی در پاسخ به اینکه اگر در ۲ ماه گذشته مشکلی در جوجه ریزی مشاهده است چرا تدبیری در این رابطه اتخاذ نشده است، گفت: میزان مصرف روزانه گوشت مرغ در آذربایجان غربی ۲۴۰ تن در روز است که برای تامین این نیاز، گوشت مرغ منجمد از کشور ترکیه وارد بازار مصرف شده است.
کرامتی با اشاره به اینکه در استان ۷۳۶ مرغداری گوشتی با ظرفیت ۱۶ میلیون قطعه مرغ فعالیت می کنند، در حالی آذربایجان غربی را جزو استان های مطرح و شاخص در صنعت طیور عنوان کرده است که این استان مدتی است در بحث تامین و توزیع گوشت مرغ با مشکلات متفاوتی مواجه است.
دکتر علی اللهیاری معاون سلامت اداره کل دامپزشکی آذربایجان غربی هم در گفت و گو با ایرنا گفت: انواع بیماری های طیور و دام در تمام فصول سال در این استان وجود دارد ولی علت اصلی این موضوع در رفتار مرغداران است که درصدد کاهش تولید برای افزایش میزان قیمت هستند و مشروح این موضوع به زودی اعلام می شود.
به گزارش ایرنا، اینکه نظارت بر صنعت طیور استان به حدی تنزل یافته که عدهای فرصت طلب معیشت مردم را نشانه رفته باشند به هیچ وجه قابل قبول نیست؛ البته هفته گذشته نیز مدیرکل اطلاعات آذربایجانغربی در نشستی به اصحاب رسانه از ضعف نهادهای نظارتی در بسیاری از حوزهها انتقاد کرده بود.
صبح امروز نیز کمیاب شدن گوشت مرغ در جلسه تنظیم بازار که در استانداری آذربایجانغربی برگزار شده بود، مطرح و مورد بحث واقع شده است که به دلیل دعوت نشدن خبرنگاران به این جلسه از جزئیات آن خبری در دست نیست.
۱۵ میلیون و ۷۵۰ هزار قطعه مرغ، ظرفیت تولید مرغداری های گوشتی آذربایجانغربی در هر دوره ۴۵ تا ۶۰ روزه میباشد.
۶ کارخانه جوجه کشی با ۹۴ میلیون قطعه ظرفیت تولید، ۱۵ کشتارگاه طیور با ظرفیت ۳۹ هزار ۵۰۰ قطعه کشتار در ساعت، ۲۷ واحد کارخانه خوراک دام و طیور با ظرفیت تولید سالانه یک میلیون و ۳۶ هزار تن در آذربایجانغربی فعال است که میتواند نه تنها خود، بلکه تامین کننده گوشت مرغ برخی دیگر از استانها نیز باشد.
نظر شما