«محمود فرازنده» افزود که اما در صورت عدم وجود اراده لازم برای استفاده از فرصت های سرمایه گذاری در ایران در طرف مقابل، این فرصت ها مورد استفاده رقبای جدی تجاری قرار می گیرد، مساله ای که موقعیت اروپا در ایران را به شدت تضعیف می کند.
وی در پاسخ به پرسشی درباره وضعیت روابط اقتصادی دو کشور ایران وآلمان با اشاره به نگاه و رویکرد مثبت دو کشور نسبت به یکدیگر و تلاش وی و همکارانش در ارتقای روابط دوجانبه در حوزه های مختلف، بر ظرفیت بالای دو کشور برای برطرف ساختن نیازهای متقابل تاکید کرد.
دسترسی به بازار بزرگ ایران در زمینه های مختلف از جمله انرژی در شرایطی امن و ارتباط و استفاده از جمعیت جوان و تحصیل کرده ایران و بازار ۴۰۰ میلیون نفری ایران و کشورهای همسایه، فرصتی بی نظیر برای شرکت های آلمانی برای سرمایه گذاری فراهم آورده است.
در حالی که حجم مبادلات تجاری ایران و آلمان در سال ۲۰۱۷ با رشد ۱۶درصدی نسبت به سال قبل، به ۳.۳ میلیارد یورو رسید، در سال ۲۰۱۹، در دوران دونالد ترامپ، به نصف این میزان تقلیل پیدا کرد. با این وجود در سال ۲۰۲۱ میزان صادرات آلمان به ایران به نزدیک ۲ میلیارد یورو رسیده است.
سفیر ایران در آلمان در این گفت و گو با اشاره به تحولات پس از برجام، شامل رفت و آمدهای تجاری شرکت های مختلف آلمانی، اعم از بزرگ و کوچک و متوسط، علاقه شرکت های آلمانی برای سرمایه گذاری در ایران که بعضا ریشه تاریخی دارد را بالا ارزیابی می کند.
این علاقه در سطوح سیاسی نیز قابل مشاهده است جایی که بلافاصله پس از امضای برجام در سال ۲۰۱۶ پنجمین کمیسیون مشترک اقتصادی دو کشور برگزار شد و با حمایت های بخش های مختلف دولتی و خصوصی حجم مبادلات در سال ۲۰۱۷ به ۳.۵ میلیارد یورو ارتقا یافت.
سفیر جمهوری اسلامی ایران در این بخش از مصاحبه به تحریم های غیرقانونی علیه ایران اشاره کرد و گفت: آمار مربوط به تجارت بین الملل ایران و سایر کشورها از جمله کشورهای عضو اتحادیه اروپا به خوبی نشان می دهد که در پی محدودیت های ناشی از بحران کرونا حجم مبادلات تجاری کشورها کاهش یافت.
سفیر ایران در آلمان ادامه داد که برخی همسایگان ایران در منطقه و همچنین برخی کشورهای آسیایی از فرصت ایجاد شده بواسطه غیاب اروپا در ایران استفاده می کنند.
فرازنده تاکید کرد که ایران به دنبال عادی سازی روابط تجاری با اروپاست، اما در صورت عدم وجود اراده لازم برای استفاده از فرصت های سرمایه گذاری در ایران، این فرصت ها مورد استفاده رقبای جدی تجاری قرار می گیرد، مساله ای که موقعیت اروپا در ایران را به شدت تضعیف می کند.
نظر شما