به گزارش خبرنگار ایرنا، بنابر اعلام ستاد مدیریت کرونا دانشگاه علومپزشکی کرمانشاه، هم اکنون هیچ یک از شهرهای استان در وضعیت «قرمز» کرونایی نیست؛ از ۱۴ شهرستان کرمانشاه، ۱۰ شهرستان در شرایط «زرد» و و چهار شهرستان در وضعیت «آبی» قرار دارد.
در چنین شرایطی و پس از حدود ۲ سال، مدارس همه مقاطع تحصیلی از ابتدای آذرماه بازگشایی شده است اما بخشی از والدین همچنان تمایلی به فرستادن فرزندان خود به مدرسه ندارند و نگرانند که دانش آموزان به ویروس کرونا مبتلا و خود و اعضای خانواده شان در خطر قرار گیرند.
خانم محمدی که پسرش کلاس سوم ابتدایی است، در این زمینه به خبرنگار ایرنا گفت: هنوز دانش آموزان ابتدایی واکسن نزدهاند و این موضوع ما را بشدت نگران کرده است.
آقای جلیلیان هم که هنوز اجازه حضور فرزند ۱۴ ساله اش در مدرسه را نداده است، گفت: بخش زیادی از دانش آموزان راهنمایی و دبیرستان فعلا دُز دوم واکسن کرونا را دریافت نکردهاند که این موضوع یعنی ایمنی کافی در برابر ویروس ایجاد نشده و بازگشایی مدارس کار درستی نیست.
تاکنون تقریبا بخشی از دانشآموزان واجدشرایط استان دُز اول واکسن کرونا را دریافت کردهاند اما حدود ۳۰ درصد نوبت دوم را تزریق نکرده اند. به گفته متخصصان عفونی، دریافت یک دز واکسن کرونا، کمتر از ۱۰ درصد ایمنی ایجاد می کند.
سویه جدید کرونا و تشدید نگرانیها
تکمیل نشدن فرآیند تزریق نوبت دوم واکسن کرونا، سبب نگرانی والدین بویژه با اعلام خبر شناسایی سویه جدیدی از ویروس کرونا، شده است.
این گونه جدید که سازمان جهانی بهداشت آن را "اومیکرون" نامیده، با سرعت انتشار بسیار بالاتر از سویههای قبلی از آفریقای جنوبی در حال انتشار به سایر کشورها است.
رئیس دبیرخانه تخصصی کارگروه سلامت و امنیت غذایی دانشگاه علوم پزشکی در این زمینه گفته است: در حال حاضر شرایط به گونه ای است که تشخیص اینکه بیماری سرماخوردگی یا آنفولانزا و یا کرونا است بسیار دشوار است.
«حسین بیگلری» افزود: برخی معلمان به دلایل مختلف هنوز واکسینه نشده اند و دانشآموزان بی دفاع هم در مقابل این بیماری قرار دارند که همه این موارد زنگ خطری است که نشان میدهد این مساله نیازمند بررسی بیشتر است.
آموزش، تلفیقی است
مدیرکل آموزش و پرورش استان کرمانشاه در این باره بیان اینکه حفظ سلامت دانش آموزان در اولویت است، گفت: تعداد دانش آموزان کلاس ها از روزها قبل به خاطر رعایت پروتکل های بهداشتی و فاصله گذاری اجتماعی به گروه های هشت و ۹ نفره تقسیم شده و دانش آموزان نوبتی در کلاس حاضر می شوند.
«مجید یزدان پناه» در گفت و گو با ایرنا افزود: نحوه بازگشایی حضوری دانش آموزان سر کلاس های درس به تشخیص شورای مدرسه، متشکل از انجمن اولیا و مربیان مدرسه ( نمایندگان خانواده)، اعضای شورای دانش آموزی ( نمایندگان دانش آموزان)، معلمان و مدیر مدرسه است که تصمیم بگیرند کلاس ها مقاطع مختلف به چه شکلی برگزار شود.
یزدان پناه در عین حال هدف از بازگشایی حضوری مدارس را آموزش تلفیقی درسی حضوری - مجازی به دانش آموزان اعلام کرد.
تخلف را اطلاع دهید
از سوی دیگر معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه گفت: مدارس بسیار آسیب پذیر هستند و به همین خاطر باید نظارت های بهداشتی در مدارس تشدید شود و فاصله گذاری اجتماعی و زدن ماسک در مدارس الزامی است.
«ابراهیم شکیبا» اظهار کرد: حضور دانش آموزان در کلاس های آموزشی در مدارس منوط به تزریق واکسن می باشد و دانش آموزانی که واکسن کرونا تزریق نکنند در هر هفته نیاز است دو بار تست pcr با پرداخت هزینه انجام دهد که این مساله هزینه زیادی بر دوش والدین گذاشته خواهد شد.
او از همه خواست که در صورت مشاهده هرگونه عدم رعایت پروتکل های بهداشتی، موارد تخلف را به سامانه ۱۹۰ اطلاع دهند تا در کوتاهترین زمان ممکن جهت رفع آن اقدام شود.
با توجه به نگرانی والدین و ظهور سویه جدید ویروس کرونا(اومیکرون) به نظر می رسد که ادامه شیوه حضوری در مدارس نیازمند، بررسی بیشتر و تدابیر جدی تری است تا روند مثبت فعلی در حرکت به سمت شرایط «سفید» را مختل نکند.
استان کرمانشاه با ۲ میلیون نفر جمعیت دارای بیش از ۳۵۰ هزار دانش آموز در مقاطع مختلف تحصیلی و ۲۶ هزار فرهنگی است.
بیش از ۹۸ درصد دانشآموزان استان کرمانشاه در شبکه آموزش مجازی شاد عضو هستند.
نظر شما