گواهی بهداشت گیاهی بیش از ۴۰۰ اصله نخل به قطر جعلی است

تهران- ایرنا - معاون قرنطینه سازمان حفظ نباتات کشور گفت: گواهی بهداشت گیاهی بیش از ۴۰۰  نخل صادر شده به قطر جعلی بوده و اصلی نیست.

به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، «مهدی قائمیان» امروز (شنبه ششم آذرماه) در نشست خبری خود در خصوص انتشار اخباری مبنی بر برگشت نخل‌های آلوده از قطر و سیب زمینی از ازبکستان با بیان اینکه بحث تامین و امنیت غذای مردم از جایگاه ویژه برخوردار است، افزود:  بررسی‌های انجام شده نشان داد که در  گواهی‌های بهداشتی این نخل ها دست برده شده یعنی یا گواهی‌های بهداشت برای آن محصولات نبوده یا تغییراتی بر روی آن اعمال شده است.

هفته گذشته قطر یک محموله درخت نخل از ایران وارد کرد ولی چند روز بعد این محموله به کشور عودت داده شد.

معاون قرنطینه سازمان حفظ نباتات گفت: در واقع گواهی بهداشت نخل‌های صادر شده جعلی است و آن چیزی نیست که ما برای نخل‌ها صادر کرده‌ایم.   

قائمیان تصریح کرد: به طور قطع پیگیری های حقوقی در این زمینه را  دنبال خواهیم کرد.

معاون قرنطینه و بهداشت گیاهی سازمان حفظ نباتات کشور اظهار داشت: گواهی بهداشتی که همکاران ما در سازمان جهاد کشاورزی بوشهر صادر کرده اند با چیزی که قطر برای ما ارسال کرده، متفاوت است.

به گفته وی، این بدان معناست بعد از صدور گواهی بهداشت گیاهی، فردی در آن تغییراتی اعمال کرده و تحویل کشور قطر داده است.

قائمیان گفت: این تعداد نخل به مرز خروجی مرجوع شده و فاقد اسناد و مشخصات است.

وی افزود: سازمان حفظ نباتات در این زمینه مدعی است زیرا علاوه بر عودت این نخل ها از قطر، بحث اعاده حیثت برای کشور مطرح است.

این مقام مسوول اضافه کرد: گواهی بهداشت گیاهی یک سند دولتی است و برای کسی که در آن دست برده،  مجازات در نظر گرفته می شود.

هیچ محموله سیب زمینی از ازبکستان مرجوع نشده است 

معاون قرنطینه سازمان حفظ نباتات کشور درباره مرجوع شدن ۳۵۰۰ تن محموله سیب زمینی از ازبکستان به ایران به دلیل آلودگی نیز گفت: تاکنون هیچ محموله سیب زمینی از ازبکستان به ایران برگشت داده نشده است.  

وی اظهار داشت: طی  دو ماه گذشته حفظ نباتات مقامات ازبکستان درخواست وبیناری با رییس سازمان حفظ نباتات ایران داشتند که در آن جلسه طرف ازبکستانی از ورود مقداری از سیب زمینی آلوده به این‌ کشور ابراز نگرانی کرده بود.

معاون قرنطینه سازمان حفظ نباتات کشور تصریح کرد: پس از آن به طور روزانه با طرف ازبکستانی مکاتباتی داشتیم به طوری که  چند هفته پیش نیز هیاتی از ازبکستان وارد ایران شد که درخواست تغییر شرایط واردات سیب زمینی از ایران را داشتند.

قائمیان افزود: البته تغییر شرایط واردات محصولات گیاهی روال معمولی بین  کشورها است.

وی افزود: طرف ازبک از ما خواست محموله‌های وارد شده،  عاری از خاک و آفات گیاهی باشند.

این مقام مسوول اضافه کرد: البته کشور ازبکستان هم احتمال داده است که این آلودگی مربوط به سیب زمینی هایی باشد که از پاکستان یا افغانستان به نام سیب زمینی ایران صادر می شوند.

معاون قرنطینه سازمان حفظ نباتات کشور گفت: در طول سال‌ها نشان داده شده که جابجایی محصولات کشاورزی بدون پایش و بازدید از نظر قرنطینه ای می تواند بسیار خطرناک باشد.

وی اظهار داشت: آفت قرنطینه ای به آفاتی اطلاق می شود که در کشور مبدا وجود دارد و در کشور مقصد وجود ندارد بنابراین انتقال این آفات قرنطینه ای از کشور مبدا به کشور مقصد می تواند خطرات زیادی برای کشاورزی کشور مقصد داشته باشد.

معاون قرنطینه سازمان حفظ نباتات کشور تصریح کرد: در سال‌های اخیر کنوانسیون های بین المللی در این خصوص تشکیل و مقرر شد به همراه محموله های کشاورزی و به منظور تداوم و سرعت بخشیدن به تجارت محصولات کشاورزی قوانینی وضع شود که همه کشورها متعهد به آن شوند که اصلی ترین کنوانسیون بین المللی حفظ نباتات است.

قائمیان افزود: این کنوانسیون مقررات و چارچوبی را  برای کشورها وضع کرد و بدنبال ایجاد قوانین داخلی در کشورها بود؛ ایران نیز مانند بسیاری دیگر از کشورها عضو این کنوانسیون شد. 

به گزارش ایرنا، سال ۱۳۸۲ ایران در مجلس شورای اسلامی قوانین کنوانسیون بین المللی حفظ نباتات را تصویب کرد. بنابراین  مجموعه فعالیت های کشور برای صادرات محصولات کشاورزی منجر به صدور گواهی بهداشت گیاهی می شود. زیرا هر کشوری آفات قرنطینه ای ویژه خود را دارد که برای تجارت محصولات کشاورزی برای هر محصول باید به طور مختص مکاتبات قرنطینه ای صورت بگیرد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha