به گزارش روز یکشنبه ایرنا، اسکندر مومنی در نشست امضای تفاهمنامه ستاد مبارزه با مواد مخدر و بنیاد شهید و امور ایثارگران خاطرنشان کرد: ستاد مبارزه با مواد مخدر در چهار حوزه مقابله، پیشگیری، درمان و توانمندسازی، فعالیتهایی را انجام می دهد.
وی با اشاره به حوزه مقابله افزود: جمهوری اسلامی ایران از ۴۰ سال گذشته تاکنون اقدامات گسترده ای را انجام داده است، به طوری که سازمان بین الملل رسما از اقدامات جمهوری اسلامی تقدیر و تشکر میکند.
دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر یادآور شد: مقابله با موادمخدر باید انجام شود اما این اقدام به تنهایی کافی نیست زیرا مطالبه عمومی این است که کاری کنیم تا مواد مخدری برای مصرف در دسترس نباشد. برای این اقدام باید به مرحلهای برسیم که علاوه بر جلوگیری از عرضه مواد، تقاضای آن نیز کاهش یابد و این نیاز به فعالیت جدیتر در حوزه پیشگیری از اعتیاد دارد.
سردار مومنی با تاکید بر اینکه در گذشته، تمرکز در حوزه مقابله با مواد مخدر، باعث شد از حوزه پیشگیری غفلت شود، ادامه داد: امروزه در کنار حوزه مقابله با موادمخدر، به حوزه پیشگیری از اعتیاد توجه میشود که با این رویکرد، در حال حاضر سه هزار سازمان مردم نهاد در این عرصه مشغول فعالیت هستند.
مومنی ادامه داد: کسی که به بیماری دچار میشود، باید هزینههای مادی و معنوی بسیاری را صرف کند تا سلامتی اش بازگردد، در رابطه با فردی که دچار اعتیاد شده اند نیز همین گونه است. شخصی که معتاد میشود در زمینه سم زدایی، توانمند سازی، مهارت آموزی و… هزینههای زیادی برایش انجام می شود تا به پیش از اعتیاد بازگردد، اما اگر تلاش کنیم یک نفر معتاد نشود تمامی این هزینهها برای کشور و مردم ذخیره می شود.
وی با بیان اینکه بازگرداندن معتاد به جامعه به تنهایی از عهده دولت برنمی آید، تاکید کرد: سازمانهای مردم نهاد بسیاری در کشور هستند که در این امر میتوانند کمک کنند تا فرد با کسب مهارت به جامعه و زندگی سالم برگردد.
سردار مومنی افزود: در امر مبارزه با موادمخدر باید از همه ظرفیت ها استفاده کرد و یکی از این ظرفیتها نیز بنیاد شهید است، خانواده شهدا و ایثارگران نیز می توانند در پیشگیری از اعتیاد موثر باشند.
وی افزود: تفاهم نامه امروز نیز یک مقدمه است. زمینههای همکاری بیشتر به همراه شاخص ها باید مشخص شود، پس از انعقاد این تفاهم نامه نیز جلساتی برگزار شود تا بدانیم کجای کار ایستاده ایم و پیشرفت تا چه میزان حاصل شده است.
اعلام آمادگی بنیاد شهید برای ورود به عرصه پیشگیری از اعتیاد
رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران نیز در این نشست گفت: امیدواریم در دوره جدید فعالیت دولت و بنیاد شهید، شاهد اقدامات موثر و علمی در مبارزه با آسیب های ناشی از موادمخدر باشیم.
سید امیرحسین قاضیزاده هاشمی با بیان اینکه باید تلاش کنیم زمینههای ابتلا به اعتیاد کاهش یابد، گفت: بخشی از اتفاقات ناگواری که در جامعه رخ میدهد و منجر به رفتارهای خشن و خودکشی می شود، ناشی از درگیری با مواد مخدر است. در واقع عمده کسانیکه کارهای حاد انجام میدهند، سومصرف دارند که باید بدین موضوع توجه جدی صورت بگیرد.
وی افزود: بنیاد شهید آمادگی دارد تا در عرصه پیشگیری از اعتیاد با استفاده از ظرفیت عظیم بنیاد شهید، ستاد مبارزه با مواد مخدر را یاری کند و طرح ها ابتدا در بنیاد شهید اجرا و سپس به جامعه تسری یابد.
قاضیزاده هاشمی گفت: برای پیشگیری از بروز آسیب ها بویژه مشکلات خانوادگی نیاز است تا از افراد معین و سمن ها استفاده شود و لازم است که سازمانهای مردمی مانند معتمدان امین، یاری نمایند تا نتایج لازم حاصل شود.
نظر شما