به گزارش روز دوشنبه ایرنا به نقل از رادیو فرانسه، چهار روز پس از فاجعه سرنگون شدن یک شناور حامل پناهجویان غیرقانونی در دریای مانش و جان باختن دستکم ٢٧ تن از آن ها، وزرای کشور فرانسه، بلژیک، آلمان و هلند در بندر «کَلِه» در شمال فرانسه به بررسی رویکردهای ممکن برای پیشگیری از تکرار چنین حوادثی پرداختند
نشست روز گذشته (٢٨ نوامبر/۷ آذر) که نخست قرار بود با شرکت وزیر کشور انگلیس تشکیل شود، به دنبال اظهارات روز جمعه بوریس جانسون و ناخرسندی امانوئل مکرون از آن، تنها با حضور «ژرار دَرمَنَن»، وزیر کشور فرانسه، و همتایان آلمانی، بلژیکی و هلندی او و نیز نماینده اتحادیه اروپا در ساختمان شهرداری بندر «کَلِه» در شمال فرانسه برگزار شد. هدف این دیدار بررسی راههای «مقابله با مهاجرت غیرقانونی و شبکههای قاچاق انسان» که گاه به بهای جان افراد، همانگونه که چهارشنبه گذشته رخ داد، در زمینه انتقال غیرقانونی مهاجران از فرانسه به انگلیس فعال هستند.
نخستین تصمیم ملموس اتخاذ شده در این نشست، بکار انداختن یک پرواز دیده بانی «فرونتکس» آژانس مرزبانی و گارد ساحلی اروپا، برای کنترل سراسر دریای مانش میان فرانسه و انگلستان است. این پرواز از چهارشنبه آینده به صورت ٢٤ ساعته بر فراز آبهای میان دو کشور در پرواز خواهد بود.
وزیر کشور فرانسه و نیز همتای بلژیکی او در پایان این نشست، تلویحاً انگلیس را به ریاکاری متهم کردند. ژرار دَرمَنَن به روشنی گفت انگیزه افرادی که به رغم خطرات به دریا میزنند تا خود را از فرانسه به انگلیس برسانند، این است که قوانین حاکم بر انگلیس به آن ها اجازه میدهد که به رغم اقامت غیرقانونی در این کشور جذب بازار کار شوند.
ژرار دَرمَنَن با آگاهی کامل از ناخرسندی لندن از اقدام فرانسه در لغو دعوت از وزیر کشور انگلیس برای شرکت در اجلاس «کَلِه»، تاکید کرد که نشست امروز «علیه انگلیس» نبوده، بلکه برای «محافظت از اروپا» بوده است. وی گفت «ما مایلیم با دوستان انگلیسی خود کار کنیم».
وزیر کشور فرانسه وعده داد که «چارچوب کار با انگلیس در آینده نزدیک توسط رئیس جمهوری اعلام خواهد شد». او یک بار دیگر با اشاره به توئیت بوریس جانسون که وی انتظارات خود از فرانسه را در آن بیان کرده بود، گفت «دولتها با یکدیگر از طریق توئیتر گفتگو نمیکنند». رئیس جمهوری فرانسه نیز پیش از این نسبت به این اقدام بوریس جانسون واکنش سخت نشان داده و از وی خواسته بود «جدی» باشد.
کانال مانش و حوادثی که در پی تلاش مهاجران برای سفر به سواحل انگلیس در این گذرگاه روی میدهد همواره از محورهای تنش و اختلاف میان پاریس و لندن بوده است. به موجب آمار تایید شده از سوی خبرگزاریهای رسمی انگلیس، نزدیک به ۲۶ هزار نفر از ابتدای سال جاری میلادی با استفاده از قایقهای کوچک خود را از طریق کانال مانش به سواحل این کشور رساندهاند؛ آماری که نسبت به مدت مشابه درسال گذشته با افزایش سه برابری همراه بوده است.
این اختلافات درحالی به روابط بین دو کشور لطمه زده است که این روابط پیشتر متاثر از موضوعات دیگری نظیر حقوق ماهیگیری در کانال مانش یا پیمان امنیتی- دفاعی آکوس بوده است.
نظر شما